Két Merítés-díjat is kaptak a Pagony-könyvek!

Gratulálunk a szerzőknek!

Pásztohy Panka Pesti meséje gyerekirodalom kategóriában, Berg Judit és Kertész Erzsi négykezese, A négy madár titka pedig ifjúsági kategóriában nyert díjat. Olvass tovább a részletekért!

Merítés-díj moly.hu könyves közösségi oldal felhasználói által megítélt irodalmi díj, melyet a kortárs magyar irodalom népszerűsítése érdekében hoztak létre. A díjazottak a megelőző naptári évben magyar szerzőktől első kiadásban megjelent művek közül kerülnek ki.

Az oldalon működő Merítés-magazinhoz kötődő zsűrik állítják össze az általában tíz könyvet tartalmazó tematikus listákat, melyeket hagyományosan június folyamán tesznek közzé. A következő fázisban mind a zsűri, mind a moly.hu regisztrált felhasználói kategóriánként megválasztják a díjazottat. (forrás: wikipédia)pestimese.jpeg

2018-ban Pásztohy Panka Pesti meséje nyerte el a közönség díjat gyerekirodalom kategóriában. Gratulálunk a szerzőnek!
Ez a rövid mesékből álló kötet nemcsak egy szívhezszóló történet egy vidéki kislányról és fővárosi nagymamájáról, hanem egy emlék is a szerző számára. Egy nosztalgikus utazás, amelyben gyerekkorában sokszor része volt, amikor meglátogatta a nagymamáját, és együtt elmentek a piacra, villamosoztak, metróztak, megnézték a Szabadság-szobrot, ellátogattak az Állatkertbe, és csodálatos közös élményekben volt részük. A fekete-fehér képek, amelyekben csak egy-egy elem van más színnel kiemelve, csodálatosan érzékeltetik az emlékezet töredékességét, azt, ahogyan egy emlékfoszlány egy adott tárgy, jelenség köré tud épülni. Egy sárga boríték, egy piros liftajtó vagy néhány színes gomb számos kellemes, nosztalgikus emléket tud felidézni. A Pesti mese nem csak a szerző nagymamájának, de minden nagymamának emléket állít, gyönyörű kötet akár ajándékba egy nagyszülőnek, akár közös olvasásokra, nagymama-látogatásokhoz.

Itt megtalálod!

negymadar.jpeg

Kertész Erzsi és Berg Judit regénye pedig ifjúsági irodalom kategóriában lett a zsűri díjazottja. Gratulálunk az első helyhez!

A négy madár titka különleges vállalkozás, a két írónő, ahogyan egy teniszmeccsen is, egymásnak passzolgatta a fejezeteket a Pagony blogján: Kertész Erzsi elkezdte, Berg Judit folytatta és így tovább: együtt, még egymást is meglepve folytatták a mesélést. Az eredmény pedig egy hat fejezetből álló detektívtörténet lett, amely annyira magával ragadott mindenkit, hogy nem is volt kérdés: nyomtatott formában is meg kell jelennie a szövegnek. Így kezdődött A négy madár titka, Kiki és Gerda hihetetlen története, amely mára már sorozattá nőtte ki magát, a két főszereplő, Kiki és Gerda pedig misztikus rejtélyekbe keveredik a sorozat eddig megjelent mindkét részében. Alávaló gonosztevők, természetfeletti titkok, két mindenre elszánt fiatal és lebilincselő kalandok - minket is lenyűgözött, nem csak a zsűrit!Itt keresd a sorozatot!

Kapcsolódó termékek