Ölelj meg!

2 új kötet Shona Innestől Agócs Írisz rajzaival érzésekről, gondolatokról – gyerekeknek

Újabb két kötettel bővült az Ölelj meg!-sorozat. Shona Innes könyvei kisgyerekeknek segítenek megbirkózni a felnőttek számára is nehezen emészthető kérdésekkel. A család és az elmúlás után a két új kötet ezúttal a rosszkedvről, valamint a gondolatokról szól és arra tanítja a kicsiket, mit tehetnek, hogy elűzzék az aggodalmakat, és hogyan tudják ápolni és rendezni gondolataik kertjét. A kötetek segítő kezet nyújtanak a szülőknek és biztonságos, szeretetteljes hátteret biztosítanak a gyerekeknek.

Shona Innes: A rosszkedv olyan, mint egy felhő; A gondolatok kertje

(Agócs Írisz illusztrációival)

Az ausztrál pszichológus megannyi fontos témáról írt már mesekönyvet, amikben bőven akadnak hasznos tanácsok a szülőknek, mindez könnyed, érthető nyelvezettel és gyönyörű illusztrációkkal párosul. Shona Innes könyvei ismét segítségére lesznek minden családnak, és Agócs Írisz illusztrációi ezúttal is ugyanúgy elvarázsolják az olvasókat, mint a korábbi kötetekben. Család, halál, rosszkedv, egy barátság dinamikája – Shona Innes könyvei kisgyerekeknek segítenek megbirkózni a felnőttek számára is nehezen emészthető kérdésekkel. Az Ölelj meg!-sorozat kötetei hiánypótló alkotások, mert egyszerűen, érthetően magyaráznak, maximálisan komolyan veszik a gyerekeket, nem bagatellizálják a problémáikat. Kiemelkedően fontos beszélgetni, közösen megélni az érzéseket, hiszen a gyerekek ebből felnőtt életük során is profitálnak majd.

A rosszkedv olyan, mint egy felhő című kötetben az érzéseké a főszerep. Sőt, ezúttal leginkább a rosszkedvé, hiszen minden ember szokott néha rosszkedvű lenni és olyankor minden egy kicsit sötétebbnek és nehezebbnek látszik. A könyv segít megérteni a gyerekeknek a szomorúságot, és megmutatja, mit tehetnek ellene. Első lépésként érdemes elfogadni: ez egy nehezebb nap, amikor a kedvünk sem olyan jó. Második lépésként pedig igyekezzünk találni rá egy igazán jó megoldást, valami olyan programot, sportot, amivel könnyíthetünk a nehézségeken és enyhíthetünk a borúlátáson. Erre mindenkinek más módszer válik be, a lényeg, hogy a gyerekek felismerjék és jobban tudják kezelni az aktuális érzéseiket. A könyv emellett a szülőknek is támpontot ad ahhoz, hogy hogyan kezeljék a gyerekük hangulatváltozásait

A második most megjelenő kötet A gondolatok kertje címet kapta, amiben arról esik szó, hogyan érdemes lassítani. Egyszerű nyelvezettel tanítja meg a gyerekeket a gondolataik rendezésére és rendszerezésére, emellett szakkifejezések nélkül, érthetően vezet be a mindfulness alapjaiba. Ahogy a sorozat szakértője, Szél Dávid pszichológus fogalmaz: “A lassítás, a megállás, a belső működések tudatosítása nagyon fontos a gondolatok kertjében való eligazodáshoz, de a stressz és az érzelmek kezelésében is. Néha jó, ha ellátogatunk a fejünkben burjánzó kertbe, hogy ne akadjunk el, és a folyamatosan növekvő gondolatvirágok sűrűjében ki tudjunk igazodni.”

A könyv számtalan, jól hasznosítható tippet is ad arra, hogyan kerülhet közelebb a gyerek saját gondolataihoz, és így még jobban megismerheti önmagát.

​Az előző kötetekhez hasonlóan ezt a két részt is Agócs Írisz színes illusztrációi teszik még kifejezőbbé és kedvesebbé. Az ausztrál szerző és a magyar illusztrátor nagyszerű párost alkotnak, az eredeti nyelven megjelent szöveget pedig hűen követi Rét Viktória magyar fordítása.

Az Ölelj meg!-sorozat kötetei nem tálcán nyújtják a megoldást egy-egy helyzetre, hanem sokkal inkább további gondolkodásra ösztönöznek, ami erősíti a szülő-gyerek kapcsolatot, és számtalan családnak segít jobban megérteni egymást, és sikeresebben kommunikálni

2 éven felülieknek

A sorozat kötetei: https://www.pagony.hu/sorozatok/olelj-meg

Kapcsolódó termékek