Főszerepben: Sári és Pötyi baba

Megjelent a Sári a Vadasparkban!

Berg Judit és Agócs Írisz új sorozatot indítanak, melynek főszereplője a Maszat-sorozatból már ismert Sári és Pötyi baba. Az évek folyamán annyi izgalmas és érdekes dolog történt  Sárival (is), hogy az alkotópár úgy gondolta, erről is érdemes lenne mesélni. Mi minden történik a kislánnyal és kedvenc babájával? Olvass tovább, és megtudod!

sari_a_vadasparkban.jpegBerg Judit karaktereit imádják a gyerekek. Csak annyit kell mondanunk: Rumini! Na meg persze a többi karakter a kedvenc Berg Judit könyvekből, akiknek mind-mind izgalmas, egyedi személyisége van: Trikó és Nyamm, Füttyös Vilkó, a Cipelők. De nemcsak a főszereplők karaktere fontos, egy jól kidolgozott mellékszereplő nélkül nem igazi a történet. El tudod képzelni például a Rumini-sorozatot Galléros Fecó nélkül? Ugye, hogy nem! 

A gyerekek már egészen pici kortól keresik a követhető mintákat, így a nekik szóló könyvekben is rendkívül fontosak a jól kidolgozott mellékszereplők. Mint például a Maszat történetekben Sári. Ezért tartottuk fontosnak, hogy a gyerekek az ő életét is jobban megismerhessék, hiszen a kislány is rengeteg kalandot él át, és neki is sok mindent meg kell tanulnia, épp ahogy Maszatnak!

sari_belso1.jpgBerg Judit karakterei sosem tökéletesek, de mindegyikük végtelenül szerethető. Ahogy Maszat is megijed, ha valami ismeretlen dologgal találja magát szemben, esetleg félti a játékait a barátaitól, úgy Sári is össze tud veszni Hédivel, vagy el tud szomorodni, ha valami nem úgy történik, ahogy képzelte. De a mesék minden helyzetre hétköznapi és egyszerű megoldásokat kínálnak, és jó példát mutatnak a gyerekeknek: ne félj kíváncsi lenni, új dolgokat kipróbálni, figyelj oda a másikra, légy megbocsátó és igazságos! Fontos üzenetek, de nagyon egyszerűen, a cselekménybe építve találkoznak velük a gyerekek, így könnyedén elsajátítják ezeket a viselkedési normákat.

De térjünk rá a Sári-könyvre!

Az első Sári-könyvben ugyanúgy két-két mesét találhatsz, mint ahogyan a Maszat-mesékben is. De nemcsak a könyvek fizikai mérete, a szöveg-kép-arány is teljesen megegyezik a Maszat-sorozat köteteivel, így ezeket a könyveket is elsősorban a bölcsis-ovis korosztálynak ajánljuk. Ugyan a kötetekben Sárié és Pötyi babáé lesz a főszerep, megjelenik majd Maszat is a történetekben. Szóval Maszat-rajongók, figyelem, számotokra is tartogat meglepetést az új sorozat!
sari_belso3.jpg

Az első Sári-könyv két meséje: Sári rajzol és Sári a Vadasparkban. A Maszatokhoz hasonlóan itt is összekapcsolódik a két mese.

Az első történetben Sári és barátnője, Hédi állatokat rajzolgat. Szépen eljátszanak együtt, amikor is egy pillanat alatt megváltozik minden, mert nem tudnak megegyezni abban, hogy milyen színű lehet a róka farka. Ezen természetesen össze is vesznek – ismerős helyzet, igaz? A legkisebb apróságon hajba tudnak kapni a gyerekek, de a fontos, hogy elismerjék: sokkal többet ér az együtt játszás öröme, mint a haragtartás. Szerencsére Sári és Hédi rájönnek erre, és utána jót játszanak együtt. Ráadásul kiderül, hogy egyikük sem látott még igazi rókát, így vetődik fel a Vadasparki látogatás gondolata. 

A második mesében már Maszat is felbukkan, elkíséri a lányokat a nagy kalandra. A meséből megtudhatják a kicsik, hogyan kell felkészülni egy kirándulásra, mi is az a vadaspark, és milyen állatokkal lehet ott találkozni. Sajnos a lányok most sem látnak igazi rókát, és Sári nagyon elszomorodik. De szerencsére a barátai felvidítják, és Maszat tudja, hogy milyen színű valójában a rókafarok, a lányok pedig rádöbbenek, hogy mindkettőjüknek igaza volt!sari_belso5.jpg

A mesék a Berg Judittól már megszokott kedves és bájos hangon szólítják meg a gyerekeket és szüleiket. A szereplők megtalálják a megoldást a különböző konfliktusokra, és oly módon fedezik fel saját világukat, ahogy minden gyerek: tapasztalás és benyomások útján. Bízom benne, hogy Sári és Pötyi baba meséit ugyanúgy szívesen hallgatják majd a fiúk is, ahogy eddig Maszat és Hóchóc történeteit a lányok.

Szerezd be itt!

Kapcsolódó termékek