Egy zseniális nyomozó

avagy mi kell egy nyomozáshoz

Te is szeretsz nyomozni, rejtélyeket felderíteni? Ha igen, itt egy lista, hogy mi mindenre van szüksége egy igazi nyomozónak! Aztán nincs más dolgod, mint elolvasni néhány olyan könyvet, amiben igazi nyomozás van! A Tim mesterdetektív és társa című sorozatunk első része pont ilyen! A rövid fejezetek, nagy betűk, izgalmas cselekmény és a szimpatikus főhősök ideális első önálló olvasmánnyá teszik a könyvet.

És hogy még mi kell?

nyomozos1.jpgEgy igazi detektív legfontosabb kellékei:

 

1. Nagyító – egy jó nagyítóval a legkisebb nyomot: hajszálat, cipőből kipotyogó sárdarabkát megtalálod!

2. Álruha – a nyomozáshoz gyakran álcáznod kell magadat, Ilyenkor nem árt, ha van egy jó nagy szemüveged vagy sapkád, amivel eltakarhatod az arcod.

3. Lukas újság – vágj lukat egy régi magazinod belső oldalaiba. A címlapot ne vágd át. Ülj le egy jó megfigyelő helyre, emeld magad elé az újságot, mintha csak olvasgatnál. Észrevétlen hajtsd el a címlapot, ha ki akarsz kukucskálni. Vigyázz, észre ne vegyenek!

4. Jegyzetfüzet – ebbe fel tudod írni a megfigyeléseidet és következtetéseidet!

5. Láthatatlan tinta – ha szeretnéd, hogy senki ne tudja, mit írtál le, használj láthatatlan tintát: facsard ki egy citrom levét, márts bele egy kitört hegyű ceruzát, és írd le a legfontosabbakat pár szóban. A citromlé-írás csak akkor fog látszani, ha a papírt nem túl forró vasalóval megvasalod. Ekkor a citromlé barnára színeződik.

6. Liszt – szórj a küszöb elé lisztet. A gyanútlan behatoló ott fogja hagyni a lábnyomát benne.

7. Papírfecnik – szórj papírfecnit az ablak elé és az íróasztalodra. Ha valaki kinyitja az ajtót, le fogja fújni a huzat – innen tudhatod, hogy engedély nélkül járt a szobában.

8. Tartsd mindig nyitva a szemed és a füled. Minden apró információ fontos lehet!

/rajzok: Dániel András/

Kapcsolódó termékek