Az új vendégeink heten lesznek, mint a gonoszok...

Olvass bele az Álmodó tornyok városa című regénybe!

Kitti imád álmodozni. Mégis, legvadabb képzeletét is felülmúlja, amikor megtudja, hogy egy egész nyarat tölthet barátaival, Biankával és Barnabással Angliában, az Álmodó tornyok városában. A három jóbarát közösen nyomozta ki a Cseresznyeliget titkát, kibogozták a Platánsor rejtélyét, így hát nem csoda, hogy angliai utazásukon is egy titok közepébe csöppennek. Ki a titokzatos Henry, aki üzeneteket küld Kittinek a túlvilágról?És mi az a Legnagyobb Tudás? Olvass bele Wéber Anikó regényébe, és tudj meg többet!

589e786a-7445-4ea4-b2df-d955434ed28f.jpegKitti egyetlen szökkenéssel legalább tíz macskakövet átugrott. Majd megint tízet. Egyik oldalán Bianka és Menta futott, a másikon Barnabás. A szűk csigalépcsőt rég maguk mögött hagyták. Megkerültek egy kupolás épületet, átrobogtak egy boltív alatt, végül kiértek egy térre. A távolban megpillantották Rétest. Egy híd alatt állt. Ám az a híd nem víz fölött ívelt át, hanem két díszes, régi épületet kötött össze. Rétes kitárta a karját, minta el akarná érni a fölé hajoló kőhidat.

Varázsol? – futott át Kitti agyán, amikor valaki megragadta és megrántotta a karját. Bianka volt. Egy oszlop mögé húzta őt és Barnabást.

– Pssz! Észre ne vegyen! – intette őket.

– Nem láthat meg minket olyan messziről, hacsak nem tud átnézni a falon… – motyogta Kitti, és kilesett az oszlop mögül. Barnabás ugyanekkor dugta ki a fejét az oszlop másik oldalán. Mindketten egyszerre pillantottak Rétesre, és egyszerre húzódtak vissza Biankához és Mentához.

– Na? – kérdezte fojtott hangon Menta.

– Pont… erre… tart… – tátogta Barnabás.

– Mintha tudná, hogy itt vagyunk – suttogta Kitti.

De hogyan bukkant a nyomunkra ilyen hamar? – töprengett. Nem bírt tovább bujkálni, ismét kikukkantott az oszlop mögül. A szeme elkerekedett, az orra pedig majdnem összeért Rétes hosszú orrával.

– Azért bukkantam rátok, mert titeket kerestelek – mondta ki hangosan a választ Rétes.

Kitti sikoltásra nyitotta a száját, de nem jött ki hang a torkán. Már megint olvas a gondolataimban! Csak ő lehet a tettes… Követett minket, hogy ha megtaláljuk a legnagyobb tudást, elvehesse tőlünk. Ne, ne, ne! Nem gondolhatok erre! Még meghallja! Vagyis elolvassa a fejemben… Másra kell gondolnom! Gyorsan! De mire? Hogyan tudott egyáltalán utánunk jönni, amikor Csongor és Éva megbeszélésre hívták? – száguldoztak Kitti gondolatai.

Rétes csak az utolsóra reagált, de Kittit így is kirázta a hideg.

– Hamarabb végeztem a munkával, azért tudtam a nyomotokba szegődni. Radír üzenetet küldött a telefonomra, hogy kirándulni ment a kollégiumi társaival. Így nem adhatjátok át neki a kártyáját. Szólni akartam, de Menta nem vette fel a telefont.

– Lehalkítottam – mentegetőzött a lány.

– Most már semmi baj – legyintett Rétes. – Szerencsére megleltelek benneteket. A kártyát leadhatjátok a Jesus College portáján. Mindig van ott valaki. Én

meg sietek bevásárolni, mert csontig átjár a hideg szél – didergett Rétes. Válaszra sem várva elsietett a piac irányába, otthagyva a döbbent ikreket, Mentát és Kittit.

– Mi volt ez? – hüledezett Barnabás.

– A boszorkány! – szűrte a fogai között Kitti.

– Boszorkány? Ne túlozz! Csak kicsit… izé… ütődött – kereste a szavakat Menta.

– De hát olvasott a gondolataimban! Megint – bizonygatta Kitti. – Nektek nem?

– Nekem soha – vont vállat Menta.

– Én se vettem észre – rázta a fejét Bianka.

– De… Kittinek igaza van. Fura a nő. Ti bevettétek, hogy csak Radír miatt jött utánunk? Akkor miért nem kérte el tőlünk azt a kártyát, és vitte el ő a fia koleszába? – túrt a hajába Barnabás.

– És a nagy kendője is őrület. Ki tudja, miért viseli, és mit rejteget alatta… Ma nincs is hideg! Süt a nap! Mindenki más pólóban van – bizonygatta Kitti.

– Talán csak fázik a széltől. Ha ő a tettes, miért nem adott újabb jelet most, hogy találkoztunk? – merengett Menta.

– Mert akkor rögtön lebukott volna – mutatott rá Kitti. – Nem árulhatja el, hogy velünk keresteti a kincset!

– Mi legyen? Zsákutcába jutottunk. A toronyban nem láttunk semmit – toporgott Barnabás.

– De igen! – sikkantott váratlanul Bianka.

– Te találtál valamit, Bius? – kerekedett el Barnabás szeme. – Miért nem mondtad eddig? Mi volt az? Mókusos és hollós nyom? Vagy egy üzenet?

Bianka a fejét rázta.

– Tudjátok, mit lehet legjobban látni a toronyból? – kérdezett vissza tanárnénisen.

– Ne idegelj! Meg se nézted a kilátást, annyira féltél – emlékeztette a tesója.

– Mégis láttam valamit. Egyetlen valamit. A ku-po-lát! – tagolta lassan Bianka.

– A kupolát? – ismételte Barnabás. – És az mire jó nekünk?

Bianka csak türelmetlenül legyintett, mint aki már feladta, hogy a testvére fejébe észt csepegtessen. Inkább Kitti és Menta felé fordult.

– Hol lehet a legtöbb információt gyűjteni a középkori diák kincséről?

– A neten – kotyogta közbe a háta mögött Barnabás.

– A neten már kerestük, és nem találtuk. De itt van

Álmodó tornyok városában az egyik legnagyobb és

legrégibb könyvtár! Olvastam, hogy több mint tizenhárommilliós könyvgyűjteményt őriznek benne. Tizenhárommillió! – ismételte áhítatosan Bianka.

– Hallottuk! Nem vagyunk süketek. Attól, hogy te könyvmániás vagy, még nem biztos… – kezdte Barnabás, de Bianka a szavába vágott.

– Biztos! A kupolás könyvtár a következő jel! Azt látni a toronyból. Az van hozzá a legközelebb.

– Bianka, ez tök jó – dicsérte Menta. – De…

– De? Mi a baj? – sürgette Bianka.

– Az, hogy a Radcliffe Camerába mi nem mehetünk be. Oda nem engednek turistákat. Csak az egyetemi tanulókat – sóhajtotta Menta.

– Neee… – kesergett Bianka, Barnabás azonban oldalba bökte a testvérét, hogy megvigasztalja.

– Bemehetünk, ha szerinted az a nyom. Most azonnal bejuthatunk, és megkereshetjük a középkori diák felfedezését – bátorította.

– Hogyan? – pislogott rosszat sejtve Bianka.

Megtetszett a történet? Tedd a kosaradba!

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

  • Élőben az Álmodó tornyok városából