Tanulj meg az állatok nyelvén!

Viból Ildi: Állati dumák

Ha szeretnétek egy gyerekeknek szóló, de felnőtteknek is izgalmas, új információkat nyújtó könyvet, amin együtt nevethettek, megtaláltátok! Az Állati dumák - avagy hogy kommunikálnak az állatok üdítően vicces nyári olvasmány. Olvasás közben remekül szórakoztok és közben észre sem veszitek, mennyit tanultatok a minket körülvevő állatvilágról!

allati_dumak_borito_1000px.jpgA nyár remek alkalom a megfigyelésre, felfedezésre - akár a saját környezetetekben, akár abból kiszakadva. Ha figyelmesek vagytok, sokkal többet tanulhattok így, mint az iskolapadban! Ehhez remek kiindulás Vibók Ildi legújabb könyve, amelyből együtt tanulhat játszva a család!

Vibók Ildi már több kötetével (például Szuperlétra, Szupercsapat) bizonyította, hogy a (természet)tudomány, a biológia igenis lehet vicces, és kicsinek-nagynak egyaránt érdekes. Legújabb könyvében, az Állati dumákban is ezt teszi: szórakoztat, nevettet, és közben észre sem vesszük, hogy mennyivel többet tudunk, mint mielőtt leültünk olvasni.

Az amőbák nem tudnak beszélni, ugye? Azt valóban nem, mégis képesek az információcserére, vagyis kommunikációra egymás közt - ez egy egysejtűtől igazán szép teljesítmény!

Olvass bele s könyvbe itt!

kepernyofoto-2021-07-26-94231.pngIgor Lazin illusztrációjaA könyvben az amőbáktól kezdve a rovarokon, hüllőkön, madarakon át az emlősökig jutunk egy hatalmas és látványos állat-parádé keretében. Lesz itt szó infrahangról és ultrahangról, feromonokról és területjelzésről. Kiderül, miért keserű ízű a szalamandra, az állatok mely csoportja “riszál puccos partiruhában”, hogy így üzenjen a fajtársainak, és mi a közös a pulykakeselyűben, kiviben és hollóban.

Ha ezt a könyvet elolvassátok, egészen biztosan máshogy kezditek nézni a körülöttetek élő állatokat - tulajdonképpen érteni kezditek az állatok nyelvét!

Tedd kosárba!

kepernyofoto-2021-07-26-94845.pngIgor Lazin illusztrációjaA könyv alapvetően 7-12 éves gyerekeknek íródott, de érdemes közösen olvasni és az olvasottakról beszélgetni. Egészen más lesz úgy elmenni egy családi kirándulásra, hogy ha megláttok egy virágport gyűjtögető méhet, eszetekbe juthat, hogy talán éppen most üzent a többieknek a finom csemegéről vagy ellenségről a közelben - mindezt a saját “nyelvén”, amit már ti is ismertek. Felnőttként is nehéz letenni a könyvet, annyira szórakoztató, humoros és informatív. Lehet, hogy tudtunk valamit például a feromonokról, de ilyen világosan és egyszerűen elmagyarázva sokkal mélyebben megértjük a jelenséget.

Ha szeretitek az állatokat, a természetet és a biológiát, olvassátok el Vibók Ildi könyvét! Ha pedig még nem szeretitek annyira, akkor is olvassátok el, utána garantáltan kedvet kaptok a témához!

Itt rendelheted meg a könyvet!

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

  • Miről beszélgetnek az állatok?