Én rajzolom Szofit!

Ismerd meg a spanyol illusztrátort!

A Szofi könyvek egyre népszerűbbek, és most végre megismerheted a mindig mosolygós és vagány spanyol iluusztrátort is, akivel személyesen is találkozhatsz majd!

Sziasztok! Cristina Quilesnek hívnak,

- de Spanyolországban csak úgy neveznek: La Quiles.
Gyerekrajzokat, könyvillusztrációkat készítek, vicces képeket is rajzolok az anyaságról, a nőkről , gyereknevelésről, ezeket most gyorsan meg is nézheted, ha a blogomra kattintasz.
Van egy könyvem, ami a terhességeimről és a családomról szól nagyon humorosan, ez az összes közül a kedvencem, a témája miatt is, és azért is, mert valami egészen újat is hozott: a grafikai humort.

Hogy honnan ismerhetsz?

laqules.jpg- Azt hiszem, hogy a Pagony szerkesztőségében látta valaki a rajzaimat, amit a Didongónak készítettem. (A Didongó egy spanyol, családi-kretaív blog, de az egyik kitalálója magyar.) Megteszetteem nekik, és megkerestek, hogy rajzoljam én Harcos Bálint Szofiját!

Mit jelent nekem Szofi?

- Kisgyerekként nem voltam valami szófogadó, jó nagy csibészségeket csináltam... azt hiszem, magamat látom Szofiban. Velem ellentétben a nagyfiam sokkal felelősségteljesebb, de a kicsi nem, ő is hasonlít a könyv főszereplőjére.
Nagyon tetszik, hogy a történetek nem didaktikus mondanivalóval érnek véget.

szofilufikep.jpg

Hogy képzelem el Harcos Bálintot, a könyvek íróját?

- A barátom, anélkül, hogy valaha beszéltünk volna... Már most tudom, hogy jól ki fogunk jönni egymással, hiszen a könyveken keresztül beszélgettünk. Nagyon szép kapcsolat, a gyümölcse pedig a csodálatos Szofi könyvek!

Hogyan dolgozom?

- Megkapom a szöveget, vázlatokat készítek ceruzával, aztán Photoshoppal kiszínezem. 
A Szofi könyvek esteében kifejezetten tetszik, hogy a fordítás esetleg nem tökéletes, úgy érzem, így nagyobb az alkotói szabadságom, és sokkal szórakoztatóbbnak tűnik a munka.
Mindig először megrajzolom a borítót, utána követem a történetet, követve a történetmesélést, nem ugrálok a történetben, viszont szeretem a figuráimat egyik könyvből a másikba átvinni.

24178.jpg
A kedvenc Szofi könyvem...

- Az első, a Szofi tüsszent. Szeretem, ahogy egyre nagyobb kalamajkát okoz, és egyre több ember rohan utána.

Találkozhatsz velem Budapesten!

- A Könyvfesztivál idején jövök életemben először Magyarországra! Azt hiszem, nagy hatással lesz rám minden, mert még soha nem láttam a Szofi könyveimet igazi könyvesboltban!
Alig várom, hogy már ott legyek! Emellett az is fontos számomra, hogy nem turistaként, hanem illusztrátorként megyek, a Pagony meghívásából. 
szofilufis.jpgMindenki azt meséli, milyen remek város Budapest! Van ott két barátnőm is, úgyhogy azt hiszem, az egész látogatás tele lesz nagy érzelmekkel. Hát azt én sem tudom, nekem is meglepetés lesz... de azt hiszem, több lesz a rajz, mint a beszéd - legalábbis ami engem illet... Tehát ott leszek április 21-én, péntekenPozsonyi Pagonyban:

17.00 -től Harcos Bálinttal közösen mutatjuk be legújabb könyvünket, a Szofi lufiját, lesz saját kiállítás megnyitóm, beszélgetés, vetítés, ráadásul a kirakatba is rajzolok majd, de számíthatsz kézműves foglalkozásra sok-sok lufival, és egy plusz meglepetésre is!

A Millenárison pedig április 23-én, vasárnap 10-11 óra között a Pagony Kiadó mesedélelőttjén meghallgathatod a Szofi lufija című mesét, és természetesen utána dedikálunk is Harcos Bálinttal!

Gyere, el! ¡Hola!

Kapcsolódó termékek