Még gyakorolni kell az olvasást?

Az első önállóan olvasott könyvektől a gyakorlós évek végéig

Mitől lesz egy olvasni tanuló gyerek az irodalom rabja? Hogyan szerettesd meg vele a gyakorlást? Lehet olyan könyvet találni, ami egyszerre élmény a gyereknek és minőségi tartalom a szülők szerint is? Ebben a cikkben megmutatjuk, hogy milyen valóban értékes újdonságok érkeztek a 8-12 éves korosztálynak! (Nem mellesleg tökéletesek húsvéti ajándéknak is!)
tovább...

Vésd az agyadba!

Hogyan rendszerezd az agyad? Tanuld meg időben!

Most korosztályosan, lépcsőfokonként bontva mutatjuk meg neked a kedvenc "ismeretterjesztő" könyveinket. Ezek a könyvek egyfelől frissek, de nemcsak a tudásanyaguk aktualitása adja a legnagyobb vonzerejüket, hanem az is, hogy egy hatalmas információhalmazt tanít meg kezelni, rögzíteni és keresni benne... Ez az a fajta gondolkodás ami, a legfontosabb a gyerekeknek! Vegyél egy ügyesen szelektáló ismeretterjesztő könyvet, és ezzel felkészíted az töménytelen információ kezelésére! Tanítsd meg egy enciklopédiával rendszerezni az ismereteit, és megtanítottad a 21. század legnehezebb problémájának a kezelésére!
tovább...

Biztonságos mesenézés?

Lehetséges!

A mozgókép negatív hatásairól rengeteget olvashatsz a neten. Ebben a cikkben összeszedtük neked a valódi problémákat, megmutatjuk, hogy milyen lehetőségeid vannak, ha tudatosan szeretnéd kezelni a kérdést, sőt, még egy szuper megoldást is mutatunk neked, azt, ami nekünk a legjobban bevált! Olvass tovább!
tovább...

Jutalmaz-e az elég jó szülő?

Így tanítsd olvasni, ha azt akarod, hogy motivált legyen a gyereked!

Nehezen olvas a gyereked? Nem megy a szövegértés? Ha problémát jelent a délutáni kimerítő gyakorlás, akkor ebben a cikkben megmutatjuk neked, hogyan motiváld őt helyesen!

Ha szeretnél neki hatékonyabban segíteni, megmutatni, hogy a öröm is lehet a gyakorlás, ha szeretnéd, hogy könnyen vegye a suliban az akadályokat, akkor kattints és olvass - először te!
tovább...

Megtalálni a megfelelő könyvet

A könyvválasztás trükkjei és buktatói

Testhezálló mesét nem könnyű találni, és a neten sokszor félrenyúl az ember. Mivel a boltjainkban ez már kevésbé fordulhat elő, ezért a boltokban leginkább körberajongott könyveket vettük sorra. Felejtsd el a félresikerült vásárlásokat, a csalódottság helyét vegye át ezúttal a garantált öröm, a fáradságos nehéz böngészést a gyors rátalálás, mert ezzel időt, energiát és békés hangulatot spórolhatsz magadnak!

Ez a cikk segít, hogy megtaláld a könyvet, ami neked szól!
tovább...

Mikulásos mesék a Pagonytól

Kedvenc meséink

Ha szeretnél valami maradandót adni a Mikulás nevében, akkor válassz egy szuper könyvet! Ebben a szemlében csupa fantasztikus mikulásos könyvet találsz.
tovább...

Így tanulj olvasni!

Ötletek, tippek, hogy igazi olvasók legyetek!

A Most én olvasok!-sorozat arra vállalkozott, hogy a kezdő olvasók határait fokozatosan tologatva az olvasás elsajátításának folyamatát humoros, ismeretterjesztő jellegű, ugyanakkor kalandos történetekkel segítse. Ha neked is fontos, hogy az olvasás ne szenvedés, hanem élmény legyen, tarts velünk!
tovább...

Boribon soha nem nő fel

Mesék a gyermeki lélek csodálatos állomásairól

Marék Veronika 80. születésnapja alkalmából megjelent 5 Boribon-mese - ünnepi kiadásban! Mi lehet Boribon titka? Miért szeretik generációk óta rendíthetetlenül a gyerekek világszerte? Mi az, amit Boribon ennyire pontosan tud a gyerekekről?
tovább...

Betegségűző könyvek kicsiknek

Tippek és trükkök lábadozáshoz

Kicsik a betegágyban? Nincs ok aggodalomra! Ezekkel a könyvekkel tuti, hogy egy pillanatnak tűnik a gyógyulási idő!
tovább...