Kik laknak a toronyházban és környékén?

Ismerd meg a toronyház lakóit, Titi barátai, háziállatait, ellenfeleit, segítőit. Mindannyian nagyon mulatságosak, hol kedvesek, hol bambák, hol rikácsolnak, hol ujjonganak - kövesd a történetüket a regényben, ahogy Titi beköltözik, megismerkedik mindenkivel és végül eljut a tengerpartra is, ahonnan egy különös tojással tér vissza a városba Gerda kérésére, mert valaki bajban van...

titi.jpgTiti

Kisfiú a piros daruskocsival. Önzetlen és segítőkész, de a kalandokat sem veti meg. Ő történetünk főszereplője. Kicsit félénk a tekintete, igaz? De meglátjátok, hogy mennyire talpraesett, ha meg kell védenie barátait, Gerdát és Zsazsát, vagy éppen Ágicát.

gerda.jpg Gerda

A gerle. Jó és rossz híreket hoz és visz. Nagyon hiú, szeretne sztár lenni, vagy akár postagalamb. De mindig kitart Titi mellett, sőt, nélküle Titi nem lakhatna a toronyház tetején, és Ágica sem ehetne betegen gumicukrot!

Ágica

A rózsaszín ruhás kislány, aki még az utcára sem mehet ki, nehogy összepiszkolja magát. Anyukája Patyolatné, a többi lakó réme. De a tüchtig ruha mögött egy okos és vagány kislány bújik meg, aki vágyik barátokra - nem véletlen, hogy Titi mellé szegődik.

penna.jpgPenna bácsi

Könyvesboltos. Mindenre van ötlete, és csupa szív. Poros könyvei és raktára az otthona, a gyerekeket meg nagyon szereti: úgy, ahogy vannak, piszkosan, tanácstalanul vagy éppen akcióban. 

zsazsa.jpgZsazsa

A csótány. Szelíd és barátságos háziállat, akinek kedvenc eledele az almahéj, és csótányhoz illően mindent túl él. Nagyon szeret egy vattával kitömött gyufásdobozban heverészni. Biztos pont a kis toronyszobában.

Patyolatné

Tisztaságmániás hölgy. Neki még a tiszta sem elég tiszta, ha nem patyolattiszta, nem bírja a bogarakat, ezért kezében mindig permetezőt tart. Sőt! Mindenki legyen tiszta! Az állatok, a gyerekek és egyéb zabolátlan lények vagy tisztuljanak a szeme elől, vagy legyenek szívesek haptákba vágni magukat. Hogy ő sem gonosz, arra a második részben derül fény.

Falábú Károly

Hatalmas sirály. Az egyik lába fából van. A tengerparton lakik, igazi vén tengeri medve, akarom mondani, madár. De óriás szárnyaival hamar a városban terem, ha szükség van rá.

Trappolkák

Egy apuka és hat kicsi Trappolka. Mindig kócosak és rendetlenek. Lakásukat hatalmas matracok borítják, amiken ugrálni lehet, tele sült krumpli darabkákkal és kecsapfoltokkal. Itt nem tilos a csámcsogás és a maszat, sőt, erősen javallott! Trappolka apuka vendégszeretető lakása pedig mindenki előtt nyitva áll.

Aléluska

A tériszonyos mókus, akinek később még lesz szerepe a második kötetben.

Nyurgaló

A világ leghosszabb lova, de amilyen hosszú, olyan nyafogós is. Hogy középen meg ne roppanjon, a két végére kell ülni! Kivéve, ha felszereli a kerekeit.

Őrnagy

Katona. A toronyház lakója és Nyurgaló gazdája. Nem riad meg semmitől, és becsüli a derék embereket.

Selypitütü

A kagyló. Soha nem téved el, de nagyon selypít. Érző lélek, még ha többnyire némán lapul is Titi zsebében.

siraly.jpgLenke

Sirály. Borzasztóan félti a tojásait, hisztérikus rohamot kap, ha el kell szakadnia tőlük bármilyen ésszerű okkal. Egy igazi sirály-anya.

Házmester

A toronyház portása. Kedvesnek nem mondható. Mindig az erősebbhez húz a szíve.

Házimacsó

Macska. Örökké lesben áll és vadászik, de egyáltalán nem olyan elvetemült, mint amilyennek látszik.