Farsangi mesék

Inspiráló képeskönyvek a kreatív karneválhoz

Január 24-ig 20% kedvezménnyel rendelhetsz farsangi meséket! Ismerd meg a kedvenceinket és meríts vagány ötletet, hogy minek öltözz idén!

Jótét boszorkáknak: Boszi seprűnyélen

Mese egy boszorkányról, aki korántsem gonosz! Seprűjén repül a magas égbolton, a földön pedig barátságot köt cicával, kutyával, békával, madárral. Jól is jön neki a barátok sokasága, ugyanis egy gonosz sárkány támad rá, aki meg akarja enni chipsszel vacsorára. Ekkor a mocsárból egy félelmetes, óriási nyávogó, ugató, brekegő, csiripelő szörnyeteg mászik elő, akitől még a hatalmas sárkánynak is inába száll a bátorsága. De nem kell megijedni, a mocsári szörny alakja a boszi barátait rejti, a már hiányolt állatokat. Julia Donaldson rímes, ritmusos, fordulatos szövegét Alex Scheffler mesés illusztrációi egészítik ki. A mese sok tippet ad a beöltözéshez: lehetsz kedves boszi, vagy akár mocsárszörnyeteg, pont, ahogy az állatok beagyagozzák magukat, hogy az átváltozásukkal elrettentsék a sárkányt.

2-5 éveseknek ajánljuk, (beöltözésre is)!

Axel Scheffler: Pipp és Polli – A kék szörny félős szörnyetegeknek

Pipp és Polli történetein keresztül különféle problémákkal találják szembe magukat a gyerekek, amik az ő életükben is felbukkanhatnak. A mesék végén minden esetben feloldást nyer a probléma. Ebben a részben Pipp nagy, szőrös, kék szörny maskarát vesz magára, amivel akarata ellenére nagyon megijeszti Pollit. De aztán Polli rájön, hogy a szörny csak a jelmez által létezik, így félni sem kell tőle annyira. Ráadásul így bárki szörnyeteggé változhat! Így már nem is ijesztő, inkább mókás a szituáció. Miután kipróbálta magát a kék szörny szerepében, egész délután együtt játszanak a kertben. Farsang idején különösen aktuális lehet ez a könyv, mert megmutatja, hogy legyőzhetjük a félelmeinket, főleg, ha mi magunk változunk a veszélyforrássá, valamint hogy ijesztőnek lenni sokkal kevésbé félelmetes, mint szórakoztató!

2 éves kortól beöltözésre és a félelmek feloldására ajánljuk!

Berg Judit: Tündérnaptár

Panka és Csiribí kalandjai ezúttal az ünnepek körül forognak. Farsang alkalmából jelmezes mulatságot rendeznek, s végigvezetik az olvasót az ehhez szükséges teendőkön. Meghívó készítés, teremdíszítés, süti sütés, lampion- és jelmezkészítés. Panka és Csiribí izgatottan várják, hogy barátaik miféle lények bőrébe bújva jelennek meg az ünnepségen, és nem is sejtik, micsoda váratlan vendég érkezik hozzájuk, akinek köszönhetően a jelmezes sárkánynak igazi sárkánnyá kell változnia… "Berg Judit ismert és kedvelt Panka és Csiribí sorozata rendkívülien jól használható az óvodai életben az alapozáshoz, az iskolára való ráhangolódáshoz, preventív fejlesztéshez."-mondja Polus Enikő. Kattints a szakértői cikkünkre, és kiderül, hogyan!

4-8 éves gyerekeknek ajánljuk. Alapozzátok meg Pankával és Csiribível a farsangi hangulatot a Farsang című mesével! Olvassátok szeretettel!

Vadadi Adrienn: Ünnepelj velük!

Vadadi Adrienn meséit sokan ismerjük és szeretjük, elsősorban azért, mert igazi ovis történetekkel szórakoztatja a gyerekeket, amikben felismerik önmagukat, barátaikat, mindennapjaik eseményeit. Az Ünnepelj velünk! című kötetében a különleges ünnepek is helyet kapnak az ovisok életében, mint pl. a torkos csütörtök, a szüreti mulatság, vagy a Márton-nap. De farsangi történettel is találkozhatunk, melyben a gyerekek egy egész napot bolondoznak végig maguk készítette jelmezekben, a dadusnak öltözött óvónénivel és az óvónéninek öltözött dadussal. A mese rávilágít, hogy elég egy-két ruha, eszköz, vagy tárgy ahhoz, hogy megelevenítsünk egy karaktert, és a legfontosabb farsang alkalmával is az, hogy jól érezzük magunkat.

3-6 éveseknek ajánljuk.

Dániel András: Szerintem mindenki legyen kufli!

Szerintem is! Idén farsangkor legyél te is kufli! Az elhagyatott rét lakói ebben a könyvben folyamatosan ünnepelnek: Titusz születésnapját egy egészen különleges ajándékkal, a szilvesztert, amiben az sem zavarja őket, hogy történetesen nyár van. Hatalmas jelmezes mulatságot csapnak zenekarral, tánccal, lampionokkal. A vicces, házilag barkácsolt jelmezek versenyén kiderül, hogy elég nagy divat kuflinak lenni... Szerintünk is mindenki legyen kufli, legalább egy kis ideig, mert kuflinak lenni a legjobb dolog a világon!

Keress 20% kedvezménnyel farsangi meséket itt!

Kapcsolódó cikkek