Gyere el a Rumini kalandszobába!

Ismerd meg az ország egyik legizgalmasabb, kifejezetten gyerekeknek készült szabadulószobáját!

cimkék: #Rumini

Valószínűleg még maga Berg Judit sem gondolta, hogy az eleinte csak fióknak írt kalandregénye a vakmerő kisegérről akkora siker lesz, hogy évekkel később a regény egész regénysorozattá növi ki magát, Rumini-karakterekkel találkozhatunk horgolt figurák formájában, táskákon és pólókon, színdarab készül belőle, sőt egy játszótér is, és most – talán mondhatjuk, hogy Rumini történetének megkoronázásaként – még egy 265 négyzetméteres Rumini tematikájú szabadulószoba-rendszer is épült a Bartók Pagony alatt!

A Rumini titka abban rejlik, hogy a tökéletesen kidolgozott karakterek, az izgalmas, precízen felépített cselekmény, és a Berg Judit által megálmodott különleges világ harmonikusan olvadnak egymásba és azonnal beszippantják az olvasót. Nem csak hihetetlenül népszerű, de minőségi olvasmány is a kisiskolás, kiskamasz korosztály számára, amelyet egy nagy adag vagányság tesz igazán szerethetővé. Ezt a különleges világot sikerült megragadnia, és elképesztő pontossággal átültetnie a kalandszobába Endresz Ági tervezőnek, aki maga is hatalmas Rumini-rajongó két fiával együtt. „…még egy olyan [kalandszobával] sem találkoztam, ami ilyen pontosan adja vissza a kerettörténet atmoszféráját, ami ennyire részletgazdag és díszletorientált” – írta a Rumini szobáról az index. A kalandszoba hat hónapon keresztül készült feszített tempóban, több mint egy tucat ember közreműködésével, majd sok-sok egyeztetés és csiszolgatás után nem csak egy, de rögtön kettő kalandpálya készült el, amelyek „felhasznált technológiában, látványvilágban, informatikában messze veri[k] az eddig látott szobákat; olyan minőséget képvisel[nek], ami eddig magyar szinten nem volt látható”. Ahogyan a könyvsorozatot, a kalandszobát is első sorban kisiskolás kortól felfelé ajánljuk, a kisebbeknek egyes helyszínek, elemek ijesztőek lehetnek, így ők csak szülői felügyelettel látogathatják a pályát, de ne aggódjatok: felnőttként is rögtön el fogtok merülni a fantasztikus látványvilágban, az egyedi tervezésű pályák adta lehetőségekben.

Foglalj időpontott itt!Ha ismeritek a kisegér kalandjait, már biztosan alig várjátok, hogy végigmenjetek a Vérszívó feketeszárnyú denevérek barlangján, Makkiátó apát titkos műhelyén, a Jéghegyen, Dérvár P-rém labirintusán, a Holdbékák mocsarán, és a Béklyó közön, miközben Rumini hangja végig ott van veletek, és segít, figyelmeztet az esetleges veszélyekre. De ha nem ismeritek még a regényt, ne csüggedjetek: a kalandszoba úgy lett kitalálva, hogy azok számára is maximálisan élvezhető legyen, akik még nem ismerik a regénysorozatot. Higgyétek el, ha végigmentetek a pályákon, az első utatok úgyis a könyvekhez fog vezetni!A két pálya legnagyobb előnye, hogy nagyobb csoportok, osztályok számára is tökéletes program, ha részt szeretnének venni egy rendhagyó irodalomórán, hiszen egymással versenyezve akár egyszerre is végigmehetnek a két pályán két turnusban. Amíg az egyik csapat pihen, egy kifejezetten erre a célra kitalált várószobában kipróbálhatják Galléros Fecó titokszekrényét, szelfizhetnek a Varázstükör előtt, vagy akár játszhatnak a Rumini videopuzzle játékkal is. Ráadásul lehetőségetek van születésnapot is tartani a kalandszobában, ha igazán maradandó élményt szeretnétek ajándékozni, ez a tökéletes hely: „Eltelt egy hónap, amióta végigcsináltuk a pályákat, a tesztgyerekek viszont azóta is folyamatosan fel- felhozzák a kalandszobás élményt.”A Rumini kalandszoba nem csak kialakításában és színvonalában egyedülálló: Magyarországon ez az első kifejezetten gyerekek számára készült szabadulószoba, amely egy könyvesbolt és egy kávézó alatt található. Minden Pagony boltra jellemző a család- és gyerekorientált hozzáállás, ez azonban a Bartók Pagonyban összpontosul igazán. Amíg a gyerekekre vártok, a Pagony Caféban rengetegféle kávé- és teakülönlegességet kóstolhattok meg, kipróbálhattok különböző szendvicseket, süteményeket és kekszeket, ráadásul mindehhez még babaszék, a mosdóban pelenkázó, sőt még pelenka is a rendelkezésetekre áll, ha kisgyerekekkel együtt érkeztetek. De mind tudjuk, hogy egy kisgyereket nem sokáig köt le az, hogy egy kávézóban ücsöröghet, úgyhogy ha megunta, irány a játszósarok: könyvek, játékok, és még egy vonatos terepasztal is várja a kicsiket. Amíg ők elvannak – és garantáljuk, hogy jó sok időre le fogja őket kötni a sok játék – , addig ti nyugodtan nézelődhettek: a Bartók Pagony az ország legnagyobb gyerekkönyv- és játékboltja szakképzett, felkészült eladókkal, akik bármilyen témában segítenek megkeresni a legmegfelelőbb könyvet. Ráadásul az utóbbi időben rengeteg fantasztikusan illusztrált, minőségi idegen nyelvű gyerekkönyvet, felnőtteknek szóló irodalmat és pszichológiai témájú könyveket is találhattok a boltban, így nem csak a gyerekeket, de saját magatokat is meglephetitek egy könyvvel, amíg egy finom kávé mellett várakoztok.

A kalandszobába online tudtok jelentkezni, itt. Minden előnye mellett meg kell említenünk, hogy a kalandszobák világában meglehetősen kedvező áron, 4 fő esetén 9000 Ft-ért, minden további fő után plusz 2000 Ft-ért barangolhatjátok be Rumini különleges világát.

Kapcsolódó cikkek