Minden Tilos az Á-könyv valaha

Regények, versek, novellák kamaszoknak és felnőtteknek

Fogalmad sincs, mit olvasna szívesen a kamaszod? Vagy magadnak is néznél valami érdekeset? Jó helyen jársz! A Tilos az Á könyvei között van könnyed szerelmes regény, elgondolkodtató disztópia, menő irodalom-feldolgozás, letehetetlen nyomozós történet, de mély, komoly regények is skizofréniáról, veszteségről vagy függőségről, hogy csak néhány témát említsünk. Van itt időutazós sorozat, krimi, fantasy de vers- és novellaantológiákat is találsz. Olvass tovább, és ismerd meg a Tilos az Á Könyveket!

tovább...

Végtelen bandázások, vad biciklizések, nindzsatúrák

Mit csinál az író nyáron? 7. rész - Interjú Erdős Istvánnal

Több éve indítottunk egy nyári cikksorozatot a Pagony blog oldalán, ahol a szerzőket, illusztrátorokat faggattuk. Szerencsére eljött az ideje, hogy folytassuk!

Hetedik kiszemeltünk Erdős István, a Rajkó c. könyv szerzője.

Ismerjétek meg közelebbről ti is!

tovább...

Cigánytábor az égbe megy

Erdős István: Rajkó - Tilos az Á Könyvek, 2014. Vécsei Rita Andrea ajánlója

A múlt század húszas éveiben haramiák támadnak meg egy nemesi
családot valahol a havasokban.Csak a gyerek menekül meg, akit vándorzenész cigányok fogadnak maguk közé. A szülei elvesztése miatt megnémult Fiú napról napra szereti meg a kalandos életet és az új „családját”, ahovászavak segítsége nélkül kell beilleszkednie.Vannak, akik nagy szeretettel fogadják, de nem mindenki örül egy újabb éhes pulyának. A karavánt csendőrök üldözik, mert vezetőjük, Suhajda hadnagy úgy véli, ők a bűnösök a Fiú szüleinek halálában. A cigányok életének legfőbb örömforrása a zene, így a Fiút is hamarosan elkezdik hegedülni tanítani, aki a zenélés révén igaz barátokra talál. Vécsei Rita Andrea ajánlója

tovább...

Rajkó

részlet egy új könyvünkből

Te tudod, mi vagy ki az a rajkó? Ő Erdős István új ifjúsági kisregényének főszereplője. Tragikus és kalandos úton egy cigány karaván fogadja be, és köztük élve új barátokat szerez, valamint megismeri a zene csodálatos erejét. Az itt olvasható részben bepiilanthatsz a tábor mindennapi életébe és megismrhetsz egy különös és nagyon régi történetet.

tovább...