Mit olvasson a kiskamasz nyáron?

Élménykönyvek a pihenéshez

Érdemes, tartalmas mégis olvasmányos regényeket keresel a 9-12 éves korosztálynak nyárra? Ez a te szemléd lesz! Olvass tovább!

Az Abszolút könyvek célja elérni azt a korosztályt, ahol a legtöbb olvasó elvész: a 9-12 éves kisiskolásokat. Ők azok, akik már kezdenek kinőni a tündérmesék, meseregények történeteiből, de a kamaszolvasmányok még mind szövegileg, mind tartalmilag megterhelést jelentenek a számukra. Mi marad hát nekik a kötelező Vukon, Pál utcai fiúkon, Egri csillagokon, Robinson Crusoe-n kívül? Mutatunk nektek néhány könyvet, melyek plasztikus karaktereikkel, könnyen olvasható szövegeikkel, rövid, de korosztályos problémákkal foglalkozó történeteikkel garantáltan a fotelbe, napozóágyba, strandmatracra, pokrócra vagy egyszerűen a fűre szögezik az olvasókat.

cseresznyeliget_titka_borito_1000px.jpgCseresznyeliget titka

Ki mással kezdhetnénk a sort, mint Wéber Anikóval, a korosztály egyik legnagyobb kedvencével? Ismerjétek meg a Cseresznyeliget sorozatot, amely egyelőre két kötetet számlál. Igazi nyári, nyomozós kötet mindkettő!

Kitti ötödikes, és nagyon unalmasnak érzi magát és az életét is. Egy ötfős baráti társaság tagja, de valahogy mindig ő az, aki egyedül marad ültetésnél, akinek az üzeneteire nem érkezik izgatott válasz, és akit egy kicsit nagyotmondónak is tartanak a többiek. Egyedül neveli elfoglalt anyukája, ezért Kitti sokat van egyedül, ezt tölti ki álmodozással.Talán ismertek ti is olyan gyereket, aki folyton kitalál valami furcsaságot. Akinek a fejében mindig zajlik valami nem mindennapi, és aki néha nem is tudja elválasztani a valóságot a képzelettől.

A nyári szünete sem ígérkezik kimondottan izgalmasnak: nem megy se lovastáborba, se külföldi nyaralásra, anyukája utazása miatt a nagybátyjáéknál kell töltenie két hónapot.

Néhány napig teljes letargiában lustálkodik Cseresznyeliget kertjében, amikor végre történik valami, ami felkelti az érdeklődését: nagybátyja elmeséli neki, hogy régen boszorkányok éltek a kis faluban, és valahol el van rejtve a titkos könyvük.

Kitti fantáziája egyből beindul, és nyomozni kezd, közben új barátokra lel a szomszéd ikerpár személyében, és kiderül, hogy nem is olyan unalmas ez a nyár, mint amilyennek eleinte tűnt.

Rendeld meg ITT!

a_platansor_rejtelye_borito_1000px.jpgA Platánsor rejtélye

Ha tetszett a Cseresznyeliget, mindenképpen olvasd el a folytatását, A Platánsor rejtélyét is! Azok se aggódjanak, akiknek A Platánsor akadt először a kezükbe, mert önálló regényként is tökéletesen megállja a helyét.

A következő vakáció alatt ismét összeáll a detektív csapat, ezúttal nem Cseresznyeligeten, hanem a gyönyörű, patinás Királyföldön. Bár elsőre úgy tűnik, ezen a nyáron semmi nem úgy alakul, hogy Kitti gondolta, végül mégis egy abszolút lélegzetelállító kaland közepén találja magát.

Amellett, hogy egy letehetetlen, fordulatos detektívregény, A Platánsor rejtélye fontos üzeneteket fogalmaz meg az önelfogadásról és a barátságról, melyekkel biztosan minden kiskamasz együtt tud majd érezni.

Rendeld meg itt!

csend_apo_kertje_borito_1000px-1.jpgCsend apó kertje

Ki mondta, hogy a matematika nem lehet játék? Bojti Anna legújabb interaktív könyve, a Csend apó kertje minden kétkedőd meg fog győzni arról, hogy izgalmas rejtvényekkel, kalandos logikai feladványokkal észrevétlenül, játszva fejleszthető a gyerekek matematikai érzéke. Különösen, ha meg kell találniuk legjobb barátjuk eltűnt nővérét Csend apó titokzatos kertjében...

A könyvben 10 átdolgozott feladat van elrejtve, melyek a Zrínyi matekverseny 3. és 4. osztályos kérdéssoraiban is megállnák a helyüket. Ezek a feladatok játékosan, rejtvényként, a történetbe ágyazva szerepelnek. Nem kell megijedniük azoknak sem, akik hadilábon állnak a matekkal, hiszen a feladatok megoldására rávezet a könyv, akik viszont szeretik a matematikát, azoknak egy szuper izgalmas játék és kihívás lesz ez a kötet!

Kosárba vele!

Gipsz, avagy hogyan szereltem meg egy nap alatt a világotgipsz_borito_500px.jpg

Anna Woltzot biztosan ismeritek már jó néhányan. Olyan könyvek szerzője, a Tess és én - Életem legfurcsább hete, a Black Box, vagy a Száz óra sötétség. Mondanunk sem kell, hogy a Gipsz, avagy hogyan szereltem meg egy nap alatt a világot című kötetében sem csalódtunk.

Felicia, avagy Fitz szülei elváltak. Fitz és húga, Berta az első napjukat töltik apukájuknál. Fitz az ablakukban állva látja, ahogy apukáját és húgát biciklibaleset éri, melyben a húga megsérül. Berta balesete miatt az egész napot a kórházban töltik, ahol Fitz rájön, hogy akkor is érdemes szerelmesnek lenni, családot alapítani, ha a statisztikák szerint ez csak a párok kétharmadának sikerül. Hogy nem mindent lehet gipsszel összeforrasztani, ami eltörött, de így is lehet boldogan élni tovább.

Olvass még a könyvről itt, vagy rendeld meg itt!

Óriásorias_borito_500px.jpg

Anzo egy nagyon különleges családból származik. Anyukája, apukája és bácsikái is óriásiak. Nem csak testalkatilag: hangosak, folyton ugratják egymást, mindig igyekeznek megvalósítani önmagukat és olyan dolgokkal foglalkoznak, amikkel igazán szeretnek.

Talán éppen ezért nem jut elég idejük Anzoval foglalkozni. Na meg azért sem, mert sokszor észre sem veszik. Anzo ugyanis nagyon kicsi. Még a saját korosztályához képest is, legjobb barátja, Elise is jóval nagyobb nála. Bizony elég sok gondja akad emiatt. Anzo úgy érzi, minden problémájának a forrása az apró termete: ezért nem meri kifejezni az érzéseit, ezért fél beszélni több ember előtt, ezért nem meri elmondani a szüleinek, mi is érdekli igazán, és persze, hogy ezért bántja a kicsit sem “okés” osztálytársa. Anzo semmi mást nem szeretne, mint “okés” lenni. Nem akar népszerű, nagymenő, véleményvezér, sem sztár lenni, csak egy átlagos gyerek. De ehhez meg kell nőnie!

Az Óriás egy igazán kedves, vicces, szerethető és olvasmányos történet, amit 9 éves kortól bátran a gyerekek kezébe adhatunk.

Kóstolj bele a regény szövegébe itt! Rendeld meg a könyvet itt!

Abszolút Clarice Beanimagehandler_8.jpeg

Lauren Child a világ egyik leghíresebb gyerekkönyvírója, aki itthon inkább Charlie és Lola-sorozatáról vált ismertté, sikerét azonban éppen annyira a Clarice Bean könyveinek köszönheti. Clarice Bean egy igazán tündéri és belevaló kislány, aki mindig gondolkodik valami egetrengető terven, kalandon, rejtélyen, nem véletlenül, hiszen kedvenc nyomozója Ruby Redfort a példaképe. Az Abszolút Clarice Beankönyv a könyvben, egyszerre olvashatjuk Ruby titkosügynök és Clarice Bean és kissé szétszórt családja mindennapi kalandjait.

Külföldön annyira népszerűvé váltak a Clarice Bean történetébe ágyazott Ruby Redfort detektívtörténet részletei, hogy Lauren Child ennek is szentelt egy egész sorozatot. Reméljük, hogy hamarosan mi is kezünkbe vehetjük ezeket a könyveket is.

Tedd a kosaradba itt!

zizi13.jpgEgy zizi naplója - Szülinap

Végül pedig azoknak szeretnénk kedveskedni, akik nyáron születtek, ezért rendszerint kimaradnak az iskolai köszöntésekből, és bizony a szülinapi buliszervezéssel is sokkal nehezebb dolguk van, mint például a tavaszi-őszi osztálytársaknak. Persze ez a szuper könyv azoknak is tökéletes választás, akik egy laza, könnyen olvasható regényre vágynak, függetlenül attól, mikor tartják a szülinapjukat!

Az Egy Zizi naplója főszereplője, Nikki is nagy dilemmában van. Rendezzen-e hatalmas, izgalmas bulit a szülinapjára, amivel javíthatna maga és a barátnői népszerűségi indexén? Vagy hallgasson a megérzéseire, és ne kockáztassa, hogy esetleg egy véletlen hiba miatt az egész iskola rajta nevessen? De azért vannak a jó barátok, hogy mindenbe belerángassák az embert.

Vajon Nikki szülinapi bulija CUKI vagy CIKI lesz?

Kattints ide, és szerezd meg a könyvet!

Kapcsolódó termékek