Új regény és új társasjáték Bojti Annától

A kalandok folytatódnak

Megjelent A lidércerdő mélyén, Bojti Anna második könyve, melyben az Éjszaka az állatkertben című első regényhez hasonlóképpen ismét az olvasó gyerekek döntéseitől függ a történet alakulása. Ezzel egy időben pedig megjelent az Éjszaka az állatkertben társasjáték változata, amely ha lehet, még kalandosabb, mint a könyv volt.

"– Van valami furcsa azon a festményen. Minél többet nézem, annál inkább így érzem – méregeted a szoba túlsó falán függő képet, miközben nagyot markolsz a pattogatott kukoricából, amit Léna apukája készített nektek vacsorára." – ezek az első mondatok Bojti Anna új regényében, melyben ismét az olvasó lesz a főszereplő. Sőt: nem csak a főszereplő, hanem az események alakítója is, mert ebben a kalandregényben (hasonlóképpen Anna első könyvéhez, az Éjszaka az állatkertben című kötethez) minden rövid fejezet végén egy-egy döntési ponthoz ér az olvasó, és neki kell elhatároznia, hogy melyik utat választja – így nem is egy, hanem számtalan kaland lehetősége bújik meg a kötetben. A könyvet így akár többször is érdemes elolvasni, újra és újra elmerülni a lidércerdőben, annál is inkább, mert a kaland végkifejlete is más és más lesz az újraolvasásokkal.

A történet ezúttal összetettebb, de a legszembetűnőbb változás az, hogy most logikai feladatokat is meg kell oldania az olvasónak; több a kihívás és a rejtély, és nem bolyonghatunk kedvünkre össze-vissza a történetben: a döntéseinknek valós jelentősége és következménye van.

A kötetet most is Fülöp-Ferth Tímea gyönyörű, sejtelmes festményei illusztrálják.

A könyvet 6 és 12 éves kor között ajánljuk.

Az új könyvvel párhuzamosan megjelent az Éjszaka az állatkertben társasjáték-verziója, ahol a játékosok döntéseinek még nagyobb szerepük van, mint a könyvben volt. A társasjáték remekül visszaadja a bolyongás, és a saját térkép bogarászásának élményét, amit a könyvben átéltünk, csak ezúttal 3D-ben.

A játék egy kis sztorival indul: egyszer csak az éjszakai állatkertben találjuk magunkat, ahol ráadásul irtó sötét és hideg van. Az állatok sehol sincsenek, helyettük mindenféle furcsa lénnyel találkozunk, akik közül az egyik a segítségünket kéri: egy küldetést kell teljesítünk, amihez egy térképet is átnyújt. Ezen az állatkert egy részlete található. Így indulnak a kalandok é a bonyodalmak. A feladat ugyanis nem olyan egyszerű: a tájékozódást megnehezíti az állandó hóvihar (meg időnként a többi játékos is). Nagyon kell figyelni, memorizálni az utunk állomásait, és figyelni: a játékostársaink ugyanúgy, akár mi, az állatkertben bolyonganak; a lényeg, hogy mi érjünk elsőként célba!

A társasjáték 4 játékvariációt tartalmaz, a kezdő, a haladó és a profi szintet, emellett pedig a kooperációs verziót. Ez egy igazi családi játék, sok korosztály számára lesz élvezetes, és nem az a lényeg, hogy keresztbe tegyünk egymásnak, hanem a saját küldetésünk teljesítése, a célunk elérése.

7 éves kortól, 2-4 játékos részére, 30 perc alatt lejátszható!

Kapcsolódó termékek