Tökéletes nyári olvasmány egy tökéletes nyári szünetről Wéber Anikótól

Rejtélyek, titkok közé és egy különleges, angliai környezetbe csöppenünk Wéber Anikó legújabb könyvében. Az Abszolút Könyvek-sorozatban megjelent kötet valóban abszolút Anglia, abszolút barátok és abszolút titkos jelek.

Wéber Anikó: Álmodó tornyok városa - Abszolút Könyvek


Kitti, a Cseresznyeliget titka és A Platánsor rejtélye című kötetek 13 éves álmodozó, rejtvényimádó főszereplője kilóg az osztályából, nincsenek menő hobbijai, csak a fantáziájában keveredik izgalmas kalandokba. Ám idén váratlanul egyre több álma teljesül. A nyári szünetet Angliában töltheti a legjobb barátaival, Biankával és Barnabással. A varázslatos Álmodó tornyok városában egy titokzatos rejtéllyel találják szemben magukat, és az ódon, középkori falak között a jelek nyomába erednek. A rejtélyes Pókháló-ház minden sarka egy újabb titkot rejt, és bár Kittinek, Biankának és Barnabásnak már van tapasztalata rejtvényfejtésben, még soha nem nyomoztak egy ezeréves város több száz éves tornyai között, egy teljesen másik országban. Vajon ki küldi a rejtélyes üzeneteket? Csongor, az étterem tulajdonosa vagy Lonka, a rejtvényimádó pincérlány? 
Lehet, hogy még az sem véletlen, hogy a Pókháló-házban nyaraló gyerekek, Kitti, Bianka, Barnabás és a Pókháló ház egyik titokzatos lakója, Menta mind a négyen tizenhárom évesek? És mit üzen a múltból Henry, a százéves oxfordi diák szelleme?
Wéber Anikó legújabb könyvében pont annyi az izgalom, a rejtély és a titok, mint a sorozat első kettő részében, mindez egy különleges, angliai környezetben. Ki ne szeretne barátaival egy távoli országba utazni, és ott egy évszázados titok nyomába eredni? Az Álmodó tornyok városa olvasói mindezt megtehetik Kitti kalandjait követve, miközben a szerző különleges érzékenységgel beszél a kiskamaszokat érintő problémákról, mint a kiközösítés vagy a megfelelési kényszer.
A kötet ideális és letehetetlen olvasmány minden 9 éven felüli olvasónak nyárra vagy egész évben!
9-12 éveseknek
Beleolvasó a könyvbe
Már megjelent: 
Cseresznyeliget titka,
A Platánsor rejtélye


Az Abszolút Könyvek olyan 9-12 éveseknek szóló, olvasmányos és izgalmas könyvek válogatása, amelyek abszolút lendületesek, abszolút színvonalasak, abszolút maiak. Abszolút könnyű őket olvasni, de mégsem felszínesek, abszolút nem megterhelőek, de mégis elgondolkodtatók.
A sorozatról bővebben itt.

Kapcsolódó termékek