Hová tűnt Griswold?

Könyvvadászok, 3. fejezet

Olvass bele a Könyvvadászok című legújabb Abszolút Könyvbe!

02.jpg
A furgon felfelé kapaszkodott egy emelkedőn, maga mögött hagyva San Francisco belvárosát. A járdán fák magasodtak, az ablakok előtti rácsokat virágládák váltották fel. Apja bekanyarodott egy utcába, ami olyan meredek volt, hogy Emily nem értette, miért nem borul fel minden, és szánkázik le kereszteződésről kereszteződésre a domb aljára, hogy ott összegyűljön egy nagy kupacba. A furgon lelassított, majd megállt egy épület előtt, amit Emily felismert az ingatlanközvetítő honlapjáról.
 
A ház inkább magas volt, mint széles, mintha visszatartaná a lélegzetét, hogy beférjen a szomszédos épületek közé.
 
– Itt aztán szükség lesz a kézifékre – állapította meg
 
az apja, miközben lenyomva tartotta lábával a fékpedált. – Mehetünk?
 
Emily az órájára pillantott. Még egy perc Mr. Griswold nagy bejelentéséig. Apja megkocogtatta a homlokát, ami azt jelentette: nem felejtettem el.
 
– Bekapcsolva hagyom a rádiót. Tudom, hogy semmiről nem akarsz lemaradni.
 
Apja kitárta a kocsi megnyikorduló ajtaját, és kiugrott a járdára, ahol a család többi tagja már várta. Emily anyja a táskájában kotorászott, patchwork ruhájának szegélye a bokája körül lengedezett az enyhe szélben. Matthew egy helyben csoszogva, egyik kezét szemellenzőként használva mérte fel új lakóhelyük környékét. Féloldalas frizurája zavarba ejtette az embert, elsőre úgy festett, mintha oldalra billentené a fejét, pedig nem. Matthew-t egyáltalán nem zaklatta fel az újabb költözés. Nem törődött vele. Bárhol laktak, úgy vonzotta a barátokat, mint szivárvány a koboldokat. És az sem zaklatta fel, hogy hátra kell hagynia őket. Úgy tekintett rájuk, mint jövendőbeli rajongókra, amikor ő Világhírű Rocksztár lesz.
A „Griswold” név hallatán Emily felkapta a fejét, és visszafordult a rádióhoz.

– Azt az információt kaptuk az eseményről, hogy Griswold egyelőre nem jelent meg – mondta a DJ.
– Nem jelent meg? – kérdezte Emily a rádiótól.
– A vonalban van? – kérdezte a DJ a betelefonálótól.
– Igen – felelte egy női hang. – Itt vagyok a könyvtárban, de egyelőre nem bukkant fel. Az emberek kezdenek türelmetlenkedni, valaki azon morgolódik, hogy csak az időnket vesztegetjük. De én kicsit aggódom. Garrison Griswold nem egy link alak, nem igaz?
Emily hirtelen teljes bizonyossággal tudta, miért nem jelent meg Mr. Griswold. Ez is része az új játéknak! Megrendezte az eltűnését, és az lesz a feladat, hogy meg kell találni, akárcsak abban az online gyilkossági nyomozásban, amit két halloweennel ezelőtt eszelt ki. Zseniális!

Tovább olvasnád? RENDELD MEG ITT!

Kapcsolódó termékek