Ezt pakold be a táskába!

Hogy zökkenőmentes legyen a sulikezdés

Túlélőcsomag (nem csak) kezdőknek! Nem árt átgondolni, mivel tudod könnyebbé és élvezetesebbé tenni a sulikezdést. Legyen szó uzsonnás csomagról, vagy a legcukibb kabbaláról, rengeteg fortély áll a rendelkezésedre! Lássuk, mik ezek!

Íme a túlélőcsomag (nem csak) kezdőknek! Tedd élvezetessé a sulikezdést az egész család számára! Listába szedtem a legmenőbb ötleteket! Ezekkel tuti szórakozás a sulikezdés:

1. KÖNYV6680.jpgKönyv nélkül én eleve nem megyek sehova, minden elcsalt másodperc jól jön! Rengeteg helyzeten átsegített eddig, hogy karnyújtásnyira tőlem, volt egy szuper könyv. Ha a szabadidőmben olvastam, azok barátkoztak velem, akik szintén olvasták (így máris volt közös témánk), vagy szerették volna elolvasni, vagy csak egyszerűen szintén szeretnek olvasni. Tehát azonos volt az érdeklődési körünk. Sőt, meghozhatod a kedvet egy csomó sulis társadban, hogy aztán megbeszélhessétek, mit gondoltok a történetről! Ráadásul bármikor elmenekülhetsz, ha amúgy uncsi és kellemetlen a társaság. De ne feledd, az olvasás nem csak magányos tevékenység lehet!

Olvasd el a szemlét, amiben a legszuperebb sulis könyvek vannak kezdőknek és haladóknak!

2. HORGOLT KEDVENC

18588.jpgÉn mindig izgulni kezdek, ha tudom, hogy lassan új kihívások elé kell néznem. Valószínűleg nem vagyok ezzel egyedül. Még ha élvezed is az új helyzeteket, azok természetes izgalommal járnak. Ilyenkor, vagy erősebb szorongások esetén jól jöhet egy kis nyunyó, amit mindenhova magaddal vihetsz! Bizony, nincs ebben semmi ciki! Sőt! Azzal, hogy kezeled, "játékba hozod" a félelmeidet, garantáltan csak nyerhetsz.Segíts a gyerekednek is, mert az izgalom, a félelem a világ legtermészetesebb érzései közé tartozik!

Nézz körbe itt, és válassz magadnak egy kis barátot!

3. UZSIS TÁSKA

26119.jpg
Nincs annál bosszantóbb és fárasztóbb, mikor a reggeleket, vagy az estéket az uzsonnacsomagolás árnyékolja be. Elfelejtett penészes szendvicsekre bukkanni pedig valljuk be, nem csak undorító, hanem bosszantó is. Ahhoz, hogy több kedved legyen csomagolni, kell egy strapabíró, guszta uzsis táska, ami nem nehéz, nem foglal sok helyet, kimoshatod, sőt, még menő is! Így könnyű csekkolni, hogy mi a helyzet a tegnapi menüvel, sőt, könnyen közös, mindennapi rutinná válhat a készülődés!

Nézz szét a Kivibag termékei között!

4. KULCSTARTÓ25312.jpgLassan kialakul, hogy ki, mikor ér haza, hogy hogyan fest majd a következő tanévetek. Vannak sulisok, akik lassan már maguk is hazajönnek, sőt még egy pár órát egyedül is töltenek a lakásban. Ha a te gyereked már szeretne egyedül lenni, akkor eljött a pillanat, hogy saját kulcsot adj neki! (Hogy ez mikor következik be, az persze abszolút gyerekfüggő. Senkit nem ér siettetni!) Ezt a csodás eseményt, mondhatni forradalmi lépést  pedig nem árt megkoronázni egy szuper kulcstartóval. Már csak azért is, hogy ne vesszen el mindjárt az első héten. (Apropó, erre amúgy nem árt kitérni: a saját kulcscsomó nagy lehetőség, de felelősség is egyben.)

5. FÜZET20723.jpgA megfelelő füzetek beszerzése minden szülőnek áldásos feladat. A kicsik még lelkesen válogatnak a szebbnél szebb mintás csodák között, de szerintem a nagyoknak is fontos, hogy számukra kedves és otthonos noteszekbe jegyzeteljenek. Szerencsére a Pagony füzetek között mindenki megtalálhatja a kedvenc mesehőseit! Van Ruminis, Két kis dinós, Panka és Csiribís, a nagyok pedig jegyzetelhetnek a legmenőbb halas, denevéres, süteményes, vagy madaras tömbökbe. Máray Mariann csodás design noteszei között ittválogathatsz, a Pagony füzetek között pedig itt!

6. ÍRÓSZER14930.jpgA szép munka mindig szebb, ha jó alapanyagokkal, eszközökkel dolgozhatsz. Szerezd be a legszuperebb filceket, ceruzákat, vízfestékeket, zsírkrétákecseteket, hogy használatuk élvezet legyen, ne szenvedés. Az alkotásnak örömnek kéne lenni. De egy beszáradt tempera, egy színtelen festék, vagy egy seprű végű filchegy megkeserítheti a dolgod. Engedd szabadjára a fantáziád! Alkoss az egyszerűen jó alapanyagokkal!

7. MATRICA17991.jpgEgy füzetet, naplót (amit érdemes elkezdeni, ha az ember végre megtanul írni) a legjobb, ha a tanulás, jegyzetelés után ki is dekorálhatsz! Mivel már beszerezted (lást fentebb :)) a megfelelő ceruzákat és filceket, csak matricákra lesz szükséged. Bizton mondhatom, ha menő és szép készleteket keresel, akkor itt mindent megtalálsz: van lányos, öltöztetős, kalózos, hercegnős, dinós, utazós...

Kattintsés keresd meg, neked melyik tetszik a legjobban!

8. JÁTÉK

19971.jpgA játék a legjobb terápia. Így van ez a suliban is! A legszuperebb, ha készülsz valami kicsi és tartalmas készlettel, ami összehozza a gyerekeket. A legmenőbb, ami tuti befér a táskába, szerintem a sztorikocka! Ezzel garantáltan szeret majd együtt játszani az egész osztály! Nem véletlen, hogy az igény miatt most végre nagy kiadásban is beszerezhető lett! Így mindenki jól láthatja az ábrákat! 

Kattints, és keresd az óriáskockákat!

+1 MARADJ MEG NEKI

Akár milyen fárasztó is az ősz, igyekezz türelmes és empatikus maradni. Ha neked, felnőttnek megterhelő a ritmusváltás, adj időt magadnak és a gyereknek is!

Kapcsolódó termékek