Jön, jön, jön!

A Pagony sok új könyve

Összesen tíz, nagyon vagány könyv jelenik meg hamarosan nálunk, ezért idén is érdemes lesz június első hétvégéjén a Pagony standjához elsétálni a Könyvhéten. A megszokott, közkedvelt könyvek mellett három új sorozatot is indítunk. Nézzetek körül, válasszátok ki jó előre a kedvenceket, annyit elárulok, hogy nehezen, de én is választottam már kettőt, amit nagyon szeretek. A következő hetekben minden kiderül majd!

MARÉK VERONIKA: BORIBON CICÁJA

boriboncicbor300.jpgAnnipanni és Boribon réges-régen befogadott egy kóbor kiscicát, aki náluk töltötte Annipanni papucsában az éjszakát – és ott ragadt a mesebeli házban. De a cicának még nincs neve! Erre csak akkor döbben rá Boribon, amikor a cica elszökik, és nem tudja hogyan visszahívni. Most, a tizenkettedik Boribonban a cica van főszerepben, és nevet kap, a cica- és Boribon-rajongók legnagyobb örömére.

Korcsoport: 2-5 év  Oldalszám: 40  Ár: 1590 Ft 

 

LEVENTE TANI: KIFLI, A VIKING (Keresztes József ford.)

kiflibor300.jpgLevente Tani (ő illusztrálta Finy Petra ügyes köteteit) könyvében a sütemények életre kelnek, és nekivágnak a nagyvilágnak! Kifli viking hajóparancsnok lesz, a Pizzák és Zsemlék királya. Az Oroszkrémtorta az orosz Jégkrémek között találja meg a helyét, és megvédi őket a Vérfagylaló Fagylaltok zsarnokságától. A legifjabb Esterházy pedig se író, se zenész, se feltaláló nem akar lenni – hanem csakis villamosvezető! De a rokonok belátják – ehhez is kell kurázsi. A Bejglik meséjében a Bejglimágus kelti életre az Óriásbejglit, aki süti-gólemként védi, majd támadja a Bejglik vidám kis faluját a kredencben. Még szerencse: karácsonyra már szép nyugodtan terül el a Nagyika tálcáján. A kalandos és humoros mesekönyv igazi felüdülés a legkisebbeknek készült kiadványok között – kardozós kisfiúknak és kislányoknak különösen ajánljuk!

Korcsoport: 2-5 év  Oldalszám: 56  Ár: 1850 Ft 

ERDŐS ISTVÁN: APRÓTÖRPE INDIÁNOK - A VÁNDOR VARÁZSLÓ , ill. Pásztohy Panka

 

aprotjo2300.jpgA méltán népszerű Aprótörpe indiánok második kötetében hasonlóan kedves és fordulatos meséket találtok, mint az elsőben. Táncoló Pitypang, az indiánfiú, és Ásító Felhő, az indiánlány most mindenféle idegen lényekkel találkozik és ismerkedik meg: az óriásgyíkkal, a rákokkal, egy rejtélyes mocsári és egy erdei szörnnyel. Leleplezik a hatalmas tolvaj indiánt és segítenek egy öreg, vándorló varázslón. Mint eddig: Táncoló Pitypang bátor és kalandra kész, Ásító Felhőnek pedig mindig a helyén az esze – még a legveszélyesebb helyzetben is. Mindenük a kaland – ezért érezzük olyan jól magunkat velük.

Korcsoport: 4-8 év  Oldalszám: 56 Ár: 2590 Ft 

 

GÉVAI CSILLA: AMÍG UTAZUNK, ill. Baranyai b. András

amigbor300.jpg

Amíg utazunk a villamoson, a metrón, a trolin, a libegőn, a fogaskerekűn, megtudhatjuk...

miért piros a piros metró,

hogyan működik a mozgólépcső,

hogy miért a 72-es trolibusz a legjobb járat,

hogy mennyiféle áramszedő van.

És amikor leszállunk,

lehet sétálni a Gellért-hegyen,

üldögélni a Duna-parton,

piknikezni a Kamaraerdőben.

Gévai Csilla meséjében Baranyai b. András nagyon budapesti rajzaival újra felfedezhetjük Budapestet – együtt a gyerekekkel. Minden fejezetben találunk egy végigjárható útvonalat. Utazzunk végig ezeken, olvassuk el hozzá a meséket, és tudjunk meg sok mindent Doma, Panni és Nanuk, a kis eszkimó segítségével.

A három életrevaló gyerekkel és kísérőjükkel, a különc Bali bácsival felhőtlenül vidám lesz az út – mert ebben a különleges könyvben a rajz, a mese és az ismeretterjesztés egyenrangú társak.

Korcsoport: 5-10 év  Oldalszám: 64  Ár:2650 Ft

BERG JUDIT: KÉT KIS DINÓ A KÖZÉPKORBAN  ill. Kőszeghy Csilla

 

dino3_bor300.jpgA dinós sorozat harmadik részében Mátyás király udvarába csöppenünk! Trikóval és Nyammal legutóbb egy szigligeti osztálykiránduláson találkoztunk, ahol is egy badacsonyi vulkán segítségével próbáltak meg visszajutni a zsírkréta korba. Csakhogy egy ilyen öreg vulkán már nem tökéletes: dinóink a reneszánsz korba kerülnek, és rögtön szereznek maguknak egy jó barátot Soma, a lovászfiú személyében. Később  eljutnak Budára (és a híres-nevezetes, egyszeri budai kutyavásárra), sőt, még Itáliába is.

Hogyan alakítja a történelmet Trikó és Nyamm, a két kis dinó? Milyen ötleteket adnak Mátyás királynak? Hogy találkozik össze és hat egymásra jelen és múlt?

Szellemes, kalandos, izgalmas és vicces időutazás – kezdő olvasóknak.

Korcsoport: 5-10 év  Oldalszám: 96 oldal  Ár: 2690 Ft 

KŐSZEGHY CSILLA: KÉT KIS DINÓ FOGLALKOZTATÓ FÜZET  - a Pagony kreatív sorozat első darabja

 

dinofogl300.jpgA Pagony kreatív a Pagony Kiadó új sorozata, amelyben a könyveink mellé kreatív foglalkoztató füzeteket szeretnénk nyújtani. A két kis dinóhoz kapcsolódó füzet az első darabja a sorozatnak.

A feladatokat nagy körültekintéssel állítottuk össze, hogy mind az óvodások, mind a kisiskolások találjanak maguknak valót – könnyebb feladatoktól haladunk a bonyolultabb felé. A hagyományos kötött feladatok mellett a gyerekek kreativitását megmozgató, önálló ötletelésre nevelő feladatok is helyt kaptak a füzetben. A rajzokat Kőszeghy Csilla zsírkrétával, kézzel készítette. A gyerekek ezáltal érzik, hogy nem a gépies hibátlanság, hanem a játékos ötletesség a fontos.

Korcsoport: 4-10 év  Oldalszám: 24  Ár: 695 Ft 

.

PETRA NAGYOVÁ DZERENGOVÁ: KLÁRA ÉS A MUMUSOK ill. Katarina Gasko – Apu mesél sorozat

 

klarabor300.jpgKlára ugyan még nincs hat éves, de a nyári szünet után már kezdi az iskolát.

Ráadásul nem ez lesz az egyetlen nagy változás életében: mostohaanyja gyereket vár. Klára ugyanis apukájával és apukája új feleségével él. Anyukája még egészen kicsi korában elutazott Afrikába, hogy a kis fekete gyerekeket gyógyítsa. Klára nagyon várja a kistestvért, de van egy bökkenő: eddig a szülei ágyában aludt, mert az ő szobáját éjszakánként ellepik a mumusok. Hogy lesz ezután? Nagyapára vár a feladat, hogy a szünidőben segítsen Klárának legyőznie a mumusokat. De vajon sikerül-e?

A szlovák írónő, maga is négy gyerek anyukája, jól ismeri a gyerekeket, tudja milyen félni a sötétben, és azt is tudja, milyen, ha egyszerre négy gyerekkel kell egy ágyban aludni!

Ezt a derűs, könnyen olvasható történetet nagyovisoknak és kisiskolásoknak ajánljuk, akár önálló olvasásra is. Sőt, apáknak és nagyapáknak közös olvasásra gyerekeikkel és unokáikkal.

Korcsoport: 5-10 év  Oldalszám: 112  Ár: 2750 Ft 

 

A KALÓZ NAGYPAPA– CSALÁDI MESÉK, ill. Rubik Anna,

kaloznagybor300.jpg

“Mióta a világ világ, a gyerekek így születnek. Apától és anyától.”  

A kalóz nagypapa című meseantológiában legjobb kortárs íróink - Marék Veronikától Szabó Borbálán keresztül Lackfi Jánosig - mesélnek a családról. Humoros és komoly történetek váltogatják egymást: megszületik a kistestvér, felköltözik a nagypapa a városba,  fellázad a tévé, a nagymama rendbe szedi a rendetlen családot, a gyerekek hazahoznak egy kóbor kutyát. De persze a nehezebb témák is előkerülnek: ha elfogy a pénz, ha elválnak a szülők, vagy újra kell kezdeni az életünket - úgy, hogy mégis mindenkinek jó legyen.

Valahogy így:

“Ma vasárnap volt,

és nekem nagyon jó

a viszonyom a vasárnaphoz,

mert ilyenkor mindenki itthon van”

Egyszóval zajlik az élet, hol szeleburdin, hol komolyabban – hol sírunk, hol gurgulázva nevetünk. Ahogy a családokban ez előfordul.

Korcsoport: 5-10 év  Oldalszám: 112  Ár: 3250 Ft 

 

DÁNIEL ANDRÁS: KICSIBÁCSI ÉS KICSINÉNI (MEG AZ IMIKÉM)

 

kicsibbor300.jpgKicsibácsi és Kicsinéni egy dióban lakik, és van egy bádognyuluk, az Imikém. Őt kalitkában tartják, mint egy madarat, de ez csak egy a furcsaságaik közül. Hiszen Kicsibácsi újra feltalálja a Holdat, Kicsinéni pedig mindig mindenből csak egyetlen egy darabot vesz a közértben. Kicsibácsinak van egy óriási, ici-picire összehajtható létrája, Kicsinéni pedig megfigyeli, hogyan lesz Kicsibácsi átlátszó. Vigyáznak egymásra és hazavárják egymást a kicsi kalandokból. Aztán néha felkapja a diót a szél, és arrébb fújja.

Dániel András kötete különleges, szívbemarkoló élmény: humor, irónia és létmagyarázat gyönyörű egyvelege. Bíbelődős kisgyerekeknek és régi házaspároknak különlegesen ajánlott.

Korcsoport: 5-99 év  Oldalszám: 72  Ár: 2500 Ft 

 

GIMESI DÓRA - JELI VIKTÓRIA - TASNÁDI ISTVÁN: IDŐFUTÁR - A KÖRZŐ TITKA

 

ifbor300.jpg

Hanna nemrég költözött Budapestre, minden szokatlan: új lakás (egy hetedik kerületi gangos bérház), új iskola (a Sigray), új tanárok, és persze új osztálytársak.

Ha ez még nem lenne elég: úton-útfélen egy fura öregemberbe ütközik, megbolondul a számítógépe... és az egésznek valahogy köze van ahhoz a rozsdás körzőhöz, amit az utcán talált.

Vajon miért kell mindenkinek ez a körző? Mit akar vele kezdeni Sándor, a vén ócskás, és miért nem tud Hanna sem megválni tőle? És mi köze mindennek Bécshez, a Sakkozó törökhöz és Bujdosónéhez, a töritanárhoz?

A rejtélyek kinyomozásában segít Hannának Zsófi,
 a szuperokos szegedi barátnő, és Tibi, a kicsit lassabb eszű, de hűséges osztálytárs. A kalandok szüneteiben pedig arra is van idő, hogy barátságok szakadjanak meg és szülessenek újjá, no és persze szerelmek is szövődnek...

A Gimesi–Jeli–Tasnádi-trió rádiójátéka végre regényformában is olvasható.

Korcsoport: 10 felett mindenkinek  Oldalszám: 400  Ár: 2990 Ft