Émelyítő szerelem, cikis helyzetek

Októberi újdonságok

Szappanopera-forgatás a titkos nagy Ő-vel, ellopott szerelmes regény, shakespearei családi viszály – ha éppen nem találsz új sorozatot magadnak, ezek a regények biztosan kitöltik az űrt: ebben a válogatásban mindent megtalál az, aki egy érzelmes kötetre vágyik ezeken az esős őszi napokon. Lássuk, milyen újdonságok érkeztek hozzánk mostanában:

Ulrike Leistenschneider: A szerelem egy rinocérosz - Avagy a világ legkínosabb szerelmes levele
Szerelmes levelet írni sosem könnyű, pláne ha életében először szerelmes az ember – ezzel a problémával szembesül Lea, A szerelem egy rinocérosz(beszédes) című regény főszereplője is. De vajon történhet-e kínosabb, mint hogy a sok sületlenség, amit összehordott benne, a mindenlében kanál Troll, az öccse kezébe kerül? És miért van az, hogy nem is pillangók repkednek a gyomrában, hanem mintha hatalmas rinocéroszok dübörögnének végig rajta? És persze az is jó kérdés, hogy vajon a szerelme tud a levélről, és ezért nem szól hozzá? Leának nem csak ezek miatt fáj a feje, hanem még az elvarázsolt anyja és a pedáns apja kapcsolatáért is aggódnia kell. Ezt a vicces illusztrációkkal tarkított kötetet 10-14 éveskorosztálynak ajánljuk.

elena_170.jpg
Nele Neuhaus: Elena - Viszályok és döntések

Az Elena-sorozat igazi ló- és szerelmesregény-rajongóknak ajánlott könyv. Elenának a második kötetben is meg kell küzdenie a saját és barátja szüleinek Rómeó és Júliába illő viszálykodásával, de ha ez még nem lenne elég, szeretett lovát, Fritzit is ellopja valaki. Vajon ki lehet a tettes? Mi lehet az oka annak, hogy a két család ennyire gyűlöli egymást? Ezt a naplóformában írt regényt 12-16 éveseknek ajánljuk.

Szirmay Ágnes: Szerelemre castingolva

szerelemre_castingolva_260.jpgNehéz helyzetben van az, akinek a legjobb barátja egyben a titkos szerelme is. Virág, a regény főszereplője pontosan így járt, szeretné, ha sokkal több lenne közte és Dé között, mint barátság, de sajnos a fiúnak erről sejtelme sincs. Mikor Virág elrángatja magával egy szappanopera szereplőválogatására, balszerencséjére mindketten bekerülnek a sorozatba, és az eddig is bonyolult élete fenekestül felfordul. Mostmár nem csak a ki nem mondott szerelemmel, hanem Szilágyi Dzseniferrel, a tökéletes tinisztárral is meg kell küzdenie – hogy fog túljutni ezen a viharos időszakon? Ennek a szuper regénynek szerencsére nemsokára megjelenik a folytatása is, így tovább izgulhatunk, hogyan alakul Virág élete. Ezt a sorozatot 12-től 18 éves korig ajánljuk.

 
Lucy Ivison: Soha, soha

soha_soha_170.jpgLehet-e jó vége annak, ha két ember egy napra szerepet cserél? Klasszikusokból, a Koldus és királyfiból és a Két lottiból már tudjuk, hogy abból semmi jó nem sülhet ki. A Soha, soha két szereplőjének, az átlagos Jacknek és a menő Rolandnak természetesen nem jut eszébe ez a két irodalmi példa, és átveszik egymás karakterét. Jack szerelmet vall Egérkének, de vajon mi történik, ha a lány rájön, hogy nem is önmagaként tette ezt? Bonyodalom bonyodalom hátán, ha te is kíváncsi vagy, mi lesz a vége, olvasd el a regényt – 13-tól 16 éves korig ajánljuk.

 
Dóra Papp: Tükörlelkek - Második résztukorlelkek_2_200.jpgHamarosan érkezik a boltokba a Tükörlelkek második része, amit sokan már biztos izgalommal vártok, hiszen az első rész is magasra tette a lécet. Orsi és Kriszti kénytelenek szembenézni azokkal a problémákkal, amelyeken mindannyian átestünk: a felvételi miatti para, a szerelem, a barátságok és persze a tánc mind-mind időt és komoly odafigyelést igényel, mindent kézben tartani szinte lehetetlen. Ez a kötet őszintén beszél arról, milyen a gyerek- és felnőttkor küszöbén állni, éppen ezért mindannyian magunkra ismerhetünk, miközben a karakterek is fejlődnek, felnőnek. Ezt a kötetet 13-tól 16 éves korig ajánljuk.

 
Oram Kelly: Csókelvonó kockáknak - LOL könyvek

Végezetül lássuk, milyen újdonságot tartogat a LOL sorozat: a Csókelvonó kockáknak már a 16-18 éveskorosztályt célozza meg, mivel a kötet egyik fókuszpontja a szexualitás. Libbyt ez köti a menő sráchoz, Owenhez, aki nyilvánosan sem szívesen jelenik meg vele. Szerencsére a barátai odafigyelnek Libbyre, és egy másik szexi srác, Adam segítségét kérik, hogy elvonja a figyelmét Owenről. A helyzetet persze nem könnyíti meg, hogy Adam szerelmes Libbybe... Vajon mi lesz a vége ennek az intrikákkal teli regénynek? Ha szereted a könnyed olvasmányokat, ne hagyd ki ezt a romantikus regényt!

Navratil Dominika írása

Kapcsolódó termékek