Kicsimackóval kerek a világ...

Otthon és a Balatonon is!

2021-ben ismerhettük meg Kicsimackót, Vadadi Adrienn végtelenül cuki mesehősét, és vele együtt természetesen az ötletes és türelmes mackószülőket. A Kicsimackó című kötetben az ovisok hétköznapi kalandjait, konfliktusait, kihívásait mesélte el a szerző, a legújabb, Kicsimackó a Balatonon című részben pedig nyaralni indul a mackócsalád! Ebben a cikkben felelevenítjük, miért szeretjük annyira Kicsimackóékat, és bemutatjuk legújabb kalandjaikat is! Olvass tovább!

Talán sokan tudjátok, hogy Vadadi Adrienn eredeti foglalkozása szerint óvodapedagógus, így ezt a korosztályt úgy ismeri, mint a tenyerét, és úgy tud szólni hozzájuk, mint kevesen. Több könyve is megjelent, mely ezt a korosztályt célozza, gondoljunk csak az Ovis mesékre.

kicsimacko3.pngEgri Mónika illusztrációjaA legfőbb oka annak, hogy meséit ennyire szeretik a gyerekek, az az, hogy valóban róluk, nekik szólnak ezek a történetek. Az ő hétköznapjaik elevenednek meg bennük, segítve őket a fejlődés útján és megoldást kínálva az életükben felmerülő első nehézségekkel kapcsolatban. A szülőknek pedig abban nyújt segítő kezet a szerző, hogy beszélgetni tudjanak a gyerekekkel ezekről a nehézségekről, új helyzetekről.

A Kicsimackó-mesékben az állatszereplők segítségével a gyerekek kissé el tudnak távolodni az ismerős konfliktusoktól, és egy nyugodtabb, békésebb közegben tekinthetnek rá ezekre a helyzetekre, sőt, aranyos mackók társaságában még izgalmasabb a meseidő! De lássuk, miről is szól a két Kicsimackó-kötet!

kicsimacko_borito_1000px.jpgKicsimackó egy igazi rosszcsont, aki feszegeti a határait, mint a legtöbb óvodás. Az élete kiegyensúlyozott, mindennapjai vidáman telnek, de nem mentesek a konfliktusoktól. A kötetben található mesék olyan hétköznapi helyzetekről szólnak, amik minden család életében felmerülnek: a gyerek nem akar felöltözni, képtelen nyugton ülni az autóban vagy épp nem akarja megosztani a játékait másokkal.

Olvass bele!

Vadadi Adrienn az erőszakmentes kommunikáció híve, és könyveire is jellemző, hogy maximálisan partnerként tekint a gyerekekre, akikkel bármit meg lehet beszélni. Ez a kedves kis kötet tehát a felnőtteknek is segít abban, hogyan legyenek tudatosabbak a gyerekeikkel való kommunikáció során, hogyan simítsanak el konfliktusokat úgy, hogy a végkifejlet mindenki számára tanulságos és megnyugtató legyen.

Kattints ide és rendeld meg!

kicsimacko_a_balatonon_borito_1000px.jpgMíg az első részt általában őszi-téli olvasgatásra ajánljuk, a Kicsimackó a Balatonon – nem meglepő módon – egy ízig vérig nyári kötet! A mackócsalád megpakolja az autót, és meg sem állnak a balatoni kempingig! Sátrazás, pecázás, úszni tanulás, rengeteg balatoni finomság és még több új barát vár Kicsimackóra!

Kattints, és szerezd meg most!

Az új kötet meséi amellett, hogy végtelenül kedvesek és aranyosak, sok nyaraláshoz kapcsolódó problémát segítenek feldolgozni, megbeszélni, megoldani békés és szeretetteli módon.

Legelőször is Kicsimackónak le kell küzdenie a víztől való félelmét, amiben Mackópapa és Béka segítenek neki, nemsokára pedig már ügyesen úszkál egyedül! Aztán ott van az első éjszaka, és kiderül, hogy sátorban aludni bizony egészen más, mint otthon. Szerencsére Kicsimackónak semmiféle furcsa zajtól nem kell félnie, hiszen vele vannak biztonságot nyújtó szülei. Sajnos a Balatonon sem süt mindig a nap, de egy kis kreativitással a borongós délutánokon is nagyszerűen lehet szórakozni!

Itt elolvashatod az első mesét a balatoni kötetből!

pagony_art_rajzfuzet_a5_kicsimacko.pngVégül a szereplők szomorú búcsút vesznek a Balatontól, véget ér a nyaralás, de ahogy Kicsimackóék a Mackómama által rajzolt képeskönyvet, úgy a mesehallgató gyerek is bármikor levehetik a polcról ezt a kötetet, hogy felidézzék a legszebb nyári pillanatokat.

A Kicsimackó a Balatonon tehát szuper könyv, ha gondolatban már előre szeretnénk készülni a gyerekekkel a nyaralásra, de strandon meséléshez is tökéletes! Sőt, a nyaralás utáni nosztalgiázáshoz is bátran ajánljuk minden ovisnak és szülőnek!

Ha nektek is kedvetek támad lerajzolni a balatoni élményeket, szerezzetek hozzá egy kicsimackós rajzfüzetet!

kepernyofoto-2022-06-02-143646.pngEgri Mónika illusztrációjaVadadi Adrienn meséi és Egri Mónika rajzai egy nagy mackóölelés biztonságát árasztják. Ebben a világban tényleg bátran kalandozhatnak a gyerekek és a kismackók, hiszen mindig vigyáz rájuk egy gondoskodó szülő! A kicsik így egy olyan biztonságos origóból kezdhetik meg a felfedezést, ahová aztán mindig vissza is térhetnek megpihenni és megosztani az új élményeket.

A Kicsimackó-mesék annyira univerzális üzeneteket hordoznak, hogy nincs olyan kisgyerekes család, akinek ne ajánlanánk őket teljes szívvel. Sok-sok szeretettel és tapasztalattal megírt könyvek, melyeket csodálatos, böngészni való, lélekmelengető illusztrációk tesznek teljessé.

Rendeld meg a Kicsimackó vagy a Kicsimackó a Balatonon című köteteket itt, és ne feledd a szupercuki rajzfüzetet sem!

Ti hova mentek nyaralni?

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

  • Tudok úszni?

  • Fogócska