Jön, jön, jön a Százhold!

a Pagony gyerekkönyves magazinja

A 83. Ünnepi Könyvhétre jelenik meg a Pagony Kiadó első, ingyenes magazinja, Százhold címmel. A kiadó ezzel a kezdeményezéssel szeretné közelebb hozni a kortárs gyermekirodalmat az olvasóközönséghez.

Az újságot péntektől keressétek boltunkban, vagy hétvégén a Vörösmarty téren!

 

A jelszó mostantól: Százhold!

Már nagyon  régóta terveztük egy saját magazin kiadását, és több mint 125 saját könyv után úgy gondoltuk, hogy belevágunk, és létrehozunk egy irodalmilag igényes, kritikákat, ajánlókat, élménybeszámolókat tartalmazó újságot. Egyhónapnyi kemény munka, közös gondolkodás, hosszú-hosszú megbeszélések, éjszakai levélváltások és több liter kávé után pénteken végre mi is kézbevehetjük a nyomdából frissen kikerülő Százholdat!

Legnagyobb fejtörést a magazin címe adta, de úgy gondoljuk, hogy a százholdas Pagonyhoz valóban illik ez a cím, és igyekszünk a jövőben is olyan sokoldalúan megjelenni a gyerekirodalom színpadán, ahogy a hold mutatja száz arcát.

A 32 oldalas egyedien felépített, színes, képes magazin korosztályonként ajánl igényes Pagonyos olvasnivalót, kritikákat, ismertetőket, interjúkat szerzőkkel-illusztrátorokkal, meséket, játékokat és egy nagyméretű Bogyó és Babóca posztert, ami biztos, hogy sok gyerekszobában kikerül majd a falra!

A magazinban találhattok írást az új Boribonról, a Bogyó és Babóca bábkönyvről, vagy arról, hogyan írta Berg Judit a Rumini Ferrit-szigeten című darabot. Igyekeztünk nagy hangsúlyt fektetni az elsőkönyves szerzőinkre is, keressétek az aprótörpe indiánokat, az átváltozott gyerekeket, vagy Vándorlányt.

Nem titkolt célkitűzésünk a Százhold magazin elindításával (mely a tervek szerint évente két alkalommal jelenik majd meg), hogy ti, akik esténként meséket olvastok fel, még közelebb kerüljetek a kortárs gyermekirodalomhoz, és segítsen nektek eligazodni az olvasmányok útvesztőjében, mert tudjuk, hogy valóban nem könnyű megtalálni a legmegfelelőbb olvasmányt. Ebben szeretnénk segíteni nem csak szülőknek, hanem pedagógusoknak, könyvtárosoknak is.

A Százhold a 83. Ünnepi Könyvhéten a Vörösmarty téren és környékén és a szegedi Könyvhéten is elérhető lesz, a Pozsonyi úti boltunkból pedig bármikor hazavihettek egyet.

LAPOZZ BELE!

Keressétek a magazint és adjátok tovább mindenkinek a hírt!