Íme az utolsó karácsonyi válogatásunk az újdonságokból

Szemle csak a legjobbakról

"Állok a Pagony közepén, és egy gondolatban gyönyörű papírba csomagolok könyveket. Olyan köteteket gyűjtök az elképzelt karácsonyfa alá, amelyek különlegesek, valamiért nagyon ajándéknak valók. Elsőként az újdonságok közül mazsolázok." – most Bagossy Laura, Pozsonyi Pagony üzletvezetője segít neked választani.A lány, aki megmenti a karácsonyt egy olyan könyv, ami tökéletesen beleillik a fenyő és narancs illatú ünnepekbe: egy bögre forró csokival kísérve egyszerűen beszippant és elröpít egy olyan fantáziavilágba, amilyenbe leginkább decemberben vágyunk. Igazi Karácsony após-manós történetek, sok-sok hóeséssel, hidegtől pozsgás arcokkal, izgalommal és sok-sok szeretettel. Matt Haigt regényének főszereplője egy kislány, Reményi Amália, aki a legnehezebb időkben is hitt Karácsony apóban.

A remény csodája pedig nélkülözhetetlen az ünnephez. Igen ám, de Amáliát Dolog házba zárja Ádáz úr, éppen Szentestén. Karácsony apó a kislány segítségére indul.

Az izgalmas estén koboldok, rénszarvasok, kedves és kevésbé kedves emberek, meseglimpik és trollok hada csűri-csavarja a történetet, hogy aztán végül minden jóra forduljon.

Rendeld meg ezt a meghitt és kalandos regényt 10-12 éves gyerekeknek itt!

christ.jpg

Christmasaurus - Dínót kérek karácsonyra is bővelkedik manócskákban. Annyi különbséggel, hogy az Északi-sarkon lakó karácsonyi népség egy dínó tojást talál jégbe fagyva. Maga a Mikulás költi ki a kicsi dínót, aki onnantól kezdve nélkülözhetetlen tagja lesz a havas birodalomnak. A könyv másik főszereplője Trundli Vili, aki sosem gondolta volna, de a Mikulás segítségével találkozhat is egy igazi Dínóval.

Kaland, dínó, bátorság, barátság és a karácsony szeretete egy könyvben. Kell ennél több?

Ez a könyv igazi apás-fiús, összekacsintós mesekönyv, amit itt tegyél a kosaradba most kedvezménnyel!

mimbo300.jpg

Mimbo Jimbo és a hosszú tél annak a Jakob Martin Stridnek a könyve, aki a Hihetetlen történet az óriás körtéről című kalandmese-képeskönyvet is írta, és akinek újabb magyarra fordított könyvére már nagyon régóta ki voltak éhezve a rajongók. Örömmel jelentem, hogy végre megérkezett!

Ez a jó kis téli könyv is bővelkedik izgalmakban, megfejtésre váró rejtélyekben, és különleges masinákban. A nagyon hosszúra nyúlt tél csak nem akar véget érni. Mimbó Jimbó, a kék kiselefánt, Mumbo Jumbó a viziló, és Frédi a didergő árvaházi orangután együtt indul útnak, hogy kinyomozzák, miért is nem érkezik meg a tavasz.

A dán író-illusztrátor második mesekönyve méltó folytatása a Körtének! Minden ovis polcán ott a helye!

Rendeld meg most 20% kedvezménnyel!

tatus.jpg
Tatunak és Patunakszintén óriási a rajongótábora. Biztos, hogy sokan boldogok a hírtől, hogy a finn szerzőpáros, Aino Havukainen és Sami Toivonen két furahőse, a legújabb könyvében az ünnepekre készül. A Tatu és Patu csodálatos karácsonya természetesen egyáltalán nem szokványosan alakul. Vera barátnőjükhöz készülnek Szentestére, de egy véletlen folyamán eltévesztik a házszámot, és egy olyan házba térnek be, ahonnan a család Tenerifére utazott az ünnepekre. A fiúk azt hiszik, hogy Veráék még nem értek haza, ezért meglepetéssel készülnek a számukra. Abban viszont nem lesz köszönet. Lehet készíteni a rekeszizmokat, mert garantált a röhögés!

Szívesen megismernéd a könyvet jobban? A finn furaváriakkal nem lehet mellényúlni, ha ovisnak keresel egy felejthetetlen élményt! Lapozz a cikkünkre!Ha pedig már régi rajongója vagy a fura fivéreknek, akkor rendeld meg a Tatu és Pati csodálatos karácsonyát itt!

santa.jpg
Claude-ra emlékszel-e? A francia kutyus, Claude esetében is pont az a helyzet, mint Tatu és Patuéban: aki egyszer megismeri, nem felejti a piperkőc kutyust!

A képregényszerű, első olvasós könyvsorozat legújabb része, a Santa Claude.

A kutyus és barátja Bolyhos uraság a Télapót betörőnek nézi. Elkapják, és megbilincselik, hogy ne tudjon elszökni. Igen ám, de elkeveredik a kulcs, ezért végül kénytelenek lesznek ők elvégezni a Mikulás munkáját.

Vajon sikerül Claude-nak, ami a Télapónak minden éveben? 

Derítsd ki! Ha kisiskolás gyereknek keresel ajándékot, megtaláltad.

Santa Claude történetét itt tedd a kosaradba!

holle.jpg
Szívet melengető klasszikust dolgozott át Boldizsár Ildikó, Holle anyó birodalmacímmel. Egy gyönyörű művészi albumot vehetsz a kezedbe: jelen esetben író és illusztrátor munkája ugyanolyan domináns. Míg Boldizsár Ildikó megtalálta azt a szemszöget, amiből a Grimm testvérek szépséges történetéhez tud hozzáadni valami újat, addig Szegedi Katalin rajzai egyszerűen lenyűgözőek.

Aki ismeri ennek a két alkotónak a világát és munkásságát, az most sem fog csalódni. Talán még a megszokottnál is közelebb hozták a mesét, nagyon friss és üde történetet kerekítve kicsiknek és nagyoknak. 

Ezt a könyvek négyéves kortól ajánljuk iskolásoknak is!

Rendeld meg itt!

hatty.jpg
Különleges, fekete-fehér, szecessziós hangulatú rajzai miatt szerintem az egyik legszebb idén megjelent mesekönyv Andersen meséje, A vadhattyúk. A Békés Rozi illusztrálta könyv a tervek szerint egy, a világ legszebb meséit összegyűjtő, művészi sorozat első darabja. 

Ha egy különleges mesegyűjteményt keresel, akkor megtaláltad, ebben a könyvben csupa olyan varázsmesét találsz, ami ott tartja a 8-10-12 (vagy még sokkal idősebb) gyerekeket is a sorok között. 

Rendeld meg a kötetet itt!

Bagossy Laura ajánlója