Tombol a nyári szünet!

Olvass bele az Amíg olvasunkba!

A Most én olvasok!-sorozatban Berg Judit és Finy Petra után most Gévai Csilla folytatja az Amíg utazunkban már megismert gyerekek, Panni és Doma történeteit, négy különböző nehézségi szinten. Az első kötetben Panni van a főszerepben: éppen most fejezte be az első osztályt, és megkapja a bizonyítványát, mellé pedig egy szép könyvet. Csakhogy az olvasás még nem igazán megy neki. Bali bácsi segít neki: sütibetűt sütnek, szóvárost építenek és persze egy nagyot fagyiznak! Olvass bele az Amíg olvasunkba!

Panni vagyok. Most voltam elsős. Ma van az iskolánkban az évzáró. Eljött nagyi, anya és apa. Meg a családunk
barátai is: Bali bácsi és Olgi néni.

Apa, anya, nagyi és Olgi néni nagyon csinos. Csak Bali bácsi nem, mert ő nem szeret kiöltözni. Ő olyan, mint egy hegymászó vagy egy vándor.

– Nem vagyok én papagáj! – mondja mindig Bali bácsi. – Szeretem az egyszerű ruhákat!

amigolvasunk2.jpgÉn viszont az érdekes ruhákat szeretem. Jól illene hozzám egy sellő jelmez. Doma meg szívesen viselne űrruhát az évzárón. Doma a tesóm. Ő már harmadikos.

Sajnos ünneplőben nehéz játszani. De azért Doma mindig megpróbálja.

Az igazgató néni beszédet mondott. Utána felmentünk az osztályunkba. Mindenki jött velem. Az ajtónkra fel van írva: 1/A. Minden gyerek nagyon várja már a bizonyítványát.

A teremben van egy nagy zöld tábla. Ez van ráírva: VAKÁCIÓ!!!

Szeretem a vakációt! Meg Judit nénit is, a tanító nénimet.

amigolvasunk3.jpgJutalmul könyvet is kapok, mert egész évben jó és aranyos voltam. Weöres Sándortól a Bóbitát. Jó nehéz leírni a nevét! Anyától tudom, hogy a Weöres nevet vörösnek kell ejteni.

Ha nagy leszek, talán költő leszek! Akkor mindenki örülni fog, hogy milyen könnyű elolvasni ennek az aranyos költőnek a nevét. Mert az én teljes nevem Szabó Anna Margit. Ugye, milyen szép?

Kinézek az ablakon. Pitypangok szállnak a levegőben. Kezdődik a nyári szünet!

A könyvet 7-10 éveseknek ajánljuk.

Ha megrendelnéd a könyvet, kattints ide!

Olvass bele Finy Petra legújabb Most én olvasok!-jába is: kattints ide a Milu az indiánok közöttért!


amigolv.jpg

Kapcsolódó termékek