Hív a sarkvidék!

Fedezzétek fel a világot Vibók Ildi új könyvével!

Újabb résszel bővült a Zseblámpás Könyvek sorozat! Vibók Ildi izgalmas, felfedezős kalandra hívja a kisiskolásokat. Ez a könyv nemcsak az egyedül végigolvasott első regény sikerélményét adja meg a gyerekeknek, de rengeteget tanulhatnak belőle az állatokról, a sarkvidékről és az óceán lakóiról is. Expedíció indul! Olvass tovább!

hova_tuntek_a_krillek_borito_1000px.jpgMilyen egy jó meleg hófészek? Kik laknak az Északi- és a Déli-sarkon? Na és kik azok a krillek? Pattanj be főszereplőink mellé a Cápa névre keresztelt, tér-időugró csodajárműbe - egyelőre csak térugrásra képes, de rá se ránts -, és máris választ kapsz minden kérdésedre.

Imádjátok a kalandos, felfedezős könyveket, melyek vegyítik az izgalmat és az ismeretterjesztést? Nem tudtok betelni Gerald Durell könyveivel? Szeretitek az állatokat és különösen a szívetek csücske a történetekben a hóbortos nagybácsi/ nagynéni karaktere? Akkor a Hová tűntek a krillek? tökéletes regény lesz a számotokra.

Vibók Ildi a tőle megszokott humorral és alapossággal mesél, ezúttal a sarkkörök állatairól és arról, milyen láncreakciót indíthat be, ha a változó időjárás hatására egyetlen aprócska élőlény eltűnik egy területről.

Kattints ide és szerezd meg a könyvet most!

kepernyofoto-2023-08-29-125434.pngMayer Tamás illusztrációjaFőszereplőnk és feltaláló nagybátyja egy különleges segélykérő levelet kapnak, és nyomban útnak is indulnak, hogy segítsenek a titokzatos Scottynak. A Cápa segítségével pillanatokon belül megérkeznek a találkozó helyszínére, a jégtábla azonban, amin landolniuk kellett volna, már sehol sincs. Nagyobb a baj, mint hitték!

Ráadásul a különleges jármű is meghibásodik, így a következő térugrások alkalmával egészen máshol kötnek ki, mint ahova indultak. Végül azonban ez lesz a szerencséjük is, ugyanis amellett, hogy a Déli-sark után megismerik az Északi-sarkot, végül véletlenül így bukkannak a krillekre is. De hogy kik is azok a titokzatos krillek? Ahhoz, hogy ezt megtudjátok, fel kell lapoznotok ezt a szuper könyvet.

Kattints ide és olvasd el az első fejezetet!

kepernyofoto-2023-08-29-125337.pngMayer Tamás illusztrációjaEzt a regényt azok a kisiskolások fogják leginkább élvezni, akiket elvarázsol az állatvilág és akik odavannak a kalandos felfedező expedíciókért. Mivel a Hová tűntek a krillek? főszereplője egyes szám első személyben meséli el a kalandjait, az olvasó könnyen a helyébe képzelheti magát: a bőrén érezheti a sarkköri levegőt, összebarátkozhat egy pingvinnel, és még egy fókakuckó építésében is segédkezhet. Végül pedig arra is kap egy pár hasznos ötletet, hogy a saját életében hogyan segíthet ezeknek a csodálatos állatoknak egészen egyszerű, mindennapi dolgokkal.

Azoknak is jó szívvel ajánljuk ezt a könyvet, akik rövidebb szögeket már magabiztosan olvasnak, de akik még csak most barátkoznak a gondolattal, hogy egy egész regényt végig olvassanak önállóan. A Zseblámpás Könyvekegyszerű nyelvezettel, szellős sorközökkel, nagyobb betűkkel és a szöveget könnyítő illusztrációkkal segít lendületbe hozni a 6-9 éves olvasókat. Egyszerre jelent izgalmas kihívást, mégis a haladás érzetét kelti és biztosítja a sikerélményt is. Így lesz a gyerekekből egyik pillanatról a másikra igazi könyvmoly.

Különösen igaz ez a Hová tűntek a krillek?-re, hiszen Mayer Tamás vidám illusztrációi kísérik a kalandot.

Késlekedésre nincs idő, vár az expedíció! Vágjatok bele ti is!

Szerezd meg a könyvet itt!

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságainkról, akcióinkról és különleges programjainkról, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

  • Egyedül egy egész regényt!

  • Berti bácsi kikölcsönöz