Hangolódj a farsangra!

Ha még mindig nem tudod, mivel készülj idén

Ha van bennetek vállalkozószellem, csak ötletetek nincs még, akkor érdemes körülnézni a gyerekkönyvek között. Választhattok kedvenc karaktereket, de meríthettek ötletet az illusztrációkból is. Vagy csak egyszerűen hangolódjatok velük a mulatságra.

Olvasd el Bagossy Laura, a Tabán Pagony üzletvezetőjének ajánlóját!

Ahogy visszaemlékszem a gyerekkoromra, egyértelműen az év egyik fénypontja volt a farsangi mulatság. Nekem általában anyukám varrta a jelmezeimet, és ezt a jó szokást én is megtartottam a gyerekeimnél - amíg engedték. Varázslat volt abban, ahogy kitaláltuk, ki mi legyen, a várakozásban, meg amíg megcsináltuk a jelmezt, a ruhapróbákban, ahogy az izgalom egyre fokozódott. Aztán jött a buli, ahol teljes pompában lehetett a jelmezben parádézni. Csodás idők voltak! Lássuk, most milyen könyvekkel hangolódhattok erre a vidám ünnepre!

marci_es_a_farsang_borito_500px.jpgA Most én olvasok!-sorozatban Wéber Anikó a kezdő olvasóknak szánt történetfüzér harmadik kötetét az iskolai maszkabálnak szentelte. A Marci és a farsang részletesen beszámol egy iskolai farsangról: először is mi legyen az ember, aztán a titkolózással teli készülődés, az álmatlan éjszakák, a jelmezverseny felfokozott hangulata, az eredményhirdetés okozta öröm vagy csalódás. Ki ne emlékezne arra az érzésre, amikor nem őt értékelik a legjobbnak. Nehéz olyankor együtt örülni a győztessel. Marciék leginkább azért csalódottak, mert van egy jelmez, amit mindenki szupernek tart, és mégsem az kapja az emeletes tortát. De vajon kit rejt a menő robotjelmez? A könyv végére kiderül, és ismét bebizonyosodik, hogy Marci osztálya a legvidámabb és legjobb fej osztály.

Tudni szeretnéd, hogy miért annak öltöznek be a gyerekek, aminek? Kattints IDE!

Rendeld meg ITT!

a_jovobe_lato_gomb_borito_1000px.jpg

Ha a Marci és a farsang már megvolt, vagy egyszerűen csak imádjátok a cicákat, Mészöly Ágnes Most én olvasok!-sorozatában is találtok egy szuper farsangi részt. A jövőbe látó gömb című mesében ugyanis Levendula és varázslatos cicája, Majdnem is maszkabálba mennek!

A macska egyre nagyobb, és így a varázsereje is egyre növekszik. Szerencsére a történet végén összeismerkedik egy igazi jósnővel is, aki vállalja, hogy a mentora lesz.

Itt teheted kosárba!

szofi_atvaltozik_borito_500px.jpgHa csak kicsit hangolódni szeretnénk a farsangi mulatságra, elég elővenni a Szofi átváltozik címűt mesét, melyet a Szofi Nagy képeskönyve című gyűjteményes kötetben is megtaláltok. Harcos Bálint besózott főhősnője egy ruhabolti vásárlás folyamán borzolja elsősorban az áruházvezető kedélyét. Pillanatok alatt köt barátságot egy kisfiúval, aki tökéletes partnere lesz a játékban, aminek a neve: átváltozós. A két gyerek, mintha csak a játszótéren lennének, birtokba veszik a boltot, és önfeledten öltöznek be bohócnak, fának, oroszlánnak, rablónak, és még dinoszaurusznak is, használva mindent, ami a kezük ügyébe kerül. Nem mellesleg nagyon kreatívak a gyerekek, akár még használható ötlettel is szolgálhatnak a farsangoláshoz!

Szeretnéd tudni, hogy lehet igazán szabadon játszani? Olvasd el EZT a cikket!

Rendeld meg ITT a Szofi-meséket!

szerintem_mindenki_legyen_kufli_borito_500px.jpgÉs ha már a jelmezes buliknál tartunk, ki ne felejtsük a kuflis bulit! A Szerintem mindenki legyen Kufli! című rész tanácsát akár meg is fogadhatjuk: öltözzetek kuflinak farsangkor! Pofánkáék népszerűsége ugyanis töretlen, ezért biztos, hogy sikere lenne egy kis kufli felbukkanásának a mulatságon. Gondoljunk csak arra a részletre az említett könyvből, ahol a bulin üldögélő lábascsiga szerint idén nagyon menő dolog a kuflijelmez. Érdemes továbbá kufli módra újrahasznosítani is: az otthon rejlő kacatok csodálatosan újjászülethetnek, csak meg kell álmodni, hogy mit csinálhatunk belőlük. Hilda például egy rozzant esernyő segítségével lett pálmafa, Zödön egy kipukkadt pöttyös labdát magára húzva katica, míg Pofánka helyes pillangóvá változott egy régi divatlap oldalaiból kivágott szárnyakkal.

Ráadásul ebből a részből egyéb ötleteket is meríthetünk. A Rét közepén tartott, a Varázsgombák által megszervezett buli maga a stílus, a fergeteges hangulat. Csak lapozzuk végig, és máris mulatni lesz kedvünk!

A kuflikból sosem elég! Rendeld meg ITT a sorozat részeit!

Kapcsolódó termékek