Képeskönyves ajánlat

a Scolartól

Már most készülj a nyárra és a nyugis utazás érdekében szerezz be olyan képeskönyveket, melyek hosszú ideig lekötik a gyerekek figyelmét!

A Scolar Kiadó népszerű Ravensburger sorozata a kicsik nagy és örök kedvencei, de most két másik izgalmas könyvet ajánlunk, az egyiket fiúknak, a másikat lányoknak!

21152.jpgElég bátor vagy, hogy elolvasd, vagy egyáltalán belelapozz a Szörnyek, manók, sárkányok és óriások nagykönyvébe? Ebben a művészien illusztrált könyvben olyan teremtményekkel találkozhatsz, amelyek évezredek óta rettegésben tartják a gyermekek, de még a felnőttek képzeletét is. Megtudhatod például, hogy milyen másfél kilométeres szörny keserítette meg a Skandinávia és Izland között hajózó tengerészek életét. Vagy, hogy hogyan függ össze az ókori görög mondavilág ádáz, háromfejű, kígyófarkú kutyája, a Cerberus nyála és a gyönyörű, ám halálosan mérgező sisakvirág. Vagy éppen azt, hogy az indiai mítoszban szereplő többfejű, óriási sárkány miért üldözi bosszúból a Holdat, és eszi meg minden hónapban. Figyelem! Csak a legvagányabb 7 éven felülieknek ajánljuk!

 

19190.jpg„Nincs olyan fő, amelyre ne lehetne koronát találni” - tartja a perzsa közmondás. A Nevenincs és Sosemvolt Hercegnők című könyv segít felfedezned, hogy a te fejedre éppen miért illene egy korona, hiszen ebben az álomszép gyűjteményben biztos, hogy te is találsz olyan, hercegnőt, akiben magadra ismersz. Talán olyan vagy, mint Dibi Dubi hercegnő, akinek „lételeme a pörgés, a muri, a dzsájv meg a boogie”. Esetleg Novellina hercegnőre hasonlítasz inkább, aki mindent elolvas, ami a kezébe akad, fejezetekre tagolt napokról ábrándozik, hogy mindnek címet adhasson. Vagy éppen a botrányos Henna hercegnő a tükörképed, aki nem ad az illemre, eltér a normáktól, feltűnő jelenség, egyetlen vágya, hogy ő legyen mindenki álma. A méltatlanul elfeledett hercegnők gyönyörű arcképei és a róluk szóló titokzatos, rémisztő, vagy éppen vicces anekdoták mellett a legyezőnyelv nemzetközi ábécéjéből megtanulhatod például, hogy a legyeződ segítségével, hogyan kell mondani: „Ez a herceg egy nagy nulla!”, kitölthetsz egy magukat megismerni vágyó hercegnőknek készült tesztet, vagy megismerkedhetsz az udvari szakácsművészettel.

Új Ravensburger könyvek is érkeztek a legkisebbeknek, még pár napig kedvezménnyel megveheted őket!

Kalandra fel!

21422.jpgEbből a kötetből az igazán vagány óvodások és a kisiskolások izgalmas dolgokat tudhatnak meg: Kik voltak a vikingek és hol éltek? Miért rettegett tőlük a fél világ? Valóban rettentő harcosok voltak vagy kedves, egyszerű apák, akik ugyanúgy gondoskodtak gyermekeikről, mint a maiak? Még ennél is több dolgot tudhat meg az, aki elég bátor és szívesen bekukkant a titkos, kinyitható ablakok alá: megismerheti a sárkányhajókat, bepillanthat egy igazi viking város forgatagába. Kiderül, hogy a félelmetes tengeri harcosok, nemcsak a csatákról híresek, hanem kiváló kereskedők és kézműves mesterek is voltak. A tanulni vágyó gyerekek pedig biztosan hamar elsajátítják majd a kelta istenek nevét és a viking rúnaábécé betűit. Olyan titkokra is fény derül, mint az, hogy a szarvakat valójában nem is fejdíszként használták, hanem.... Érdemes kézbe venni ezt a kötetet is!

Oviba be!

21419.jpgAz Óvodás lettem a kicsiknek szól, újabb ismerkedős kötet, mi hogyan működik abban a teljesen új világban? Mik a szabályok, és miért nem lehet bármikor aludni? És az udvarra mikor megyünk már ki? Milyen játékokkal játszhatunk nap közben?

És ki fog értem jönni délután?

Sok kérdésre választ kapnak a kicsik, mielőtt belépnének ősszel első nap az óvodába.

 

Foci VB-re fel!

17605.jpgA Mit? Miért? Hogyan? sorozat új nagy könyvében a fociról tudhatunk meg sok alap szabályt, érdekességet és praktikus dolgot. A foci rajongóknak kihagyhatatlan a könyv, a felszerelésektől kezdve a profi játékosok életéig minden benne van, a stadiont is össze lehet hasonlítani a tv-ben látottakkal, aztán mehetünk a pályára kipróbálni tudásunkat!

 

10912.jpgOtt is egy autó!

Autókból sosem elég.

Örök téma – van aki felnőtt korára sem növi ki :) - mindig van mit tanulni róluk, vagy egyszerűen csak  jó nézegetni a képeket. A kihajtható ablakok itt is nagyon praktikusak, az autógyárba bekukkantani így még izgalmasabb!

Ha bárki többet szeretne tudni az autóról annál, hogy négy kereke van, akkor kapjuk fel ezt a könyvet és nyaraláskor is vigyük magunkkal – vajon hány autómárkát fedezünk fel az utcán?