Egy fél pár zokni nagy kalandja

Avagy Mrena Julianna legújabb verses meséje

Figyelem, Bot Benő rajongók, ez lesz az új kedvenc könyvetek! Megérkezett Mrena Julianna és Szert-Szabó Dorottya legújabb könyve, melyben egy félpár zokni, név szerint Harusnya vándorútját követhetjük végig. Gyönyörű illusztrációk és egy vicces verses mese vár benneteket ebben a különleges kötetben. Olvass tovább!

harusnya_a_fel_par_zokni_borito_1000px.jpgNem győzzük hangsúlyozni, mennyire fontosak a verses mesék az óvodások számára! A szöveg ritmikája nyugtató hatással van a gyerekekre, emellett pedig a memóriájukat és a szókészletüket is fejlesztik a rímes sorok. Ha mindez egy vicces és önelfogadásra bátorító történettel párosul, akkor pedig duplán nyert ügyünk van. A Harusnya, a fél pár zokni mindezt mesteri szinten teljesíti!

Mrena Julianna 2022-ben mutatkozott be a Pagonyban, és mindannyian azonnal beleszerettünk a Mese a kis lajhárról, aki nem akart elaludni című könyvébe, melyet Szert-Szabó Dorottya csodálatos, gazdag dzsungelt idéző illusztrációi tettek még különlegesebbé.

Kattints ide és szerezd meg most!

A Harusnya, a fél pár zokni című kötet szintén egy mindenki számára ismerős szituációból indul ki. Ahogy a műanyag ételtartó dobozoknak is rendre eltűnik a tetejük - vagy éppen csak az marad meg, és a doboznak kél lába -, úgy valamilyen rejtélyes oknál fogva a zoknik is időről időre páratlanul maradnak. Hogy mi történik a másik felükkel, azt senki sem tudja, és a titok feloldására a mi cikkünk sem mer vállalkozni.

kepernyofoto-2023-05-12-164953.pngSzert-Szabó Dorottya illusztrációjaA lényeg, hogy Harusnya is egy páratlan zokni. Kissé furcsa, kissé elhasznált, de nagyon is szerethető és még inkább kalandvágyó figura. Nem nyugszik bele, hogy portörlésre használják, inkább megszökik és felfedezi magának a világot. Akár csak Bot Benő, ő is sokfelé megfordul, mire megtalálja az igazi helyét. Egy kutya kolbásznak nézi, a halak távoli rokonnak, egy fényes hátú gyík még feleségül is kéri! Végül aztán megtalálja valódi hivatását, de ezt a poént már nem lőjük le, olvassátok el a mesét és kiderül!

Harusnya megmutatja a gyerekeknek, hogy nem baj, ha néha az ember “páratlan”, azaz különbözik a környezetétől. Talán szerencsénk van, és éppen oda illünk, ahol vagyunk, de ha nem, akkor sem kell megijedni, mert az csak azt jelenti, hogy egy remek kaland előtt állunk. Ha elég bátrak, nyitottak és kitartóak vagyunk, akkor pedig mindannyian meg fogjuk találni az igazi helyünket.

Olvass bele itt!

kepernyofoto-2023-05-12-165113.pngSzert-Szabó Dorottya illusztrációjaSzert-Szabó Dorottya rajzai fantasztikusan élénkek és mozgalmasak. Ezeket a képeket egyszerűen nem lehet elég sokáig nézni! Már a kis lajhár illusztrációba is teljesen beleszerettünk, de, ha lehet, a Harusnya rajzaival ez csak fokozódott. Lapozzatok bele, nem fogjátok megbánni!

Szívből kívánjuk tehát nektek, hogy húzzátok fel a hétmérföldes zoknitokat és vágjatok bele ebbe a kalandba Harusnyával!

Tedd kosárba a mesét!

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságainkról, akcióinkról és különleges programjainkról, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek