Elvették Nabut!

Olvass bele a Bence és a türkiz Nabuba!

Az egész úgy kezdődött, hogy a harmadikos Bencétől elvették a türkiz Nabuját. Hogy ki is az a Nabu? A legeslegmenőbb szuperhős, akinek öt fegyvere van: egy kés, egy aknavető, egy pisztoly, egy dobócsillag és egy elektromos sokkoló. Bence a mandulaműtétje miatt kap egy türkiz Nabut, amit aztán a hatodikos Nagy Pelva rögtön az első nap el is vesz tőle az iskolában... Olvass bele a Bence és a türkiz Nabu első fejezetébe!

Elvették

Két fiú kedvetlenül bandukol hazafelé az iskolából a Botond utcában. Mindketten hátizsákot cipelnek, október eleje van, hétfő délután, a kabát alá nem kell még pulóver, süt a nap.
- Tényleg elvették? – kérdezi Rigl Zoli. Nem mintha nem hinné el, amit az előbb Bence mondott neki, csak nem jut jobb az eszébe.
bence1.jpg– A Nagy Pelva odajött az utolsó szünetben, hogy játszhatok a telefonján az autóversennyel, ha megmutatom
Nabut. És amikor odaadtam neki, akkor azt mondta, hogy Nabu most vele megy, mert nem ilyen kis hülyéknél van a helye. És a Sárdi Szabi meg a Tomi lefogtak, pöckölték a fülemet, ő meg elrohant, aztán amikor csengettek, akkor elment a Szabi meg a Tomi is. És azt mondták, ha bárkinek szólok, akkor nagyon megbánom – magyarázza Bence. Nagy Pelva és a két haverja sokkal erősebbek Bencénél, ők már hatodikosok.
– És nem is játszhattál a telefonjával?
– Nem.
– Szóljál otthon.
– Hülye vagy? Anyáék megölnek, ha megtudják, hogy nincs meg. Be se vihettem volna az iskolába.
– Kornus néninek megmondod?
– Akkor meg árulkodásért tuti szétvernek.
– Ki kéne találnunk valami jó tervet!

bence3.jpgNabut a Botond Utcai Általános Iskolában mindenki ismeri. Nabu egy szuperhős. Öt fegyvere van. A tévében eddig 68 rész ment le a kalandjaiból. Matricás albumokban gyűjtik a gyerekek a rajzfilmsorozathoz
tartozó képeket, a szünetekben cserélgetnek, mindenki állandóan ezzel foglalkozik. Zoli éppen tegnap szerzett egy Boncolt Verébfejű Kannibált, és cserébe Bindváros éjszakai látképét adta. Nabu ebben a városban szokott harcolni a mutáns szörnyek ellen. A szörnyeknek rendszerint három nevük van.

Bence nagyon sokat gondol Nabura. A múltkor is: rettenetesen hosszan kellett ülnie az autóban, sötét volt, nem lehetett látni szinte semmit, a húga, Janka már elaludt, ő pedig nagyon unatkozott már. Már majdnem annyira, mint ahogy az iskolában szokott, amikor eszébe jutott valami nagyon jó. Arra gondolt, hogy egy dzsungelben robognak, a fák között odakint Zöldhasú Mérges Trutymagiliszták tekergőznek, nagyon veszélyes a helyzet. bence4.jpgŐk pedig nem hazafelé tartanak az autójukban a vendégségből, hanem ez Nabu terepjárója, Bence a navigátor, mondja, hogyan kanyarodjon, hogy elkerülje a trutymák támadásait. Mert el kell jutniuk a tóhoz, aminek a mélyén van a kristály, aminek segítségével megmenthetik a beteg koalát, amelyet megsebzett a Pengeujjú Álnok Démon. Máris sokkal jobb lett az autózás, és a végén sajnálta, amikor újra a városba értek, és minden ki volt világítva, és már semmi sem hasonlított a borzasztó dzsungelre.

Lehet kapni a sorozathoz tartozó figurákat is. Ezek elképesztően jól néznek ki. Látszanak a szörnyek pikkelyei, részletesen kidolgozott Nabu páncélzata, és különböző fegyvereket lehet tenni a kezükbe. Az összes figura közül a legeslegjobb a Türkiz Palástot Viselő Nabu, vagy röviden a türkiz Nabu. Ez az egyetlen kiadás, amihez mind az öt fegyvert hozzácsomagolták, világít a szeme, a dobócsillagot igazából ki tudja lőni, a sokkolója pedig egy gombnyomásra éppen úgy zúg, mint a rajzfilmben.

bence2.jpgBence nagyon régóta vágyott egy türkiz Nabura. Ám sokáig hiába könyörgött érte a szüleinek. Mindig ingatták a fejüket, hogy „sajnos nagyon drága”, és azt is mondták, hogy „csak úgy nem vesz meg minden hülyeséget az ember, főleg nem olyat, amivel a tévében tömik a gyerek fejét”.

De amikor éppen két héttel ezelőtt kivették Bence manduláját, akkor mégis megkapta. Végig vele volt a kórházban, mind az öt fegyverével együtt. A kés egyszer eltűnt, de aztán elég hamar meglett, csak becsúszott valahogy a lepedő alá. Azóta Bence mindig magánál tartotta a figurát. Ma jött először iskolába a műtét óta, és hiába tiltották meg a szülei, vitte oda is magával. Csak most hazafelé már nincs nála, hiszen, ahogy mondta Zolinak, a Nagy Pelva elvette tőle.

Bencéről általában úgy tartják az osztályban, hogy elég normális, semmi különös fiú. A bolognai spagetti a kedvenc étele, és ritkán kap négyesnél rosszabb jegyet. Rigl Zoli pedig a legjobb barátja, osztálytársak. Tavaly még padtársak is voltak, de Kornus néni szétültette őket, mert ÁLLANDÓ FECSEGÉSÜKKEL ZAVARTÁK A TANÓRA RENDJÉT.

Szünetekben és iskola után persze ettől még barátkozhatnak. Most is egymás mellett mennek haza végig a Botond utcán.

Rigl Zoli fog előbb hazaérni, a Bak Cukrászda melletti utcába kell bemennie, de nem sokkal utána már Bence is otthon lesz, csak két sarokkal később. A két fiú otthona között az út:
bence6.jpg
Ezeket Bence már tavaly mind lemérte a stopperrel, ami egy fiókban van a kacatok között az előszobában, onnan vette ki mindig, amikor senki se látta. A stoppert még valamikor nagyon régen Apa futáshoz használta, de Apa már ezer éve nem jár futni, és most már a telefonjában is van stopper, ha egyszer mégis elmenne. Az órát a kísérletek után Bence mindig visszatette pontosan oda, ahonnan elvette, ebből soha nem volt gond. Ha elkéri, valószínűleg akkor is megkapja, de az időmérő expedíciók sokkal kevésbé lettek volna úgy izgalmasak.

Mert például meg kellett volna mutatni a Kísérleti Naplót, amibe Zolival feljegyezték a pontos eredményeket. A fiúk nem akarták, hogy mások is tudjanak a Naplóról.

Ha például a városukra támadna a Gülüszemű Hibbant Dromedár, és Nabu nem tudna a megmentésükre sietni, akkor nem árt tudni, hogy mennyi idő van átrohanni egyik házból a másikba, hogy kitalálják, hogyan harcoljanak vele. Erre persze kicsi az esély, hiszen a Gülüszemű Hibbant Dromedárt a 18. részben Bindváros állatkertjébe zárták. Talán örökre. De mi van, ha egyszer kiszabadul?

bence5.jpgBence és Zoli megállnak a Hunor utca sarkánál egy gesztenyefa alatt. Bence felvesz egy tüskés termést és elkezdi tépkedni a szúrós kiállókat róla. A hatodikosokról beszélnek, akik elvették Bence Nabuját.
– A múltkor foci után a Tomi tök sokáig túrta az orrát – veti fel Zoli.
– Nagyon undorító volt – válaszolja Bence, és eldobja a lecsupaszított gesztenyeburkot.

Ha többet is szeretnél megtudni Magyari Péter könyvéről, itt a helyed! Ha pedig rögtön meg is rendelnéd a könyvet, ide kattints!

Kapcsolódó termékek