Karácsonyi időutazás

Ismerd meg Az időtükrön át-sorozat második részét!

Mi jut eszedbe, ha meghallod azt a szót, hogy időtükör? Nekem megannyi izgalom, kaland és természetesen az időutazás! Talán még emlékszel a testvérpárra, Alexre és Rubyra, akik minden nyáron két hetet töltenek nagynénjüknél egy hatalmas házban, és akik a Megálljatok, tolvajok! című regényben egy tükrön keresztül jutottak vissza 1912-be. Ha esetleg még nem találkoztál velük, mindenképpen ajánlom az első Időtükör kötetet, hiszen megérkezett történetük folytatása, a Százéves karácsony!

Kattints, és olvasd el Murányi Odett ajánlóját!

szazeves_karacsony_borito_1000px.jpgA Megálljatok, tolvajok! című könyv a Pagony legújabb sorozatának, a Zseblámpás-könyveknek az egyik nyitókötete volt, amely hamar belopta magát a legtöbb kis olvasó szívébe. Izgalmas kalandok, fordulatos események, ráadásul úgy, hogy egy kezdő olvasó is megbirkózzon vele. A szöveg egyszerű, de a történet összetett, a sorköz viszonylag szellős és helyet kap a könyvben egy-két fekete-fehér kép is, ami sokkal élvezetesebbé teszi az olvasást. Viszont a regény hossza már 150-200 oldal, ami tökéletes belépőkapu lehet az “igazi”, többszáz regényekhez. Többek közt ezért is nagyon izgatottak vagyunk Az idötükrön át második kötete miatt, ami a Százéves karácsony címet kapta.

Rendeld meg!

Az első kötetben, ahogy már említettem, 1912-be jutnak vissza a gyerekek, ahol találkoznak üknagyszüleikkel és segítenek egy rejtély megoldásában. Ezek után a tükör egy ideig nem nyílik meg, így arra a következtetésre jutnak, hogy csakis akkor tudnak visszamenni az időben, hogyha valamilyen problémát kell megoldaniuk. Alex egyre türelmetlenebb, szeretne minél hamarabb visszatérni a múltba, hogy részese legyen élete legnagyobb kalandjainak és megannyi izgalomnak, ami őket éri az időutazás során. Erről a vágyáról viszont senkinek sem beszélhet, hiszen aki nem élte át, az úgy sem fog hinni neki, Ruby pedig jól érzi magát a jelenben is. Ugyanakkor karácsonyra ismét ellátogatnak a hatalmas házba. Nagynénjüknek, Joanna néninek kell segíteniük a karácsonyi előkészületekben, hiszen az Applecott fogadó ilyenkor ragyog a legteljesebb pompájában.

Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy Alex és Ruby ismét belépnek a tükörbe és egyenesen a viktoriánus kori Applecott házban találják magukat, éppen karácsony előestéjén. Ezúttal azonban valaki felismeri őket és segítségükre lesz a rejtély megoldásában. De nem csak ő, hanem az egész Pilgrim família! A titkok és problémák mellett azonban a könyv központi eleme a család és a szeretet, a múlt és a jövő, az elengedés és megbocsájtás.

Olvass bele!

kepernyofoto-2021-10-13-85830.pngHabár 1872-ben a karácsony igazán hasonlított a 21. századi karácsonyhoz, van pár dolog, ami egyáltalán nem is létezett abban az időben; például a központi fűtés, benti toalett vagy az egyszerű női alsó. Tehát amellett, hogy nagyszerű kalandokban vehetünk részt Alexszel és Rubyval, még tanulhatunk is arról, hogy milyen volt a Viktória korabeli Anglia, milyen volt egy család élete és mindennapjai.

A múltban is hasonló nehézségekkel kellett szembenézniük az embereknek, mint manapság, sőt még nehezebbekkel. Akkor is voltak apró-cseprő problémák, de volt minden más is; madaraktól hemzsegő parkok, olajlámpás, élettel teli istálló és meleg pehelypaplan, amely alól nagyon nehézkes kimászni a hideg szobába.

Ennyi mindent igenis meg lehet élni egy nagyszerű regénnyel! De a történet akkor lesz teljes, hogyha Ti is elolvassátok! Kezdő olvasóknak, időutazást kedvelőknek, kicsiknek, nagyoknak, akárkinek nagyszerű választás, hiszen a család és a szeretet minden ember életében különösen fontos.

Tedd kosárba!

Murányi Odett ajánlóját olvastat.

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek