Tudok úszni?

Olvasd el a Kicsimackó a Balatonon első meséjét!

Megérkezett Vadadi Adrienn és Egri Mónika fantasztikus, nyári mesekönyve! Nyaraljatok Kicsimackóékkal a Balatonon, kalandozzatok a mackócsalád új barátaival, fedezzétek fel együtt az összes Balaton-parti finomságot, egyszóval vessétek bele magatokat a nyárba! Olvasd el az első mesét a Kicsimackó a Balatonon című kötetből!

kicsimacko_a_balatonon_borito_1000px.jpgKicsimackóék a Balatonra utaztak. Hosszú volt az út. Amíg mackópapa vezetett, mackómama a hátsó ülésen lerajzolta a Balatont Kicsimackónak. Rajzolt nagy zöld vizet, a távolba vitorlás hajókat, a part mellé hattyúkat, a mólóra horgászt szalmakalapban, aztán a strandra színes napernyőket, a Balatonba pancsoló gye­rekeket. Kicsimackó alaposan megnézegette a rajzot, és azt kérdezte:

– Mama, én tudok úszni?

– Még nem – felelte mackómama –, de majd a papa megtanít!

Kattints ide, és szerezd meg most!

Kicsimackó elgondolkodott, aztán tovább kérdezősködött.

– Nagy az a Balaton, mama?

kepernyofoto-2022-06-02-143646.pngEgri Mónika illusztrációja– Nagy bizony! Sokkal nagyobb, mint a fürdőkádunk! – viccelődött mackó­mama.

– Olyan nagy, hogy ha a papával úszni fogunk, azért még te is beleférsz?

– Bele hát! – bólintott mackómama.

– Nyuszi azt mondta – vékonyodott el Kicsimackó hangja –, hogy ő fél a víztől!

– A nyuszik nem szeretnek fürödni úgy, mint a medvék – ölelte át mackó­mama kicsi bocsát.

Olvass el egy cikket a sorozatról!

– De a medvék nagyon szeretnek, ugye? – vidult fel Kicsimackó ábrázata, és mivel mackómama bólintott, belerajzolták a Balatonba mackópapát, mackó­mamát, és közéjük a vidáman lubickoló Kicsimackót is.

Kattints ide, és szerezd meg most!

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

  • Kicsimackóval kerek a világ...