Hangolódj a farsangra!

Ha még mindig nem tudod, mivel készülj idén

Ha van bennetek vállalkozószellem, csak ötletetek nincs még, akkor érdemes körülnézni a gyerekkönyvek között. Választhattok kedvenc karaktereket, de meríthettek ötletet az illusztrációkból is. Vagy csak egyszerűen hangolódjatok velük a mulatságra.

Olvasd el Bagossy Laura, a Tabán Pagony üzletvezetőjének ajánlóját!

Ahogy visszaemlékszem a gyerekkoromra, egyértelműen az év egyik fénypontja volt a farsangi mulatság. Nekem általában anyukám varrta a jelmezeimet, és ezt a jó szokást én is megtartottam a gyerekeimnél - amíg engedték. Varázslat volt abban, ahogy kitaláltuk, ki mi legyen, a várakozásban, meg amíg megcsináltuk a jelmezt, a ruhapróbákban, ahogy az izgalom egyre fokozódott. Aztán jött a buli, ahol teljes pompában lehetett a jelmezben parádézni. Csodás idők voltak!Lássuk, most milyen könyvekkel hangolódhattok erre a vidám ünnepre!

marci_es_a_farsang_borito_500px.jpgRögtön itt egy újdonság! A Most én olvasok!-sorozatban Marci története a 3. szinthez ért. Vagyis Wéber Anikó megírta a kezdő olvasóknak szánt sorozat harmadik kötetét is, amit az iskolai maszkabálnak szentelt. A Marci és a farsang részletesen beszámol egy iskolai farsangról: először is mi legyen az ember, aztán a titkolózással teli készülődés, az álmatlan éjszakák, a jelmezverseny felfokozott hangulata, az eredményhirdetés okozta öröm vagy csalódás. Ki ne emlékezne arra az érzésre, amikor nem őt értékelik a legjobbnak. Nehéz olyankor együtt örülni a győztessel. Marciék leginkább azért csalódottak, mert van egy jelmez, amit mindenki szupernek tart, és mégsem az kapja az emeletes tortát. De vajon kit rejt a menő robotjelmez? A könyv végére kiderül, és ismét bebizonyosodik, hogy Marci osztálya a legvidámabb és legjobbfej osztály.

Tudni szeretnéd, hogy miért annak öltöznek be a gyerekek, aminek? Kattints IDE!

Rendeld meg ITT!

covers_419060.jpgA legjobban sikerült ruha, amit a kisfiamnak valaha készítettem, egy ősemberjelmez volt, amit akár az Ez PÖTT (az őskölök) című könyv is ihlethetett volna. Pött egy kis ősemberke, akinek kedvenc háziállata egy gyerek mammut. De a szőrös, nagydarab jószág ősmamának nincs kedvére. Nem engedi be a mammutot a barlangba, hiába vet be minden trükköt a fia. Mígnem egy szép napon egy éhes kardfogú tigris vet szemet Pöttre. A tigris vacsoráját azonban meghiúsítja Mamusz, a mammut, aki megvédi kis barátját, és ezzel elnyeri a kisfiú anyukájának a szeretetét. A történet kedves és egyszerű, az interpretálása pedig teljesen autentikus, hiszen kis hősünk érzelmeit, mondandóját amolyan "ősi" nyelven, kezdetleges kifejezésekkel ismerhetjük meg. Ez adja a történet legfőbb báját és humorát. David Elliott meséjének fordítását nem is bízhatták volna jobb emberre, mint Dániel Andrásra, aki a tőle megszokott humorral és eredetiséggel találta meg a megfelelő magyar szavakat. Egy tuti biztos: minden olvasó kacagni fog!

Rendeld meg ITT!

szofi_atvaltozik_borito_500px.jpgHa csak kicsit hangolódni szeretnénk a farsangi mulatságra, elég elővenni Szofi aktuális kalandját, a Szofi átváltozik címűt. Harcos Bálint besózott főhősnője egy ruhabolti vásárlás folyamán borzolja elsősorban az áruházvezető kedélyét. Pillanatok alatt köt barátságot egy kisfiúval, aki tökéletes partnere lesz a játékban, aminek a neve: átváltozós. A két gyerek, mintha csak a játszótéren lennének, birtokba veszik a boltot, és önfeledten öltöznek be bohócnak, fának, oroszlánnak, rablónak, és még dinoszaurusznak is, használva mindent, ami a kezük ügyébe kerül. Nem mellesleg nagyon kreatívak a gyerekek, akár még használható ötlettel is szolgálhatnak a farsangoláshoz!

Szeretnéd tudni, hogy lehet igazán szabadon játszani? Olvasd el EZTa cikket!

Rendeld meg ITTa Szofi-meséket!

szerintem_mindenki_legyen_kufli_borito_500px.jpgÉs ha már a jelmezes buliknál tartunk, ki ne felejtsük a kuflis bulit! A Szerintem mindenki legyen Kufli! című rész tanácsát akár meg is fogadhatjuk: öltözzetek kuflinak farsangkor! Pofánkáék népszerűsége ugyanis töretlen, ezért biztos, hogy sikere lenne egy kis kufli felbukkanásának a mulatságon. Gondoljunk csak arra a részletre az említett könyvből, ahol a bulin üldögélő lábascsiga szerint idén nagyon menő dolog a kuflijelmez. Érdemes továbbá kufli módra újrahasznosítani is: az otthon rejlő kacatok csodálatosan újjászülethetnek, csak meg kell álmodni, hogy mit csinálhatunk belőlük. Hilda például egy rozzant esernyő segítségével lett pálmafa, Zödön egy kipukkadt pöttyös labdát magára húzva katica, míg Pofánka helyes pillangóvá változott egy régi divatlap oldalaiból kivágott szárnyakkal.

Ráadásul ebből a részből egyéb ötleteket is meríthetünk. A Rét közepén tartott, a Varázsgombák által megszervezett buli maga a stílus, a fergeteges hangulat. Csak lapozzuk végig, és máris mulatni lesz kedvünk!

A kuflikból sosem elég! Rendeld meg ITT a sorozat részeit!

Kapcsolódó termékek