Három nyomozós könyv fiatal detektíveknek

Szaglássz Timmel, Mikivel és a Templeton-ikrekkel!

Nyomozós könyvekből sosem elég! Nekem az Emil és a detektívek örökre az abszolút kedvenc marad, de azért jó tudni, hogy az utánpótlás is elég erős. Olvasd el, mit kell tudni a Tim mesterdetektív- és a Templeton-sorozat legújabb köteteiről, vagy Ciki Mikiről, aki a nevével ellentétben nagyon is menő!

A rejtélyes íjászverseny - Tim mesterdetektív és társa 3., 6-9 éveseknek

24947.jpgTim mesterdetektív egyszer már megtalált egy gyémántgyűrűt, aztán társával, Jennyvel az ellopott festmény nyomába eredt. Úgy tűnik, a testvérpár folyamatosan vonzza a rejtélyes eseményeket: a sorozat legújabb kötetében ezúttal az íjászverseny győztesének járó kupának kel lába. Timet és Jennyt rengeteg kérdés foglalkoztatja: Hogy sikerült a tettesnek kijátszania az őrt? Merre keressék a tízezer koronát érő kupát? És főleg: ki volt a tettes?

A rejtélyes íjászverseny tökéletes választás, ha kezdőolvasós könyvet keresel, ha szereted a letehetetlen könyveket, de akkor is, ha tetszett a sorozat első két kötete.

A Templeton ikrek nagy jelenete, 9-12 éveseknek

25065.jpgA nyomozós könyvek rajongóinak egy másik szuper választás lehet A Templeton ikrek nagy jelenete. Az előző kötetből már megismert  ikrek, Abigail és John apja egy zseniális feltaláló: nem csoda, hogy Victor és Hector megpróbálja megszerezni tőle a legújabb találmányát, a Vizslato-t, ami egy olyan eszköz, ami közel viszi a közönséghez a színész arcát a színházban. Ám Abigail és John nagy jelenetre készülnek…

A Templeton-ikrek nagy jelenete biztos tetszeni fog, ha szereted, ha az elbeszélő gyakran kiszól a könyvből, ha tetszenek az olvasó interaktivitására építő könyvek, vagy ha imádod az őrült történeteket.

21019.jpg
Ciki Miki 1. - Becsúszott pár hiba, 6-13 éveseknek

Timhez és a Templetonokhoz hasonlóan Miki is detektív, és ő sem akármilyen! Mikivel valószínűleg mindenki szívesen barátkozna. Hogy miért?

Mert

1. egy nyomozóiroda elnöke (amit ugyan ő alapított, és egy apró malőrnek köszönhetően Totál Ciki Rt. lett a neve, de mégis)

2. mert a társa egy hétszáz kilós jegesmedve (akit Totálnak hívnak)

3. mert nagyon laza („Bertalan hív. Osztálytársam, szomszédom, és egy újabb ember, akinek eltűnt az összes Halloweenkor begyűjtött édessége. Sok hasonló esetem van. Nem nagy ügy, de legalább készpénzt hoz a konyhára. Így hát felébresztem a társamat és felugrom a cikimobilra.”)

4. mert azért őt sem kell félteni, ha a szabályok áthágásáról van szó („Talán kellene ejtenem egy pár szót a cikimobilról. Igazából nem cikimobilnak hívják, hanem Segwaynek. Anyué. Tombolán nyerte. És felállított néhány szabályt azzal kapcsolatban, hogy mikor és hogyan használhatom: SOHA, DE SOHA!”)

A második kötetről pedig egy szuper előzetest nézhettek meg ide kattintva.

Kapcsolódó termékek