Pagony- és Tilos-könyvek a 2020-as Év Gyerekkönyve Díj shortlistjén!

Rengeteg a szuper könyv a listán

Minden évben nagy az izgalom, hogy vajon lesz-e Pagony-könyv is a shortlistesek között, és nagyon boldogok vagyunk, hogy idén is esélyesek vagyunk az Év Gyerekkönyve Díjra. Olvass tovább, tudj meg mindent ezekről a könyvekről!


tovább...

TUDJ MEG MINDENT A PAGONY MASZKOKRÓL

Maszkok érkeztek hozzánk kedvenc grafikáiddal és mesehőseiddel

Bár reméljük, hogy lassan minden újraindul és szépen visszazökkenünk a régi kerékvágásba, a maszkok még egy darabig az életünk részei lesznek. Akkor pedig már hozzanak egy kis vidámságot is a mindennapokba! Nézd meg itt a maszkokat, készítettünk egészen piciknek és felnőtteknek való méretűt is!


tovább...

Minden, amit a koronavírusról el kell mesélned a gyerekeknek!

Ingyenes képeskönyv Axel Schefflertől

Axel Scheffler, a Pipp és Polli sorozat szerzője, Julia Donaldson könyveinek állandó illusztrátora, az egyik legnépszerűbb angol gyerekkönyv-illusztrátor egyedülálló új könyvet jelentetett meg a koronavírus-járványról – és ez a könyv most ingyenesen elérhető, letölthető és terjeszthető bárki számára - a könyv magyarországi kiadójánál, a Pagonynál is.


tovább...

Mitől különleges Csongi és Duplamik?

Részletesebben a Mihályi Csongor és az időgyurma főszereplőiről

Mihályi Csongor és legjobb barátja, Duplamik két igen különleges kisfiú. Csongi éles eszű, bizonyos területeken felnőtteket megszégyenítő szaktudással büszkélkedik, és minden vágya, hogy értékes tagja legyen a közösségének. Duplamik (alias Miklósi Miklós) rengeteg energiájával, Usain Boltot megszégyenítő gyorsaságával pörgeti fel maga körül az eseményeket. Bendl Vera Mihályi Csongor és az időgyurma című meseregényével egy különösen olvasmányos és izgalmas történet keretein belül kaphatunk képet két ismert, mégis keveset emlegetett szindrómáról, az Aspergerről és az ADHD-ról.


tovább...

Otthon a gyerekkel – hogyan kezeljük?

Összeszedtünk néhány hasznos írást a témában

A koronavírus terjedése most minden háztartásban, baráti társaságban központi téma. Az egymásnak sokszor ellentmondó információk tengerében könnyű elveszni, tanácstalannak érezni magunkat, ami szorongáshoz, súlyosabb esetben akár pánikhoz is vezethet. Az biztos, hogy az eddigi életünk fenekestül felfordult, a napi rutinból kibillent az egész világ. Nyilván a gyerekekre is nyomasztóan hatnak ezek a hirtelen változások, és még ha – reményeink szerint – csak pár hétig is tart ez az állapot, nagyon fontos, hogy tisztában legyenek vele, mi történik körülöttük, miért nem járhatnak iskolába, óvodába, játszótérre.

Összegyűjtöttünk nektek néhány olyan írást, amik szerintünk hasznos gondolatokat fogalmaznak meg azzal kapcsolatosan, hogyan magyarázzátok el csemetéiteknek a helyzetet anélkül, hogy megijesztenétek őket.


tovább...

Fontos információk a boltok nyitvatartásáról és a rendelésekről

Kérjük, olvasd figyelmesen!

Május 18-tól a szokásos időtartamú nyitvatartással várunk a legtöbb Pagony-boltban, a biztonsági óvintézkedéseket megtartva. Olvass tovább, tudj meg mindent!


tovább...

Sikeres nők vagy lázadó lányok?

Történetek elszánt lányokról, akik ki mertek állni magukért

Milyen női szerepekkel és példaképekkel találkoznak a gyerekek a mesekönyvekben? Hogyan lesz egy lányból egy pillanat alatt lázadó, minden akarata ellenére? Ismerd meg azokat a vadiúj könyveket, amik nem lányokról és nőkről, hanem tudósokról, művészekről, polititikusokról beszélnek úgy, hogy minden erőlködés és felháborodás nélkül mutatnak fityiszt a nemi sztereotípiáknak. Példás életutak, amikkel megtanulhatsz kiállni saját magadért. Olvass tovább!


tovább...

Így találtuk ki az Abszolút törit!

A szerkesztők most mindent elárulnak!

Lehetne a cikk címe az is, hogy a Történelem, ahogy még nem ismered. Most induló sorozatunk valóban újfajta, izgalmas módon mutatja be a magyar történelem fontos korszakait egy-egy letehetetlenül izgalmas kalandregényben. A következőkben a Pagony főszerkesztőke, Kovács Eszter, valamint a sorozat szerkesztői, Győri Hanna és Rét Viki mindent elmesélnek neked az Abszolút Töriről, neked ezek után semmi más dolgod nem marad, csak beszerezni és élvezi a két első kötetet! Kalandra fel!


tovább...

Ki az a Gaston, és miért fontosak az érzelmei?

Ismerj meg egy szuper sorozatot!

A Pagonyban leginkább mesekönyveket árulunk, teli kalandokkal, mókás karakterekkel és drámával. Most azonban szeretnénk felhívni a figyelmeteket egy olyan sorozatra, ami nem kifejezetten a sztorija miatt érdekes, inkább a “segítő könyvek” kategóriába soroljuk, és amilyen szuper, olyan kevesen ismeritek. Pedig ha kiolvassátok a Gaston érzelmei sorozatot, olyan eszközt kaptok a kezetekbe, amit a gyerekek akár felnőttként is kamatoztathatnak!


tovább...