Kalózok, galambok és egy varázsmacska

Új Most én olvasok! könyvek érkezetek!

Három új, szuperizgalmas, cuki és varázslatos kötettel bővül a Most én olvasok!-sorozat! Cicarajongók vagytok? Vagy inkább igazi, vagány kalózok? Esetleg az időgyurmás történet volt az eddigi kedvencetek? Mindenkinek jó hírünk van, ugyanis Mészöly Ágnes, Kiss Judit Ágnes és Bendl Vera sorozatai is folytatódnak! Ismerd meg kedvenc hőseid legújabb kalandjait!

Sok családban probléma, hogy hogyan szerettessék meg az alsósokkal az olvasást. Pedig milyen öröm a gyerekek számára, mikor először sikerül kibetűzni egy utcatáblát, vagy éppen nagy, ákombákom betűkkel leírni a nevüket! A Most én olvasok!-sorozat segít, hogy ez a lelkesedés le vesszen el, sőt! A Pagony legjobb írói és illusztrátorai gyűlnek itt össze, hogy kézen fogva kísérjék a gyerekeket az önálló olvasás felé vezető izgalmas vándorúton.

A sorozat részei nehézség szerint vannak osztályozva (nagybetűs, 1. szint, 2. szint, stb), így azok is bátran elkezdhetik, akik számára még oldalanként 1-2 egyszerű mondat is épp elég a színes illusztrációk mellé, és azok számára sem unalmas, akik már egy fél oldalnyi, összetettebb szöveget is könnyedén végigolvasnak.

Minden szerző saját történetet ír, és bár a különböző kötetek szereplői azonosak, a kalandok nem függnek szorosan össze. Így lehetőségetek van a Nagybetűs résztől végigkövetni egy szereplő kalandjait, de az sem baj, ha már ügyes olvasóként a második szintnél kezd bele a gyerek. Sőt, egy szeretett karakter arra is képes motiválni a kis olvasót, hogy kihívások elé állítsa magát, és a magasabb szintű kötet elolvasásával kalandozzon tovább a kedvencével.

De lássuk, mik is a legújabb Most én olvasok!-kötetek!

sanel_a_legbatrabb_galamblany_borito_1000px.jpgSanel, a legbátrabb galamblány 1. szint

A nagybetűs részben Mihályi Csongor és barátai egészen különleges kalandokat élnek át egy galambbal, aki belecsipeget az időgyurmába. Bendl Vera 1. szintű könyvében az előző kötetből megismert galamb legkisebb és legbátrabb fiókájával ismerkedhetünk meg. Sanel nem csak bátor, de nagyon jószívű is! Összebarátkozik egy magányos kislánnyal, és addig nem nyugszik, amíg nem szerez Mariannának emberbarátokat az iskolában. Szerencsére apukája régi barátai is pont oda járnak, így már csak egy furfangos terv kell, hogy Marianna és Mihályi Csongorék összeismerkedhessenek...

Ez a mese, amellett, hogy szuperaranyos, egy olyan problémával foglalkozik, ami sok elsős számára ismerős, nevesül a barátkozás egy új közegben. Sanellel az oldalán (vagy az iskolatáskájában) azonban minden kisiskolás bátrabbnak érezheti magát!

Rendeld meg!

a_hofeher_viharmadar_borito_1000px.jpgA hófehér viharmadár 2. szint

Vitorlát bonts! Vasmacskát fel! Folytatódnak a kalóz-kalandok Kiss Judit Ágnes nagyszerű sorozatában. A 2. szintű kötetben a kalózlány, Pandara mindent megtenne, hogy kaphasson egy kiskedvencet, egy patkánnyal is boldog lenne, ha kutyát és macskát nem tarthat a tengeren! Anyukája, a kapitány azokban kategorikusan megtiltja, hogy bármilyen négylábút befogadjon. Amikor azonban egy sérült albatrosz vetődik a hajóra, a kalózasszony szíve is megesik az állaton, és közösen meggyógyítják a viharmadarat.

A történet kétségtelenül nagyon szórakoztató, mégis érzékenyen mesél az állattartással járó felelősségről, és arról a varázslatos kapcsolatról, ami egy nagylány és egy sérült majd meggyógyult, elrepülő majd visszatérő viharmadár között alakulhat ki.

Tedd kosárba!

a_sunimento_akcio_borito_1000px.jpgA sünimentő akció 2. szint

Ha már a varázslatnál tartunk... Emlékeztek Levendulára és Majdnemre, a varázsolni majdnem tudó cicára? Hát persze, hiszen lehetetlen őket elfelejteni! Náluk aranyosabb duót elképzelni is nehéz! A legújabb kötetben pedig igazi hősökké válnak, ugyanis ezúttal egy sünit kell bátran megmenteniük egy mérgesen morgó kutyától. Na de mi történik, ha a súrolókefévé változtatott sündisznót véletlenül a kisbolt pultján felejtik, és megvásárolja valaki? Kezdődik a nyomozás és a hajtóvadászat, de természetesen a végére minden jóra fordul, és a sok megpróbáltatást kiállt süni is új otthonra talál.

Levendula és Majdnem jószándékú ügyetlenkedéseit egyszerűen öröm olvasni! Ez a mese is vicces és fordulatos, biztos, hogy minden kis olvasni tanuló örömmel lapozgatja majd!

Itt találod az új részt!

Ha pedig magasabb szintű olvasnivalót keresel, vagy éppen más témában, ebben a cikkben megtalálod az összes Most én ovlasok!-könyvet. Biztosra vesszük, hogy mindenféle érdeklődésű kisiskolás számára akad közte izgalmas olvasmány!

Kapcsolódó termékek