Győri  Hanna

Győri Hanna a Pagony kiadó szerkesztője 2010 óta, műfordító, magyar-német szakon végzett 2006-ban az ELTE-n. A Pagony játékkiadó projekt menedzsere.

Két egymásra felelő vers
2023-03-27
#Olvasósarok

Megérkezett a Tilos az Á könyvek legújabb versválogatása, a Viszek egy szívet. Győri Hanna szerkesztésében klasszikus, újabb és kortárs versek felelnek egymásra, alkotnak láncot, értelmezik egymást újra és újra és újra. Olvass el két verset a kötetből!

Tovább olvasom...
"Ez volt az álomprojektem"
2023-03-27
#10+

Aki szereti a Pagony-könyveket és -társasjátékokat, az biztosan sokszor találkozott már Győri Hanna munkáival. Rengeteg mesekönyv, ismeretterjesztő, és bizony, több játék is született már az ő gondozásában, sőt, többnek volt szerzője is. Hannával most a Viszek egy szívet című, legújabb Tilos az Á verseskötetről beszélgettünk. Olvass tovább!

Tovább olvasom...
Az Abszolút játékok kulisszatitkai
2022-02-23
#Ezt játsszuk

Ismeritek az Abszolút játékokat? Olyan nyelvi, kreatív társasok ezek, amik kiskamasztól a nagyszülőkig mindenkit az asztal köré csábítanak. Az Abszolút megvadult betűk és az Abszolút elfelejtett szavak után most tűkön ülve várjuk, hogy végre befusson az Abszolút képtelen sztorik! Addig is megkérdeztük a játékok szerzőit, Győri Hannát és Lencse Mátét, hogyan is kezdődött ez a sorozat, hogyan alakultak a már meglévő társasok és milyen további terveik vannak még az Abszolút játékokkal. Olvasd el, mit válaszoltak!

Tovább olvasom...