Fessünk, főzzünk, ragasszunk!

Ötletek nem csak őszi szünetre

Esős hétköznapokra, unalmas délutánokra, vagy őszi szünetes, barátos-barátnős együtt játszásra remek segítséget nyújthat jó néhány könyvünk. Segítségükkel az egész családnak találsz kellemes és izgalmas elfoglaltásgot!

Színezés korhatár nélkül...

24562.jpgHa egyedül vagyunk, és szürke az ég, akkor érdemes bekapcsolni valami jó kis zenét, magunk mellé készíteni egy kis kekszet, meleg kakaót, és már indulhat is a színezés! Néhány hónapja került piacra a Titkos kert című gyönyörűséges színezőkönyve, azóta pedig nincs megállás: sorra jelennek meg a szebbnél szebb hasonló jellegű kiadványok. A Bűvös erdő, és a Káprázatos trópusok is a legapróbb részletességgel kidolgozott rajzai várják, hogy színbe boruljanak. Hasonló feladatokat kínál Parádi Orsolya Pandala-szigetek színezője, és A boldogság színei című képes válogatás is, amely a színezhető grafikákon túl, bölcsességeket is tartogat. Ezek a színezők elsősorban ügyességet, türelmet és minőségi színes ceruzákat igényelnek.

Kavicsok, kövek és társaik

21416.jpgHa valaki a ceruzasercegés helyett a festék jellegzetes szagát és intenzív színeit szereti, neki a kavicsfestést ajánlanám. Először is kell tenni egy nagy sétát a Duna-parton, ahol remek köveket találhat az alkotáshoz. A csípős levegőtől, és a remélhetőleg feltöltő őszi napfénytől kitisztult fejjel lehet nekiállni a kavicsok színezésének. Ebben nagy segítségedre lehet a Mesekavics című kreatív alkotókönyv, ami eredeti ötletekkel, színező gyakorlatokkal csinál kedvet a kavicsfestéshez. A Pandala-sziget lakói elevenedhetnek meg a kezünk által: tengeri halacskák, a dzsungel állatai, pandák, baglyok.

Gyurma és marcipán

21673.jpgSzintén tartalmas időtöltést jelenthet egy jó kis gyurmázás. A Gyurmatitkok két kötete olyan nemes egyszerűséggel mutatja be, hogyan gyúrjunk cukibbnál cukibb állatokat, hogy a legügyetlenebb kezűek is bátorságot kapnak a képek láttán. Hiszen a szerző, Rony Oren házi- és vadállatkái nem állnak másból, mint néhány golyóból, hurkából, amiket csak összebiggyesztünk, és már kész is a gyurmaszobor. Jó móka gyerekeknek, de szívből ajánlom hobbicukrászoknak is, marcipánfigurák elkészítésének útmutatójául.

Irány a konyha!

És ha már kikreatívkodtuk magunkat, következhet egy kis sütés-főzés. A gyerekek is rengeteg örömet találhatnak a konyhában, hiszen csoda izgalmas dolog, ahogy a különböző összetevőkből finom ételek, illatos sütemények állnak össze. Hogy a tojásfehérjéből hab lesz, az élesztő megkeleszti a tésztát, a megolvadt cukorból karamellt nyerünk, és még sorolhatnám.

24520.jpg
Semmit sem kell halálosan komolyan venni, még egy félresikerült ételt sem. - olvasható a Múmin szakácskönyv előszavában.
Ebben a kedves kis szakácskönyvben északi ízek elkészítésének útmutatóit találhatjuk. Ha valaki, akkor a Múminvölgy lakói tökéletesen értenek hozzá, hogy mit érdemes fogyasztani hideg napokon. Isteni kásák, illatos sütemények, a Mumin-család apraja-nagyjának kedvenc ételei várakoznak rá, hogy elkészítésék őket.

21034.jpgPróbáltad már Vrábel Krisztina Végtelen Spagetti recepgyűjteményének ételeit? Ez az a fajta könyv, amit akkor is szívesen lapozgat az ember, ha nem jut el a főzésig. Olyan szépek a képek és olyan jók a receptek, hogy olvasgatás közben szinte érezzük az illatokat és az ízeket. Az ételek ráadásul egy-egy pagony hősnek lettek ajánlva. Boribon például Epres kalácspudingot ihletett, Titi Harmonika krumplit, Csiribi és Panka pedig Sült, édes tagliatelle tésztát, és akkor még Bogyó és Babóca kedvencéről nem is meséltem...

Kellemes főzőcskét kíván Bagossy Laura

Kapcsolódó termékek