Dinólexikon

Berg Judit és Kőszeghy Csilla képes dinólexikonja

Nem tudod, kicsoda-micsoda a sztegoszaurusz? Hogy hívják a röpködő őshüllőket? Pedig egy mai kisiskolásnak járatosnak kell lennie dinó témában! Itt van tehát a Pagony dinólexikonja, amiből megjegyezheted, hogy melyik dinó kicsoda és miféle jellem. A mi házi dinóink pedig egy triceratopsz, Trikó, és egy tirex, Nyamm lesznek. Keresd kalandjaikat! Hátha még az is kiderül, hogy hogyan lesz a cinkeszaurusz.

Cinkeszaurusz: csipogó, tollas lény, az új világ lakója. Állandóan beszél, de legalább nem veszélyes.

Iguanodon: szelíd, növényevő dinó, de olyan hosszú és buta neve van, hogy jobb, ha nem is beszélünk róla többet.

Pteroszaurusz: szárnyas dinó nagy karmokkal, csőrrel és fogakkal. Leginkább egy helikopterre hasonlít, amire két markolókanalat illesztettek. Picit sem jó fej.

Raptor: a traktor (nagyon) távoli rokona. Mindkettő nagyon hangos és nem érdemes az útjába állni. De a raptor harap és vicsorog is. Veszedelmes ragadozó.

tuskes.jpg
Szauropoda: más néven hosszúnyakú. Növényevő dinó, ami leginkább fák leveleit eszi. Olyan kicsi a feje, mint neked. De ő nagyon buta, mert a kicsi feje mellett akkora a teste, mint egy elefántnak.

Sztegoszaurusz: a legviccesebb dinófajta, a zsírkréta kor indiánja. Lőni ugyan nem tud, de a hátán az indiánok tollához hasonló pikkelyek meredeznek. Ha megijed vagy mérges, a pikkelyei úgy elvörösödnek, mint az őszi falevelek.

Tirex (Tirannoszaurusz rex): az állatok királya. Nagyon erős, rettentő harcias és gyors, de nem a sok eszéről nevezetes. Húsevő, de bármit hajlandó megkóstolni, ami az útjába kerül. Kedvence a véres dinócsigolya és a téliszalámis zsemle.

triko.jpg
Triceratopsz: a legokosabb dinófajta. Három szarvat visel a fején, mégis nyugodt és szelíd. Állítólag páfrányevő faj, de a főtt kukoricát és a gumicukrot sokkal jobban szereti. Csak sajnos ritkán jut hozzá.

Vaddinó: szánalmas mitugrász. Alig nagyobb, mint egy triceratopsz bébi, aki most bújt ki a tojásból, mégis azt hiszi, hogy nagyon menő. Hát nem az. Ráadásul csak két agyara van. Kedvence a makk. Nem csoda, hogy nem nő nagyobbra.

Kapcsolódó termékek