Három könyv Vadadi Adrienntől a karácsonyfa alá!

Ti melyiket szeretnétek?

Idén ősszel az ovisok és kisiskolások kedvence, Vadadi Adrienn három új könyvvel is jelentkezett! A Matricás Laci és a múzeumi rablás kezdő olvasó kisiskolásoknak segít a betűkkel való ismerkedésben. A Titkos vacsorában igazi családi meséket olvashattok. A Három szülinapi torta pedig az ovis könyvek sorozatban jelent meg, és egy különleges kisfiú a főszereplője.

 
imagehandler_1.jpeg
Matricás Laci védjegye, hogy akármerre rabol, matricákat hagy maga után. Micsoda elvetemült gazember! Szerencsére Sárika előtt semmi nem marad titokban, a szemfüles, vidám kislány az egyetlen, akitől a rabló fél. Most ráadásul egy hihetetlenül híres festményt készül elrabolni. Vajon Sárika ezúttal is útját állja? Add a kisiskolás kezébe a Most én olvasok!-sorozat könyveit, mert minden részt a korosztálynak megfelelően állítottunk össze, hogy az olvasás már elsőre sikerélmény legyen! A Most én olvasok!-sorozatban a történetek lazán összefüggnek egymással, de természetesen önállóan is olvashatók. 
imagehandler_9.jpeg
Az ovis mesekönyvsorozat új részében egy koraszülött,és ebből adódóan kicsit más képességekkel rendelkező kisfiú történetén keresztül szeretnénk érzékenyíteni az óvodásokat, pedagógusokat és szülőket, hogy a befogadás tényleg természetes és egyszerű legyen – nemcsak a mesében, hanem a valóságban is. Az óvodába új gyerek érkezik: Szili. Peti érdeklődve fogadja, de amikor a kisfiú a focilabdát választja jelnek, rögtön összerúgja vele a port. Minek focilabda valakinek, aki ügyetlenül fut és tornázik, ráadásul alig látja a kaput? Lea és Maja is megörül Szilinek, mert kisebb és válogatósabb a többieknél, ezért nagyon jó kisbabának a játékban. De miért mond mégis ellent nekik, és miért nem marad nyugton? Szili más, mint a többi kisgyerek: korábban született. Mégis ugyanolyan: szeret együtt játszani a többiekkel, borzasztóan érdeklik a dínók és az állatok, és nagyon örül, ha az óvó néni ölében ülve magáról mesélhet. Az óvó néni támogatásával hamar megszeretik a gyerekek, és megtanulják elfogadni, hogy mindenki másban a legjobb!

 
 
imagehandler_11.jpeg
Apu és anyu, Andris és Juli : egy hétköznapi család, olyanok, mint bármelyik másik. Andris, a nagyobb testvér persze nagyon szeret parancsolgatni, szereti, ha rá is jut külön ideje a szülőknek, és szükség esetén kihúzza a csávából Julit. Julit, a kisebbet sem kell ám félteni: ha szép csendben szétpakolhatják a konyhát a szülők háta mögött, titokban vacsorázhatnak a kádban, ő minden izgalmas dologban benne van. No és annak is örül, ha anyu és apu végre csak vele foglalkozik. Akár azért, mert nagyon szomorú, akár azért, mert éppen elveszett, akár azért, mert Juli-nap van. Ebbe a családba öröm belépni. Elleshetjük tőlük, hogyan lehet sok nevetéssel és szeretettel kezelni kisebb-nagyobb konfliktusainkat!
 

Kapcsolódó termékek