Fontos információk a boltok nyitvatartásáról és a rendelésekről

Kérjük, olvasd figyelmesen!

A rendkívüli helyzetre nekünk is rendkívüli intézkedésekkel kell reagálnunk, de igyekszünk a helyzethez mérten a lehető legkényelmesebbé tenni számodra a könyvek és játékok beszerzését, amelyekre ebben az otthonmaradós időszakban még nagyobb szükségetek lesz. Olvass tovább, tudj meg mindent!


tovább...

Sikeres nők vagy lázadó lányok?

Történetek elszánt lányokról, akik ki mertek állni magukért

Milyen női szerepekkel és példaképekkel találkoznak a gyerekek a mesekönyvekben? Hogyan lesz egy lányból egy pillanat alatt lázadó, minden akarata ellenére? Ismerd meg azokat a vadiúj könyveket, amik nem lányokról és nőkről, hanem tudósokról, művészekről, polititikusokról beszélnek úgy, hogy minden erőlködés és felháborodás nélkül mutatnak fityiszt a nemi sztereotípiáknak. Példás életutak, amikkel megtanulhatsz kiállni saját magadért. Olvass tovább!


tovább...

Így találtuk ki az Abszolút törit!

A szerkesztők most mindent elárulnak!

Lehetne a cikk címe az is, hogy a Történelem, ahogy még nem ismered. Most induló sorozatunk valóban újfajta, izgalmas módon mutatja be a magyar történelem fontos korszakait egy-egy letehetetlenül izgalmas kalandregényben. A következőkben a Pagony főszerkesztőke, Kovács Eszter, valamint a sorozat szerkesztői, Győri Hanna és Rét Viki mindent elmesélnek neked az Abszolút Töriről, neked ezek után semmi más dolgod nem marad, csak beszerezni és élvezi a két első kötetet! Kalandra fel!


tovább...

Ki az a Gaston, és miért fontosak az érzelmei?

Ismerj meg egy szuper sorozatot!

A Pagonyban leginkább mesekönyveket árulunk, teli kalandokkal, mókás karakterekkel és drámával. Most azonban szeretnénk felhívni a figyelmeteket egy olyan sorozatra, ami nem kifejezetten a sztorija miatt érdekes, inkább a “segítő könyvek” kategóriába soroljuk, és amilyen szuper, olyan kevesen ismeritek. Pedig ha kiolvassátok a Gaston érzelmei sorozatot, olyan eszközt kaptok a kezetekbe, amit a gyerekek akár felnőttként is kamatoztathatnak!


tovább...

Hogyan látja a gyermekotthon rémét egy gyermekpszichiáter?

Dr. Szolnoki Nikolett mesél nekünk Tracy Beakerről

Az emberi társadalmak strukturáltak. A társadalomhoz tartozás előnyeiből pedig nem mindegyik társadalmi réteg részesül egyenlően. Vannak, akik életmódjuk, életkilátásaik vagy életminőségük miatt messzebb kerülnek azoktól, akik képesek önerejükből életüket befolyásoló döntéseket hozni, megtenni nagy lépéseket. Ilyen Tracy Beaker is, Jacqueline Wilson regényének híres-hírhedt főhőse.


tovább...

Klímaszorongás a szakember szemszögéből

Dr. Tárnok Zsanett írása

Mit érezhet egy kisgyerek, ha mindenhonnan a klímakatasztrófáról hall? Hogyan nyugtassuk meg, mit tegyünk szülőként? És mit tenne Greta Thunberg? Olvasd el egy pszichológus tanácsait!


tovább...

Ilyen különleges kérdésekkel találkozunk a boltban

Speciális helyzetekre egyedi könyvek

Ebben a cikkben különleges, mégis gyakori kérésekre adunk ajánlásokat. Külföldön élő magyar gyerekektől a különböző korú gyerekeknek is jó olvasmányon és játékokon át a tucatlányregényeket kiváltó igényes könyvekig. Olvass tovább!


tovább...

Így mesélj, hogy olvasson

Különleges könyv jelent meg

Az Így mesélj, hogy olvassoncímű könyv korántsem egy száraz szakkönyvszagú olvasmány, sokkal inkább egy színes, interaktív, informatív kalauz, amelyről bátran állíthatjuk, hogy hiánypótló a könyvpiacon. Tudd meg, miért, olvass tovább!


tovább...

A magyarországi jelnyelvhasználó közösség és a magyar jelnyelv

Fazekas Veronika, a Pagony jelmesék jeltolmácsa összefoglalta nekünk, mit érdemes tudni általánosságban a siketség magyarországi megítéléséről, kultúrájáról és a jelnyelvről. Olvass tovább!


tovább...