Időfutárt olvasni jó!

Már nagyon vártam a sorozat következő részét, mert fél éve gondolkodom azon, hogy mi történik Hannával azután a kertben, hogy egyedül maradt a fenyegető fémgömb alatt. Alig bírtam kivárni, hogy megjelenjen, így amint megérkezett a könyv, azonnal elkezdtem olvasni, és újra belemerültem az Időfutár zseniális világába. - Kéki Szonja ajánlója

24320.jpg
"Hát ez szuper. Egyedül. Megint egyedül." Ezekkel a mondatokkal kezdődik az 5. rész, A POR HATALMA. Az egyedüllét nem tart sokáig, mert miután Hanna bekerül Buravárosba, rátalál a többiekre. Így együtt lépnek be a szeleburdi városba. Megismerik Thalészt, az öreg tudóst, és a 14 éves Uralkodót, aki Fúzió névre hallgat, bár ő inkább Józsit használna :).

Eközben a Rómában lévő szereplők kalandjai folytatódnak. A gladiátoriskolában Géza bának a többi rabszolgával, míg Szabikának az oroszlánokkal gyűlik meg a baja. Tekláék Petroniusnál szervezik a hazautat. Jövőből hozott tudásuk segítségével pedig Néró udvarának kapui is megnyílnak előttük, ami miatt a filozófus Seneca egyre kevésbé tudja türtőztetni magát. Az időutazók a sok megpróbáltatás ellenére egyre jobban felfedezik a számukra ismeretlen helyszíneket, egyre jobban beilleszkednek. Ezzel együtt mi, olvasók pedig az időben és térben való váltásokhoz szokunk hozzá. Nekem különösen tetszik, hogy olyan simán kerülünk egyik történetszálból a másikba, mintha szörföznénk az időben.

Másik kedvencem az Időfutárban az, hogy kitalált és valós személyek egyaránt átélik a kalandokat. Ahogy az eddigi regényekben találkozhattunk Mozarttal vagy Kempelen Farkassal, híres/hírhedt személyek ebben a részben is szerepelnek. Thalész, Seneca, Néró, Poppaea, Petronius - többek között róluk derülnek ki érdekes infók és tények. Az előző részekből például megtudhattuk, hogy Mozart 1791-ig élt, ami nekem énekórán jött jól. Most többek közt kiderül, hogy ki volt Thalész és Néró milyen uralkodó volt.

A POR HATALMA hozta a sorozattól megszokott színvonalat. A történet izgalmas, fordulatos, kalandos, a szereplők sokfélék, mindenki tud azonosulni valamelyik személyiséggel. Az egész könyv tele van humoros párbeszédekkel. A poénok maiak és mindenki számára érthetőek. Aki olvasta az eddigi köteteket, az nem fog csalódni, sőt, érhetik meglepetések is.

A könyv kiadója szerint LETEHETETLEN, IZGALMAS, VICCES, MAI. Ezzel 100%-ban egyetértek, én is mindenkinek ajánlom 12 éven felül. Felnőtteknek is!

A cikk írója Kéki Szonja: "Kéki Szonja vagyok, 12 éves. Szeretek lovagolni, olvasni, zenét hallgatni, rajzolni és a Pitypang nevű hörcsögömmel játszani. Kedvenc könyveim: Stanley, a szerencse fia, Oksa Pollock, Harry Potter, A kőmajmok háza és a Leiner Laura regények, és természetesen az Időfutár is!"