Kifli nem harap!

Legújabb kutyás könyvünk mindenkit levesz a lábáról

01.jpg

Létezik vajon olyan kisgyerek a világon, aki 5-6 évesen ne vágyakozott volna egy édes kutyus után? Aki nem ábrándozott arról, hogy lesz egy kis állatkája, aki még a legeslegjobb barátjánál is jobb, akiben soha nem csalódik, és akivel jóban rosszban együtt tartanak? Bibi kutyája: Kifli pont ilyen!

 

Kifli egy skótjuhász-kölyök, egy puha, szőrös kis csibész, akit nem lehet nem imádni.

Ez a kis izgága jószág nagyon szeret enni, a virsli a kedvence. Boldogan jár sétálni a gazdijával. Szép piros nyakörve van, ami ha felkerül a nyakára, biztos lehet benne, hogy csupa jó dolog fog vele történni. Márpedig Bibi gondoskodik róla, hogy az egyszerű hétköznapokon is sok izgalmas kalandban legyen részük. Éhenkórász kutyusának igazi paradicsom a piac, ahol a szélrózsa minden irányából szállnak a finom illatok. A sült hurka, a kolbász, a sonka, a friss pékáru maga a mennyország – hát még ha be is vásárolnak belőle, hogy aztán otthon degeszre tömjék a hasukat!

Kifli nagyon barátságos állat. Szóba elegyedik mindenkivel, még egy csapat kóbor kutyával is. Boldog naivitással beszéli le a lázadozó kutyatársakat a csavargásról, szerinte ugyanis nincs az a kaland, ami többet érne egy kiadós evésnél - azzal viszont csak a gazdi szolgálhat.

 

02.jpg

Bibi és Kifli kapcsolata azért is különleges, mert értik egymás beszédét, és a legnagyobb természetességgel csevegnek a világ dolgairól. Egy ködös reggeli sétán, amikor az orruk hegyéig sem látnak, és két öntelt varjú rájuk is ijeszt, megbeszélik, hogy feltétlenül be kell szerezniük egy macskát. A macskára azért van szükség, hogy legalább egyvalaki tudjon tájékozódni a sötétben – meg különben is, KELL egy macska! Novemberben feladnak közösen egy hirdetést, karácsony este pedig már be is csönget hozzájuk Madame Loulou, egy fekete cicahölgy, aki azon mód be is költözik hozzájuk, és nemcsak hogy lakótársuk lesz, de sok új izgalmat is hoz magával. Kiderül róla, hogy egy igen sokat megélt macska, aki bejárta a világot. Nem csoda, hogy remekül főz például erőlevest, de miután taxisként dolgozott Moszkvában, autót is tud vezetni. El is viszi Kiflit egy kis kocsikázásra. Csak fogják a slusszkulcsot, és már mennek is!

 

03.jpg

Később Bibi és az állatai kilátogatnak egy majálisra, ahol csodalufit vásárolnak. A lufiba fújt varázslevegő felrepíti őket az égbe, hogy aztán onnan csodálhassák meg a vásári forgatagot, a hangya méretűre töpörödött embereket, a helyet, ahol élnek, ahol a kertjük virágai gombostűfej-nagyságúra zsugorodtak. Nem csoda, hogy ezek után kedvet kapnak az utazgatáshoz! Amint kitör a nyári szünet, elhatározzák, hogy bejárják az egész világot, mindenhonnan képeslapot és kolbászt küldenek majd haza, hogy amikor visszatérnek, jó legyen emlékezni a helyekre, ahol jártak, és még falatozással is fel lehessen eleveníteni a kalandokat. Az pedig, hogy mi történt velük az út során, már egy másik könyv ígérete. Addig is érdemes megismerkedni Balla Margit könyvével, amelynek kedves illusztrációit Horváth Ildi készítette.Bibi amúgy nagyon kedves kislány, aki imádja az állatait, de megpróbál velük azért következetesen bánni. Figyelnie kell Kiflire, mert a kutyus könnyen túlzásokba esik. A játékból például sosem elég neki. Még akkor is nyúzza Bibit, amikor az a kedvenc könyvét, a Harisnyás Pippit olvassa. Így aztán Bibi elviszi Kiflit egy könyvesboltba. (Valószínűleg egy Pagonyhoz hasonló könyvesboltban járhatnak, mert mi is szívesen látjuk a kutyusokat.) Abban a könyvben, amit Kifli választ magának, természeten a hurkatöltésről van szó...

 

Bibibinek és Kiflinek a gyerekek új kedvence lesz, reméljük, jön majd a folytatás!

 

Keresd itt a könyvet!

 

Kapcsolódó termékek