Együtt barkácsolni igazi öröm!

Megelevenednek a mesék a Pagony DIY-sorozatunkban

Elindult a Pagony DIY csatorna, amin csupa mesés alkotnivalót találsz. Olyanokat, amiket örömére szolgál elkészíteni egy ovisnak, kisiskkolásnak és a szüleiknek is. Derítsd ki, miért éreztük szükségét a csatorna elindításának, és tudd meg, hogyan működik és mi mindenre számathatsz ha velünk tartasz!

 1. Együtt alkotni nem olyan könnyű, mint amennyire annak tűnik. Néha a legegyszerűbb sóliszgyurma, vagy üdvözlőlap sem jön össze... A gyerekek tele vannak ötletekkel, óvodai és iskolai élményekkel, ami ott olyan egyszerűen ment, sőt  az internet is tele van jobbnál jobb DIY videókkal és ötletekkel. Csak megcsinálni nem olyan könnyvű néha, mint amennyire annak tűnt, amikor belefogtatok...
 2. Így lesz könnyen és alattomosan a félórás vacsi előtti szuper ötletnek tűnő alkotgatásból kiborulós, fárad, kudarcba fulladó hiszti. Kivéve, ha pontosan mindened megvan, amire szükségetek lehet, pontosan tudod, mennyi időt fog igénybe venni és a legjobb forrásból, a gyerekekkel való közös alkotásra szánt jól bevált tippekből válogatsz.

  diy03.jpg
 3. A gyerekekkel nem könnyű együtt szöszmötölni, és sok videó nem jött be nekünk. Ezért úgy döntöttünk, megcsináljuk inkább a Pagony DIY csatornát, ami egyfelől tuti, hogy megvalósítható és mindenki számára örömet okoz, másfelől a kedvenc meséitekhez kapcsolódik a műalkotás maga! Nincs is annál nagyobb öröm, mint a mesék világát a felolvasás mellett alkotással is megeleveníteni. Mostantól ez gyerekjáték lesz!diy02.jpgEz minden, amire szükséged lesz

  Mit kell tenned, ha szívesen kipróbálnád a Pagony DIY-t? A könnyebb felhasználás érdekében most megmutatom, hogyan működik a Pagony DIY

  Először is rendelkezésetekre áll egy videó a Pagony YouTube csatornáján, ahol tényleg végignézheted az egész barkácsfolyamatot. De, hogy ne kelljen megállítanod, kijegyzetelned, mindját megtalálod a mellé passzoló "receptet", azaz blogbejegyzést a Kő-Papír-Olló rovatban.

  Ám ez még mindig semmi! Mert az első számú és legfontosabb szabály, hogy soha nem szabad úgy elkezdeni a barkácsolást, ha nincs előkészítve minden kellék és alapanyag. Mi a blogbejegyzések során csatolunk egy letölthető, nyomtatható sablont, és minden más alapanyag és kellék olyan lesz, ami rendszerint megtalálható egy űtlagos háztartásban, vagy, ha éppen nincs otthon, könnyen és gyorsan beszerezhető. 

  Alkoss egyszerűen és látványosan a gyerekeddel!

  Először nézd meg a videót! Így gyorsan végignézheted a folyamatot, és megkönnyebbülhetsz, mert kéthetente olyan friss tartalommal készülünk, aminek a megalkotása az ovisok, kisiskolások és a (nem feltétlenül szuperkreatív) szülők számára is igazi élmény. 

  Ha ez megvolt, nyisd meg a DIY bejegyzést a Kő-Papír-Olló című rovatunkból, ahol lépésről lépésre mindent leírunk. Persze, ha úgy könnyebb, nyiss két ablakot, és alkotás közben figyeld meg a videón, mi hogyan csináltunk egy-egy lépsét! 

  Az egyetlen előkészület, amit meg kell tenned, hogy kikészíted a kellékeket és kinyomtatoda letölthető sablont

  Aztán kezdődhet a móka és közös alkotás!

  Kövesd a Pagony DIY kéthetente frissülő oldalát a blogon és a YouTube csatornán, és legyen számotokra igazi öröm a finommotorika, a fantázia és a konstruktív gondolkodás, a közös feladat megoldásának, a társaságban való alkotásnak a fejlesztése! 

  Kíváncsi vagy mivel készültünk először? Hát persze, hogy egy könyvjelzővel, méghozzá Cipelő cicással! Kukkants ide, és próbáld ki te is, milyen örömmel alkotni! Aztán élvezd, hogy mennyire lehet örülni egy jól sikerült könyvjelzőnek – akár gyerek vagy, akár felnőtt! :)

  Ha pedig kész is vagytok a Cipelő Könyvjelzővel, akkor figyeljétek a családi naptárt, mert július 18-án újabb DIY meglepetéssel készülünk!

  Jó barkácsolást!