Képeskönyvek minden korosztálynak

Ovis könyvek más kiadóktól

Ha szeretnéd, hogy a nyuszi egy gyönyörű és történetileg is pazar könyvet hozzon, akkor válogass ebből a szemléből! Találsz benne hercegnőket, unikornist, ősnyelven írt mamut-mesét és mindig találó zen üzeneteket is. 

Lapozz a cikkre!

3 évesnek:
Amy Krouse Rosenthal: Uni, az unikornis

26774.jpgKépzeljünk el egy csodálatos tájat, ahol gyönyörű unikornisok élnek boldogságban. Van köztük egy, akinek egy kicsit csillogóbb a szeme, kicsit szebb a sörénye és kicsit fényesebb a szőre, mint a többieké. De nem is ez teszi őt igazán különlegessé, hanem az, hogy Uni hisz a kislányokban! Szereti a róluk szóló könyveket és szeret róluk fantáziálni. Sőt, alig várja, hogy egyszer barátságot kössön egy igazi kislánnyal. Sajnos a többi unikornis kicsúfolja Unit, hiszen mindenki tudja, hogy kislányok csak a mesében léteznek. De a távolban valóban él egy kislány, akit meg azért nevetnek ki, mert teljes bizonyossággal állítja, hogy unikornisok márpedig léteznek... 

A képek egyszerre iszonyat lányosak és frappánsan guszták. Egy biztos, minden kislány gyorsan a szívébe zárja a könyvet.
4 évesnek:
Jon J Muth: Zen üzenetek

26775.jpgA japán zen 'elmélkedés'-t jelent. Figyeld a történetet: Kari, Miska és Edi, a három testvér szomszédjába egy különleges személy költözik. Víztükre, egy óriási panda. Már első látogatása nagy benyomást tesz a gyerekre, ezért később külön-külön is meglátogatják. A panda mindenkinek elmond egy mesét. De semmiképp ne a hagyományos értelembe vett elbeszélésekre számíts! Hanem, valami szokatlanul, gyönyörűen egyszerűre. Olyanra, mint, amilyen a zen maga.

A kerettörténetet gyönyörű akvarell képek ölelik körül. Viszont a panda történeteit finom tusrajzok illusztrálják, aminek köszönhetően képileg is nyomatékot kapnak az üzenetek!5 évesnek: 
David Elliott: Ez Pött (az őskölök)

26920.jpgŐskölök bátor. Mamut gyapjas. Sztori NAGY!

Pött, az őskölök problémájával minden gyerek találkozott, aki könyörgött már szülőnek háziállatért. És mind ugyanazzal az indokkal lettünk elküldve, hogy az állat szöről és büdöl. Meg tisztára nem szoba. Pött ráadásul Mamuszt, a mamutot szeretné a barlangba tartani. És akármennyire is imádnivaló Mamusz, én azért megértem Pött anyukáját.

Dániel András ebben a könyvben egy új oldaláról mutatja meg zsenialítását, hiszen az ő fordításának köszönhetjük az "ősnyelven" megírt történetet.

Az illusztrációk magával ragadóan kedvesek és szerethetőek. Szép nagyalakú könyv, amiben a több kép van, mint szöveg. Kiváló összebújós esti mesének való! Az illusztrációkon keresztül szinte tapintani lehet, hogy Pött és Mamusz mennyire szereti egymást!6 évesnek: Nevenincs és Sosemvolt Hercegnők

19190.jpg"Ahhoz, hogy elérd az eget, el kell hagynod a földet…" Ez Cigánka More hercegnő mottója. Ha nem ismerted eddig, akkor csapd fel a hercegnő-határozóként is használható Nevenincs és Sosemvolt Hercegnőket! A különböző tulajdonságok, amik a kisgyerekekben (és mindenkiben) megjelennek testet öltenek az óriási, gyönyörűen illusztrált képeskönyvben, egy hercegnő személyében. Vannak köztük gyönyörűek, csúnyácskák, kiállhatatlanok, kedvesek, kreatívak, csinosak és beképzeltek is. 

Az illusztrációi egyszerűen zseniálisak! Aprólékosan kidolgozottak és ezernyi részletet rejtenek magukban. Rengeteg időt lehet eltölteni egy-egy hercegnő megismerésével. 

Rendeld meg a könyveket most 20% kedvezménnyel!

Kapcsolódó termékek