Tour de Pagony

Fedezd fel biciklivel a Pagony budapesti üzleteit! A Tour de Pagony egy olyan biciklitúra, ahol amellett, hogy biciklizel, még a Pagony boltokat is felfedezheted.

Juss el egy nap alatt minél több Pagonyba, mi pedig megajándékozunk a teljesítményedért!

A biciklitúra során a boltok sorrendje nem számít, bárhol kezdhetitek, bárhol befejezhetitek, tervezhettek rövid, közepes és hosszú túrát is! A lényeg, hogy legalább két boltot meg kell látogatnotok, így kaphattok pecsétet a pecsétgyűjtőtökre. Több hét alatt is gyűjtögethetitek a pecséteket. (A Pozsonyi Pagony és a Pagony Játékház a boltok közelsége miatt egy helyszínnek számít, egy pecsét jár csak értük.) Minden boltban kaptok egy pecsétet, ahol jártok, és amikor befejeztétek a túrátokat, egy kis aprósággal ajándékozunk meg titeket. Fontos, hogy az utolsó állomásotokon jelezzétek, hogy befejeztétek a túrát.

Igyekeztünk szinte csak kerékpárúton, kerékpáros nyomon vagy kisforgalmú úton vezetni titeket, hogy gyerekkel is biztonságosan teljesíthető legyen a túra.

Ne feledjétek: a gyereken mindig legyen sisak! Legjobb, ha két felnőtt között megy, de ha egyedül kíséred, elöl menjen a gyerek, hogy mindig lásd (vagy akár mehetsz mellette is, majd kikerülnek titeket). Jó, ha van a biciklijén egy zászló, hogy messziről is látható legyen. Mindig figyeld előtte az autók mozgását. Ismertesd meg vele a KRESZ pár alapvető szabályát: macisajt, azaz elsőbbségadás-tábla, jobbkéz-szabály, STOP-tábla, indexelés. Nyolcévesnél fiatalabb gyerek, ha nem ülésben közlekedik, nyugodtan menjen a járdán. Nem szégyen egy nehezebb kereszteződésnél leszállni, és áttolni a zebrán a járgányt!

Ajánlott útvonalak:

Pozsonyi Pagony ›› Frankel Pagony
2,2 km

https://goo.gl/maps/1TbeuVHbSenJeSo18

Frankel Pagony ›› Tabán Pagony
(a Krisztina krt-i zebrától gyalog!)
5,2 km

https://goo.gl/maps/NT1NsHdopZUuqrBeA

Tabán Pagony ›› Bartók Pagony
2,5 km

https://goo.gl/maps/cNeoSjcJoFu7Spyy9

Bartók Pagony ›› Bakáts Pagony
2,2 km

https://goo.gl/maps/6LcbSQ9qkdzFPmm38

Bakáts Pagony ›› Zuglói Pagony
6,4 km

https://goo.gl/maps/b6Bf45KE31C5XDrs8

Zuglói Pagony ›› Pozsonyi Pagony
5,3 km

https://goo.gl/maps/4RmSeR1UyN52vFFg7