Nyaraljatok a kuflikkal!

Nyerjetek kuflis ajándékcsomagot!

A Pagony boltokban most egy hónapon át különleges kuflis akcióval várunk. Tankoljatok fel a nyárra kuflis könyvekből és játékokból, hogy ne unatkozzatok otthon vagy a vízparton, és mi a kufli-hónap végén minden Pagony-boltban kisorsolunk köztetek egy valakit, aki különleges kuflis ajándékcsomaggal lehet gazdagabb!

tovább...

Így kezeld, ha számítógépfüggő a gyerek!

Hogyan segít a Nyár, nagyi, net?

Hogyan neveld a digitális nemzedéket? Hogyan tanulja meg, hogy mi a hasznos és mi a veszélyes az internetes térben? Mi mindenre jó a net? És ami a legnehezebb, hogyan koordináld és korlátozd a gyerek tevékenységét?

A tiltás nem éppen a legjobb ötlet, de akkor mit tehetsz, hogy ne legyen a rabja a monitornak?

A kérdésekre a válaszokat megtalálod a cikkre kattintva, amiben felfrissítjük Igaz Dóra Nyár, nagyi, net című mérhetetlenül aktuális könyvét, ami rengeteg megoldást kínál a gyerekeknek, hogy ők használják a gépet, ne a gép őket.

tovább...

Dobd el a pelust!

Könyvek, amik segítenek elfogadni a kicsiknek a testük működését

Izgalmas időszak és a babakorszak látványos lezárása, amikor a gyerekünk a szobatisztaság útjára lép. Ilyenkor sok a nyomás mind a gyerekeken, mind pedig a szülőkön. Sürgetnek a rokonok, frusztrálnak mások gyerekei, és megzavarnak a különböző ötletek, tapasztalatok, bölcs tanácsok, a közelgő óvodai elvárások. Ilyenkor szívesen nyúlunk a segítő könyvekhez. És jól tesszük. Segít ellazulni a témában, segít meséssé tenni a gyerekek számára ezt a megoldandó feladatot. Segít bagatellizálni azt, amit sokszor hatalmas problémává növesztünk. És segít jókat nevetni.

Dobjátok el a pelust! De csak, ha már eleget nevettetek ezeken a könyveken!

tovább...

Te hol voltál, amikor megtörtént?

Különleges pályázattal emlékezünk a rendszerváltásra

Az érzés, amit most érzünk, mikor a karantén után az ajtók lassan kinyílnak körülöttünk, ismerős lehet azok számára, akik emlékeznek 1989-re.

tovább...

Pagony- és Tilos-könyvek a 2020-as Év Gyerekkönyve Díj shortlistjén!

Rengeteg a szuper könyv a listán

Minden évben nagy az izgalom, hogy vajon lesz-e Pagony-könyv is a shortlistesek között, és nagyon boldogok vagyunk, hogy idén is esélyesek vagyunk az Év Gyerekkönyve Díjra. Olvass tovább, tudj meg mindent ezekről a könyvekről!

tovább...

TUDJ MEG MINDENT A PAGONY MASZKOKRÓL

Maszkok érkeztek hozzánk kedvenc grafikáiddal és mesehőseiddel

Bár reméljük, hogy lassan minden újraindul és szépen visszazökkenünk a régi kerékvágásba, a maszkok még egy darabig az életünk részei lesznek. Akkor pedig már hozzanak egy kis vidámságot is a mindennapokba! Nézd meg itt a maszkokat, készítettünk egészen piciknek és felnőtteknek való méretűt is!

tovább...

Minden, amit a koronavírusról el kell mesélned a gyerekeknek!

Ingyenes képeskönyv Axel Schefflertől

Axel Scheffler, a Pipp és Polli sorozat szerzője, Julia Donaldson könyveinek állandó illusztrátora, az egyik legnépszerűbb angol gyerekkönyv-illusztrátor egyedülálló új könyvet jelentetett meg a koronavírus-járványról – és ez a könyv most ingyenesen elérhető, letölthető és terjeszthető bárki számára - a könyv magyarországi kiadójánál, a Pagonynál is.

tovább...

Mitől különleges Csongi és Duplamik?

Részletesebben a Mihályi Csongor és az időgyurma főszereplőiről

Mihályi Csongor és legjobb barátja, Duplamik két igen különleges kisfiú. Csongi éles eszű, bizonyos területeken felnőtteket megszégyenítő szaktudással büszkélkedik, és minden vágya, hogy értékes tagja legyen a közösségének. Duplamik (alias Miklósi Miklós) rengeteg energiájával, Usain Boltot megszégyenítő gyorsaságával pörgeti fel maga körül az eseményeket. Bendl Vera Mihályi Csongor és az időgyurma című meseregényével egy különösen olvasmányos és izgalmas történet keretein belül kaphatunk képet két ismert, mégis keveset emlegetett szindrómáról, az Aspergerről és az ADHD-ról.

tovább...

Otthon a gyerekkel – hogyan kezeljük?

Összeszedtünk néhány hasznos írást a témában

A koronavírus terjedése most minden háztartásban, baráti társaságban központi téma. Az egymásnak sokszor ellentmondó információk tengerében könnyű elveszni, tanácstalannak érezni magunkat, ami szorongáshoz, súlyosabb esetben akár pánikhoz is vezethet. Az biztos, hogy az eddigi életünk fenekestül felfordult, a napi rutinból kibillent az egész világ. Nyilván a gyerekekre is nyomasztóan hatnak ezek a hirtelen változások, és még ha – reményeink szerint – csak pár hétig is tart ez az állapot, nagyon fontos, hogy tisztában legyenek vele, mi történik körülöttük, miért nem járhatnak iskolába, óvodába, játszótérre.

Összegyűjtöttünk nektek néhány olyan írást, amik szerintünk hasznos gondolatokat fogalmaznak meg azzal kapcsolatosan, hogyan magyarázzátok el csemetéiteknek a helyzetet anélkül, hogy megijesztenétek őket.

tovább...