Anna Woltz

Gipsz, avagy hogyan szereltem meg egy nap alatt a világot

Pagony, 2018

168 oldal, Puha kötés

Felicia dühös az egész világra. A szülei épp elváltak, és ez az első nap, amikor Bertával, a húgával az apukájuknál alszanak. Ez a vártnál is sokkal rosszabbul alakul... Ráadásul Berta szánkóbalesete miatt az egész család összezárva tölti a teljes napot a kórház sürgősségi osztályán. Felicia nekivág a kórház folyosóinak,rengeteg kalandba keveredik, mindenféle érdekes gyerekkel fut össze, köztük egy nagyon vagány fiúval, Adammal is...

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap

Kosárba

2590 Ft
2202 Ft (-15%)

Gipsz a polcon és a tévében is

Anna Woltz Gipsz, avagy hogyan szereltem meg egy nap alatt a világot című kisregénye sokunk nagy kedvence lett 2018-as megjelenése óta. A majdnem 13 éves Felicia, azaz Fitz története mindössze egy napot ölel fel, mégis egyfajta felnövéstörténetről beszélhetünk. A szerző mesterien bánik az emberi psziché rejtelmeivel, folyékonyan beszéli a kiskamaszok nyelvét, és képes mindezt 160 oldalban, a 9-14 éves korosztálynak megfelelő stílusú és mennyiségű szöveggel bizonyítani. Így külön örülünk, hogy Fitz történetét immár filmváltozatban is megtekinthetjük! Olvass tovább, ha téged is érdekel, mennyiben vette alapul a film az eredeti történetet, milyen plusz élményt kaphatunk, ha már olvastuk a regényt, vagy éppen melyikkel érdemes kezdeni!

Ismerd meg az Abszolút Könyveket!

Mit adjunk a gyerek kezébe, amikor már nem kisgyerek, de még nem is igazán tinédzser? Sokáig nagy kihívást jelentett számunkra olvasmányt ajánlani nekik, mert elég összetett a helyzetük. Ne legyen mese (azok már száműzve vannak a dedós kategóriába), de ne is legyen olyasmi, amit még nem feltétlenül tudnak megemészteni, mert túl nyomasztó, vagy egyszerűen nem a korosztályuknak megfelelő problémákról, sajátosságokról szól.

Mit olvasson a kiskamasz nyáron?

Érdemes, tartalmas mégis olvasmányos regényeket keresel a nyárra? Ez a te szemléd lesz! Olvass tovább!

Összes kapcsolódó cikk