Kicsit őrült, kicsit kegyetlen, mégis ember

Cseh Noémi Angéla, kamaszkritikus bemutatkozó levele

Angéla 17 éves, matek-fizika faktos, valahol rejteget egy időnyerő gépet és a Tilos az Á egyik új kamaszkritikusa. Most elolvashatjátok bemutatkozó levelét.

Teljes nevemen Cseh Noémi Angélának hívnak, de maradjunk az Angélánál. Tizenhét éves vagyok, lassan tizennyolc, Dunakeszin lakom, és itt is tanulok a Radnóti Miklós Gimnáziumban (matek-fizika fakt).

Most, hogy a kötelező köröket lefutottam, mesélnék arról, hogy mit katana.jpgszeretek szabad időmben (ami nincs, mert mindenkorra szervezek magamnak valamilyen programot) csinálni. Hét éve néptáncolok, emellett szamuráj harcművészetet tanulok, szeretek novellákat írni és szerepjátékozni (inkább élő, mintsem asztali verzióban). Még nem tudom biztosan, hogy mivel foglalkoznék a jövőben, de érdekel a pincérkedés és a tanári pálya is.

Mindenféle zsánerű regényt olvasgatok, de a fantasy és a sci-fi a kedvencem, illetve imádom a disztópiákat. Karakterek közül Celaena áll legközelebb a szívemhez, az Üvegtrón című sorozat főszereplője. A lány kicsit őrült, kicsit kegyetlen, szinte legyőzhetetlennek tűnik, mégis ember, és mégis nő. Utánozhatatlan, ahogy az írónő megragadta a lényét.

Nagyon régóta gyűjtök idézeteket, már nem is tudnám megmondani, melyik a kedvencem, úgyhogy csak választok egyet a kismillióból:

„Tükör által látunk Cecilie. Kapartam neked egy kis lyukat az üvegen, hogy bekukkanthass, de nem tisztíthatom le számodra az egészet. Lehet, hogy akkor többet látnál, de utána nem látnád saját magadat.”

Itthon a könyveimet aszerint rendezem, hogy melyik kiadóé, illetve van egy teljes polc a barátnőmtől kölcsönkapott köteteknek.

Zárásként nem egy szóval, hanem egy kérdéssel jellemezném magamat, mégpedig azzal, amit leggyakrabban tesznek föl nekem: „Hol rejtegeted az időnyerődet, hogy ennyi mindent tudsz csinálni?!”

road_not_taken.jpg