Emily, hol vagy?

Ebbe a regénybe nem egyszerűen bevonódunk, belépünk, hanem ajtóstul bezuhanunk a házba. A házba, ahol egy nő zokog, szenved, és egy gyerek oson el fájdalmasan láthatatlanul időnként a félhomályban. Hamar kiderül, hogy nem egyszerűen depressziós: a nagyobbik lánya, a tökéletes, a mindig nevető eltűnt. Eltűnt, azaz valószínűleg meghalt, vagy lelépett otthonról. A rendőrség nyomoz, de nyomok híján nem jut semmire. Olvasd el ajánlónkat, és itt az első fejezet!

A kisebbik lány, Johanna egy ponton megelégeli a dolgot, és barátjával, aki gyerekkoruk óta vele van, és ügyeletes szerepe, hogy reménytelenül szerelmes legyen a tökéletes Emilybe, nekilát szintén nyomozni. Elég hamar elég sok mindent kiderítenek, amit a rendőrség benézett. Ismerős terep: közös iskola, közös barátok - könnyen mozognak rajta, egészen amíg fenyegető üzeneteket nem kap Johanna, hogy ő is úgy jár. Hogy hogyan, azt csak sejtjük. Tapasztalt krimiolvasóként elég hamar leveszi az ember, hogy mi az ábra, ki lesz itt a hunyó, és miért, de a szerző se most jött le a falvédőről, úgy gombolyítja a szálakat, hogy mégha sejtjük is a történet kifutását, lélegzetvétel nélkül, gombóccal a gyomrunkban lapozzuk az oldalakat, izguljunk a gyerekekért, utáljuk azokat, akik le se pottyantják őket, idegeskedjünk a rendőrség teszetosza viselkedésén… Van itt elhagyatott tópart, kocsiba berántás, drog, szerelmi háromszög, leplező (és végül mindent leleplező) gyilkosság, szűk lakótelepi folyosó és lift, üldözési jelenet – mindezen biztos kézzel kormányoz minket végig az író.

De nem elégszik meg ennyivel: a gyerekek két legfontosabb életközegére, a családra és az iskolára is reflektál: az iskolában a közöny és a hatalmi játszmák uralkodnak, a hierarchizált közeg nem tesz jót a lelkek egészséges fejlődésének. Sem a tanári, sem a gyermeki lelkekének, az arra hajlamosakból kihozza a pszichopatát.

A család szintén akadozva működik: Johanna és Emily anyukája teljesen leáll, Johannával egyáltalán nem törődik, az apa pedig, aki sajnos még nem nőtt fel, inkább otthagyja őket, mert nem bírja az anya depresszióját, Johannával - nos, vele pont nem törődik ő sem. Épp ez motiválja arra, hogy visszahozz a nővérét, és megint minden jó legyen. Ehhez képest Johanna tök normális, pedig az is kiderül, hogy előtte is Emily volt a fénypont, napsugár és kiskedvenc. Ahogy az is kiderül, hogy Emily egyáltalán nem volt olyan tökéletes, amilyennek mindenki látni akarja. A könyv nyitva hagyja, hogy a családi rend vissza tud-e állni még, de reméljük a legjobbakat.

Izgalmas, letehetetlen egyéjszakás krimi!

Kapcsolódó termékek