Játékidő!

Vigyázz, kész, rajt!

Ha társasjátékról beszélünk, a legtöbbek fejében olyan klasszikusok fognak kirajzolódni, mint a Ki nevet a végén?, a Monopoly (aminek nem rég jelent meg a már sokkal izgalmasabb Anti-Monopoly változata) vagy a Kígyók és létrák. Nos, ezek a társasok sem rosszak, ha szeretnénk valamivel elütni az időt, de nézzük, mik azok, amiket nem csak jobb híján veszünk majd elő, hanem alig várjuk majd a hétvégét, hogy legyen egy kis időnk játszani!

Frindt Julcsi és Navratil Domi szemléjét olvasod.

Rummikub

18469.jpgA Rummikubnak több verziója létezik, akit egyszer már elkapott a rablórömi iránti szenvedély, az pontosan tudja, miért szeretik annyira. Sikerét az is alátámasztja, hogy évente rendeznek Rummikub-bajnokságot számos ország részvételével. Nálunk kapható a Junior, és a Számos verzió. A Juniorral már 4 éves kortól játszhattok, a másik pedig 7 éves kortól felfelé, akár még a nagyszülőkkel is jó buli. A célja, hogy mindenki mást megelőzve tudjunk letenni számsorokat vagy -kombinációkat, és így megszabaduljunk az összes laptól, ami a kezünkben van. Igazi családi játék, és bár 20 perc alatt le lehet játszani, még az ötödik fordulót sem fogjátok unni, mert a játék a végtelenségig variálható!

Tedd a kosaradba most!

Dr. EurekaA Dr. Eureka minden tudósjelölt agyát meg fogja mozgatni: A játék célja, hogy mindenki mást megelőzve a leghamarabb töltsük meg a saját kémcsöveinket, de nem akárhogy: a feladatkártyákon megadott sorrend szerint kell addig öntögetnünk egyikből a másikba, amíg meg nem kapjuk a megfelelő vegyületet. Ehhez egyszerre lesz szükséged ügyességre és a logikádra. A szülőknek nem kell megijedniük, az alkotóelemek nagyjából 2 cm átmérőjű színes goyóbisok, így garantáltan nem fog lángra kapni a nappaliszőnyeg a nagy vegyészkedésben. Nem csak a gyerekek, de az egész család számára kihívás lehet ez a játék, mi legalábbis nagyon élveztük.

6 éves kortól ajánljuk.26355.jpgStar Warsból sosem elég, a Darth Vaderes tej és a Yodás virsli után végre valami igazán szuper Star Warsot dolgot is kitaláltak: Dobble Star Wars! Szinte mindenki ismeri már az alapjátékot, röviden összefoglalva a lényege: találd meg elsőként az azonos ábrákat. Ebben a változatban a szereplők és a járművek ábrái jelennek meg. Elsőre nem tűnik nehéznek, és az Ezeréves Sólyom mindenkinek rögtön eszébe jut, de vajon a többi hajó nevét is ennyire egyszerűen eltaláljátok? Nem lesz egyszerű, de annál szórakoztatóbb! (Ha pedig úgy érzitek, még mindig nem volt elég, akkor a Timeline Star Wars verziója kihagyhatatlan: a játék többi változatához hasonlóan időrendbe kell tenni az eseményeket, jelen esetben a filmek eseményeit – és itt el is kezdődhet a vita, hogy a filmek megjelenési idejéhez, vagy a számozásához viszonyítjuk-e az időrendet, jó szórakozást!)

Legyél te is vegyész, rendeld meg a játékot!

Dobble Star Wars

6 éves kortól minden Dobble- és Star Wars-rajongónak ajánlott.

Tippelj, játssz, rendelj!Igen? Nem? Egyik sem!

26466.jpgEl tudod fújni az összes gyertyát a szülinapi tortádon? Igen? Csing-csing!

Tudsz tenyérből jósolni? Nem? Csing-csing!

Bármi is a kérdés, a lényeg, hogy az igen és a nem válaszok közül egyik sem hangozhat el, különben az ellenfeleid a csengőre csapnak. Aki a leggyorsabb, az bezsebelhet 1 pontot, és előre léphet egyet a táblán. Mielőtt elővennéd ezt a pörgős játékot, rendesen aludd ki magad, ugyanis szükséged lesz a koncentrációs és választékos fogalmazási képességeid maximumára, hogy te győzz.

Két nehézségi fokozaton 55 kártya, összesen 900 kérdés (zene, sport, szórakozás, földrajz, filmek, stb.) közül választhatsz, minden kártyán 7-10 kérdés segítségével veheted rá játékostársaidat a tiltott szavak kimondására.

Légy ravasz,
Koncentrálj,
Légy gyors,
Nyertél!

7-8 éves kortól ajánljuk.

Csapj le te is! Rendelj!

Quartex

26375.jpgÜgyesen logikáztok? Szerettek taktikázni? Akkor a Quartex a ti játékotok!

A kártyák 4 sarkában különböző szimbólumok darabjait láthatjátok: a ti feladatotok úgy összeállítani az ábrákat, hogy minden ponton illeszkedjenek egymáshoz. Nem elég, ha egy szimbólumot ki tudsz egészíteni, a kártyádnak a többihez is illenie kell. A már lerakott kártyákat úgy egészítsétek ki, hogy minden hiányos ábrához passzoljanak a lerakott kártya részletei!

Ám ez még nem minden. Jól fontold meg, hogy melyik lapodat rakod le, mert minden kész szimbólumért egy korong jár, melyeknek értéke változó. Ahhoz, hogy biztosan te győzz, a legmagasabb pontszámú korongokért kell harcba szállnod, a nekik megfelelő szimbólumok kiegészítésével.

8 éves kortól ajánljuk!

Legyél okos! Rendelj ügyesen!Activity - Irkafirka
26372.jpgA következő társas szintén nagy elődökkel büszkélkedhet: az Activity új kiadása, az Irkafirka most nagyon népszerű, ami nem csoda, hiszen egészen újszerű még a játék metódusa is. A játék a rajzolásra épül, a különlegessége az, hogy mindenki látja, hogy mit rajzolunk – csak éppen mi magunk nem. Egy rajztáblát erősítünk a fejünkre, így kell lerajzolnunk a feladványt. Így még egy pöttyöslabdát sem olyan egyszerű lerajzolni, hiszen nem csak hogy nem látjuk, még a tükörképét is rajzoljuk annak, amit szeretnénk! Az Activity Irkafirka garantáltan megnevettet mindenkit, családi-baráti összejöveteleken alapdarab lesz.

8 éves kortól ajánljuk.

Készülj már most a szünetre! Szerezd be a legszuperebb játékot!

Poulettes - Chicken love game

26358.jpgEtettél már állatokat az állatkertben? Na, de tyúkot? Most megteheted, ráadásul nem mindennapi csemegével: gilisztákkal. A játék pofon egyszerű, de szükség lesz villámgyors kezekre, ha minden pipit jól akarsz lakatni. Minden tyúk kártyához tartozik egy giliszta korong, ezt kell megtalálnod a lefordított zsentonok között. Egy-két-há', keress, kutass, minél gyorsabban!

Tatikázhatsz is, hiszen minden kártya különböző pontértékkel rendelkezik, így míg a többiek felforgatják a pályát 1-2 pontért, te emlékező tehetséged segítségével megtalálhatod a legtöbbet érő kártyát, és megetetheted a tyúkok királynőjét.

Gyors és pörgős memóriajáték 6 éven felülieknek.

Legyél gyors te is! Rendeld meg itt!

Gockola

26374.jpgNépesítsd be Gerzson gazda udvarát állatokkal! Minden fajból kerüljön egy hím (de csakis egy), és legalább egy nőstény az istállóidba! Minden játékosnak 3 istállója van, és 1 pakli kártyája. A kártyákat egymás között kell cserélgetni: a paklijaitok tetején lévő lapot egyszerre fordítsátok fel, és tegyétek az asztalra, majd vegyétek fel azt az állatot, ami kell az istállótokba! Gyorsnak kell lenned, nehogy valaki előbb csapjon le arra az állatra, amire neked is szükséged van! De vigyázz: a kapkodás bajt hozhat a fejedre, ugyanis ha egy "flúgos ló", vagy egy "hibbant szamár" kerül az istállódba, akkor az állataid fejvesztve menekülnek el előlük! Ajaj, kezdheted elölről!

Vicces ügyességi játék 5-6 éves kortól.

Ne felejts el szórakozni! Rendeld meg a játékot itt!
Az én naplóm

26543.jpgKi ne szeretné a naplóírás varázsát?

Jegyezz fel titkokat, érzéseket, vágyakat, vagy írd le életed egyik legszebb napját, hogy később visszaolvasva kicsit újra átéld. Adj ki magadból egy titkot, amit nem oszthatsz meg másokkal! Szövögess benne terveket, rögzíts célokat, és a céljaidhoz szükséges lépéseket, vagy csak engedd szabadon a  fantáziádat, és álmodozz! Tervezgesd a nyári szünetet, bulikat, kirándulásokat. Raktározz film, zene, vagy könyvcímeket, amik unalmas napokon feldobják a hangulatod.

Ez a napló segít, hogy mindenre emlékezz. Témakörökre bontva jegyzetelhetsz benne mindenről, ami a hétköznapokban történik veled. Hobbik, divat, sport és minden a szerelemről: a kiszemelt fiú zoknijainak mintáit is feljegyezheted napi bontásban. Csak aztán jól rejtsd el!

Kisebb és nagyobb álmodozó tiniknek ajánlott!26363.jpgMindannyian szoktunk olyan felesleges, de dolgozat előtt vagy vizsgaidőszakban, netán munka közben minden mást felülíróan érdekes dolgokon gondolkozni, mint például, hogy vajon mekkora a legkisebb sziget, milyen magas a gízai piramis vagy éppen, hogy vajon hány szobor található a Húsvét-szigeteken. Ha te is szeretsz ilyen dolgokon révedezni, akkor ezt a társast egyenesen neked találták ki, hiszen ennek a játéknak az a célja, hogy a rengeteg érdekes adatot megpróbáld a többi játékosnál pontosabban megtippelni a kockáid segítségével. Ha bizonytalan vagy, több tippet is tehetsz egyszerre, de vigyázz: ha nagyon mellélősz, elveszíted a kockádat! Nem csak izgalmas és szórakoztató, de ráadásul rengeteg új információ birtokába juthatsz, amiket be lehet dobni egy-egy kínos csendbe fulladó beszélgetésnél.

Kezdd el az írást minél előbb! Rendeld meg a naplót itt!Terra

10 éves kortól ajánljuk.

Rendeld meg most!

Kapcsolódó termékek