Játssz, nevess, rajzolj!

Újdonságok ovisoknak a Könyvfesztiválról

Alma, cica, dömper, netán locsolókanna? Nektek mi a jeletek az oviban? És hogy lett a locsolókannából elefánt? Turbuly Lilla ovisoknak-ovisokról szóló új mesekönyvéből ez is kiderül, olvasgassátok-nézegessétek szeretettel!

Pepe már majdnem ötéves. Hároméves volt, amikor óvodába kezdett járni. Ezalatt a két év alatt rengeteg minden történt vele. Ezeket a hétköznapi, mégis igen jelentős eseményeket meséli el nekünk. Megtudjuk, milyen volt az első reggel, amikor először indult el az óvodába, milyen meglepetéssel készült barátjának, Tominak a születésnapjára, mit játszott titokban akkor, amikor ebéd után nem tudott elaludni, és annak milyen következménye lett. Kiderül, hogyan született meg Hóasszony, a Hóember párja, és milyen jó érzés az, amikor szánkóval, ráadásul egy új szánkóval lehet oviba menni! A sok-sok vidám pillanat mellett mint minden ovis életében, Pepe életében is előfordulnak rosszabbak is. Például, amikor elveszíti egyik kedvenc plüss állatát, Nyúl Jenőt, de szerencsére, délutánra előkerül. És mindezeken túl ott a folyton visszatérő kérdés, hogy is van ez a szerelem dolog?

Pepe meséi kedves, aranyos, rövid történetek óvodásoknak, melyekhez Horváth Ildi szép illusztrációi párosulnak.

24285.jpgHa pedig a könyvfesztiválos újdonságok között keresgélünk még az óvodásoknak, akkor mindenkinek ajánlom Csordás Levente és Boncsér Orsolya művét, a Fogd rá a jetire! című örökbecsű, és nagyon vicces alkotást. A könyv anyaga már korábban elérhető volt okostelefonos, interaktív mesekönyv formájában, ahol a hangyadiszkó nevű felejthetetlen játék kapcsolódott hozzá, kisebbik lányom egyik kedvence 3 évesen. A Fogd rá a jetire! alapja: bármi megengedhetetlen szörnyűség történik - eltörik valami, eltűnik valami, nem fogad szót valaki - csakis a jeti tehet róla! A színes-gyerekes filctollrajzra hasonlító grafikák és az aranyos versike viszi előre a sztorit, és persze a teljesen abszurd ötletek. Nagyon tetszik: aki szereti a Tatu és Patut és a hasonló ökörségeket, az mindenképp szerezze be a jetis könyvet!

24204.jpgA sok olvasás után jól fog jönni egy kis rajzolás: óvodásoknak ajánljuk Bori firkakönyvét, amelyben rajzolós, kiegészítős feladatok sorjáznak. Vannak köztük kisebbeknek is megoldhatóak: lufirajzolás, buborékok rajzolása, csíkokat, pöttyöket lehet rajzolni mindenféle állatokra. Vannak nehezebbek, ahol például a nagymama falán függő képeket lehet megrajzolni, vicces arcokat alkotni tárgyakból, kitalálni, hogy Simon mit varázsol elő a kalapjából. A feladatok fejlesztik a finommotorikát (kör, vonal, hullám rajzolása), és megmozgatják a fantáziát, humorosak. Nagyon jó nyári, strandos-pihenős elfoglaltság 4-8 éves korúaknak!

Kapcsolódó termékek