Én rajzolom Szofit!

Ismerd meg a spanyol illusztrátort!

A Szofi könyvek egyre népszerűbbek, és most végre megismerheted a mindig mosolygós és vagány spanyol iluusztrátort is, akivel személyesen is találkozhatsz majd!

Sziasztok! Cristina Quilesnek hívnak,

- de Spanyolországban csak úgy neveznek: La Quiles.
Gyerekrajzokat, könyvillusztrációkat készítek, vicces képeket is rajzolok az anyaságról, a nőkről , gyereknevelésről, ezeket most gyorsan meg is nézheted, ha a blogomra kattintasz.
Van egy könyvem, ami a terhességeimről és a családomról szól nagyon humorosan, ez az összes közül a kedvencem, a témája miatt is, és azért is, mert valami egészen újat is hozott: a grafikai humort.

Hogy honnan ismerhetsz?

laqules.jpg- Azt hiszem, hogy a Pagony szerkesztőségében látta valaki a rajzaimat, amit a Didongónak készítettem. (A Didongó egy spanyol, családi-kretaív blog, de az egyik kitalálója magyar.) Megteszetteem nekik, és megkerestek, hogy rajzoljam én Harcos Bálint Szofiját!

Mit jelent nekem Szofi?

- Kisgyerekként nem voltam valami szófogadó, jó nagy csibészségeket csináltam... azt hiszem, magamat látom Szofiban. Velem ellentétben a nagyfiam sokkal felelősségteljesebb, de a kicsi nem, ő is hasonlít a könyv főszereplőjére.
Nagyon tetszik, hogy a történetek nem didaktikus mondanivalóval érnek véget.

szofilufikep.jpg

Hogy képzelem el Harcos Bálintot, a könyvek íróját?

- A barátom, anélkül, hogy valaha beszéltünk volna... Már most tudom, hogy jól ki fogunk jönni egymással, hiszen a könyveken keresztül beszélgettünk. Nagyon szép kapcsolat, a gyümölcse pedig a csodálatos Szofi könyvek!

Hogyan dolgozom?

- Megkapom a szöveget, vázlatokat készítek ceruzával, aztán Photoshoppal kiszínezem. 
A Szofi könyvek esteében kifejezetten tetszik, hogy a fordítás esetleg nem tökéletes, úgy érzem, így nagyobb az alkotói szabadságom, és sokkal szórakoztatóbbnak tűnik a munka.
Mindig először megrajzolom a borítót, utána követem a történetet, követve a történetmesélést, nem ugrálok a történetben, viszont szeretem a figuráimat egyik könyvből a másikba átvinni.

24178.jpgA kedvenc Szofi könyvem...

- Az első, a Szofi tüsszent. Szeretem, ahogy egyre nagyobb kalamajkát okoz, és egyre több ember rohan utána.

Kapcsolódó termékek