Tudtátok, hogy ezekből a kedvenc meséitekből már rajzfilm is készült?

Ha épp nincs kedvetek olvasni, animációs filmek formájában is követhetitek Bogyó, Babóca és a Kuflik kalandjait!

Ha olyan rajzfilmet keresel, ami elé nyugodt szívvel ülhettek le a gyerekkel együtt anélkül, hogy attól kéne tartanod, erőszakos vagy egyéb módon nem nektek való jelenetekkel kellene találkoznotok, akkor nagyon jó szívvel ajánljuk figyelmetekbe a Kedd Stúdió rajzfilmkínálatát!

Ez a kis kreatív magyar stúdió 2002 óta üzemel a Frankel Leó úton H. Tóth Géza rendező vezetésével. A Keddet onnan is ismerhetitek, hogy plüssöket és játékokat is árulnak, de lehet náluk kapni azokat a klasszikus rajzfilmeket is, amiken mi is felnőttünk, például a Mézga családot, a Vízipók-csodapókot vagy Pom Pom meséit. De azt tudtátok, hogy vannak olyan meséik is, amiket ők maguk animáltak olyan mesékből, amiket a pagonyos vásárlók könyvekben nagyon szeretnek? A Kuflikról és a Bogyó és Babóca sorozatról van szó, a stúdió mindkét sorozatot megrajzfilmesítette már!

32809.jpgA Kuflik-sorozatot azért szeretjük nagyon, mert ahhoz a humorhoz, amit Dániel András képvisel, nagyon illik az animáció stílusa, hiszen egy rajzfilmben minden olyan szürreális esemény megvalósítható, aminek a valós világ fizikai törvényei gátat szabnának. A Kuflik szinkronhangja, Scherer Péter is telitalálat. Igen, mindegyiküket csak ő szinkronizálja! Egyszerűen fenomenális, hogyan tud egyetlen ember ugyanazzal a hangból ennyi különböző személyiséget megteremteni – Scherer Péter néha vásárlóként is feltűnik a Pagonyban, olyankor mindig reménykedünk benne, hogy Bélabá hangján búcsúzik el tőlünk, és ez szerencsére általában meg is történik.

Keresd itt az első és a második részt!

25435.jpgA Bartos Erika által írt Bogyó és Babóca sorozat rajzfilmesítése már a kezdetektől ott motoszkált Bartos Erika fejében, hiszen az egyszerű, kedves történetek és a vonalas grafika miatt könnyen adaptálhatóak ebbe a formátumba. Először maga a szerzőnő kísérletezett azzal, hogy klasszikus pörgetőkönyves technikával élővé tegye Bogyót és Babócát a filmvásznon. A Kedd stúdió ezután kereste meg az írónőt a rajzfilmesítés ötletével, mert nagy fantáziát láttak benne. A dallamtapadást okozó főcímdalt az Alma Együttesnek, a zenei betéteket a Kifli Zenekarnak köszönhetjük, a szereplők mindegyikét pedig a magyar mesék világában jól ismert Pogány Judit szinkronizálja, akinek kedves hangja nagyon jól passzol a mesesorozat vidám és bájos világához.

Most, tíz évvel később a Bogyó és Babóca történetei még mindig szerepelnek az óvodás korú gyerekek kedvenceinek toplistáján, ami nem csoda, Bartos Erika történetei mindig lényegretörően és kedvesen dolgozzák fel a legkisebbek hétköznapi gondjait, örömeit. A rajzfilmek közül pedig nemrég jelent meg a negyedik, az újabb 13 mesét tartalmazó Tündérkártyák című rész.

Keresd itt a Bogyó és Babóca DVD-ket:

Itt az első rész, a Játszótársak, a 13 új mese és még a teljes 3 évad is BLU-RAY-en!

Kapcsolódó termékek