Minden Tilos az Á-könyv valaha

Regények, versek, novellák kamaszoknak és felnőtteknek

Fogalmad sincs, mit olvasna szívesen a kamaszod? Vagy magadnak is néznél valami érdekeset? Jó helyen jársz! A Tilos az Á könyvei között van könnyed szerelmes regény, elgondolkodtató disztópia, menő irodalom-feldolgozás, letehetetlen nyomozós történet, de mély, komoly regények is skizofréniáról, veszteségről vagy függőségről, hogy csak néhány témát említsünk. Van itt időutazós sorozat, krimi, fantasy de vers- és novellaantológiákat is találsz. Olvass tovább, és ismerd meg a Tilos az Á Könyveket!

tovább...

Carlo a közoktatásban

Bódis Kriszta regénye a középiskolai tanításban

Széni Katalin lauderes tanár mellett a Veres Pálnéban tanító Vinczellér Katalint is megkértük, hogy írja meg, ő hogyan helyezné bele a tantervbe a Tilos az Á egyik könyvét. A Black Box után most a Carlo Párizsbanhoz olvashattok egy részletesen kidolgozott óravázlatot – olvassátok!

tovább...

Nem minden fekete-fehér

Ki az a Carlo? És hol van Párizs?

Carlo nem egy firenzei aranyifjú, aki Párizsban tölti a nyarat, a Carlo Párizsban nem is útikönyv – ez a regény a tizenöt éves Farkas Károly története, a cigánytelepen élő fiúé, aki kénytelen idő előtt felnőni, mert olyan problémákkal kell szembenéznie, amelyek egy felnőttet is próbára tennének. - Tar Kriszti ajánlója a legújabb Tilos az Á Könyvünkhöz.

tovább...

„Engem a kőkemény valóság érdekel”

Interjú Bódis Krisztával Carlo Párizsban címú új könyve kapcsán

Bódis Kriszta író, pszichológus, dokumentumfilmes nyolc év után új regénnyel jelentkezik. A korábban megjelent Kemény vaj című könyve egy fiatal roma lány sorsát mutatja be, az Artista című könyvében pedig egy intézetben nevelkedett lány tragédiáját. Nemrég életre hívta a Van Helyed Alapítványt és Stúdiót, melyek a mélyszegénységben élők hátrányait igyekszik csökkenteni. Ifjúsági könyve, a Carlo Párizsban a napokban jelenik meg a Tilos az Á Könyvek kiadónál.

tovább...

Carlo Párizsban

Részlet Bódis Kriszta könyvéből, Tilos az Á, 2014

Ha azt olvassuk, hogy Párizs és Eiffel-torony, akkor elsőre egész biztosan egy romantikus séta jut eszünkbe a francia fővárosban, kávéházakkal, hangulatos kis kocsmákkal és szépséges háztetőkkel. De itt, Magyarországon is van egy Párizs. Egy gettót hívnak így, ahol a villanyoszlop csúfneve az Eiffel-torony. Az ott lakó telepi fiúk, ha más mondja a Párizsra, hogy gettó, ölre mennek vele. Itt él Carlo, azaz Farkas Károly, tizenöt éves srác két unokatest- vérével és a keresztanyjával. Carlo ki akar törni ebből az életből, ahol ez a lakcíme: Kettes köz, négyes blokk, négyes ajtó. Barátjával, Frankyvel híres focisták szeretnének lenni, mert nagyon tudnak focizni, és azt is tudják, hogy ez szinte az egyetlen kitörési lehetőségük. De Carlónak előbb fát kell szereznie az erdőből, hogy meg ne fagyjanak, és ezen az útján rendőrökbe botlik... Bódis Kriszta lebilincselő ifjúsági regénye nem egy múltbéli Magyarországon, hanem itt és most játszódik. 

tovább...