És most elmondom, hogyan lifteztem

5+1 OK, hogy a kezedbe vedd a könyvet

Dániel András megint előrukkolt egy zseniális történettel. És már megint valami új műfajt teremtett. Igazán nem lehet semmihez sem hasonlítani a Le Pattant hotelben liftesfiúnak állt ovis történetét, akinek zöldbab volt a jele, aztán egy szép napon csak úgy fogta magát és lelépett. Ráadásul ebben a könyvben végre kiderül, hogy mi van a lift alatt, felett vagy mellett! 

Nem csak a sztori, hanem a huzalok fonalát is érdemes lesz követned!

1. MERT DÁNIEL ANDRÁS 

A kliftesfiu01.jpguflik atyja hihetetlen humorával robbant be a magyar gyerekkönyvpiacra. Meg is érdemli a felhajtást, mert eddig bármihez nyúlt, arannyá változott.
Már az első könyve is azonnal levett a lábamról (és a mai napig újra- és újra leveszem a polcról). A rá következő könyvek pedig mind mások és mások – nincs két ugyanolyan közöttük. A kuflikról elhíresült szerző-illusztrátor tarolt az egypercesek, az interaktív játékkönyv, a vicces lapozók, az apás mesék, a láncmesék, a kezdő olvasós könyvek, önismereti kreatív füzetek és a műfordítás kategóriájában is.
Most pedig egy újabb műfajban próbálja ki magát! Csapd fel a könyvet és derítsd ki, mi az!

2. MERT A LIFT IZGI

A felvonók története végigkíséri az emberiség történetét. Ez az egyszerűnek tűnő szerkezet tele van talánnyal és rejtéllyel a gyerekek (és kevésbé praktikus gondolkodású felnőttek) előtt. Arkhimédésztől Sir William Armstrongon át sokakat foglalkoztatott a szerkezet, és kacifántos története van, míg el nem érkezett a szabadalom a 1854-es New York-i kiállításra. A biztonságos liftezés tényleg maga volt a csoda: a legenda szerint Elisha Otis, a biztonságos liftezés megteremtője beszállt a fülkébe, félelmetes magasba emelkedett, majd a liftet tartó kötelet elvágták. Ő mégsem zuhant le, mert szerencsére még előtte feltalálta a zárszerkezetet! Nos, ilyen izgalmas dolog a liftezés! Bőven megérdemelt a téma egy Dániel András könyvet!

3. MERT MINDEN GYEREK SZERETI MEGNYOMNI A GOMBOT

A liftezés a gyerekeknek maga a csoda. És hiába a sok tudományos ismeret – gőzgép ide, hidraulika oda – a legtöbb embernek az is marad. Egy azonban biztos: minden gyerek kiborul, ha nem ő nyomhatja meg a gombot. Minden gyerek szeretne TÉNYLEG varázsolni! Ha ismerős a jelenség, akkor itt az ideje, hogy felcsapjátok az És most elmondom, hogyan lifteztem című kötetet - feloldhatjátok a kialakult feszültségeket a témával kapcsolatban (biztos előfordult, hogy nem ő nyomta meg a gombot...), sőt, a történet segítségével ti magatok is igazi liftkezelőkké válhattok! Még akkor is, ha csak oviba jártok!!! (Itt el kell árulnom, hogy a szerző is nagyon szeretett volna liftes lenni ovis korában. Erre tessék, fogja magát, ír egy mesét, és az ovis alteregója ripsz-ropsz liftesfiú lesz! Így kell ezt csinálni!)

4. MERT EZ A LIFT TELE VAN MESÉVEL

liftesfiu02.jpgDániel András a fura lényekből egyszerűen nem tud kifogyni. Ebben a könyvben megint van belőlük egy rakat. Ilyenek:

Egyrészt már hogy ne lenne fura az a lift, ami a Le Pattant hotelben üzemel, és simán felvesznek egy ovis kisfiút, hogy kezelje. Másrészt a mese minden karaktere pontosan harmonizál a liftezés művészi folyamatával. Komolyan. Olvasd el a történetet és nézd meg alaposan a képeket!

5. MERT JÁTÉK

Az egy dolog, hogy kapsz egy szuper mesét egy valóra vált álomról, de ehhez még egy csomó játékos feladat is tartozik. Például ne lepődj meg, ha elveszett csigákat kell keresgélned... 

+1 MERT MEGTANULHATSZ SZÁMOLNI

Távol álljon ettől a mókás történettől minden tanító és számon kérő szándék, de egy praktikus tudományra mégis erősen felhívta a figyelmemet a liftes fiú története. Ahhoz, hogy igazi liftkezelő váljon belőled, muszáj ismerned a számokat! Főleg, ha a 20 emeletes Le Pattant hotelben szolgálsz. 

ÉS HOGY MI LESZ A TÖRTÉNET VÉGE? A FRAPPÁNS MEGOLDÁSÉRT OLVASD EL A KÖNYVET!